Urheilutoimenjohtaja lähti HIFK:sta – ”Ei dramatiikkaa” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Urheilutoimenjohtaja lähti HIFK:sta – ”Ei dramatiikkaa”

Urheilutoimenjohtaja Henri Määttä lähti Veikkausliigassa pelaavasta HIFK:sta.

Henri Määttä (oik.) lähti HIFK:sta.

3.1.2017 8:14

Veikkausliigassa pelaavan HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä jätti tehtävänsä vuodenvaihteessa työsopimuksensa umpeuduttua. Hän on ollut viime vuosina keskeisessä roolissa edustusjoukkueen kasaamisessa.

Tämän vuoden joukkuetta on rakennettu päävalmentaja Antti Muurisen toivomusten mukaisesti, mutta seurajohdon valvoman tiukan budjetin raameissa.

HIFK:n puheenjohtaja Kaarlo Kankkunen vahvisti Ilta-Sanomille, ettei Määtän lähtö muuta joukkueen rakentamista merkittävästi. Ensi kauden joukkue alkaa jo olla pitkälti kasassa.

– Eihän se ihannetilanne ole, että yksi henkilö ei jatka seurassa, eikä ole ketään suoraan tilalle. Ei tähän (Määtän lähtöön) silti liity dramatiikkaa, Kankkunen sanoi.

Pelaajista jatkavat HIFK:ssa mm. Tomi Maanoja, Mika Väyrynen, Xhevdet Gela, Tommi Vesala, Juho Mäkelä, Pekka Sihvola, Matias Hänninen, Juho Pirttijoki, Fredrik Lassas ja Jukka Halme. Uusia kasvoja ovat toppari Nosh A Lody ja muutama HJK-taustainen nuorukainen.

Varsinkin Väyrysen jatkaminen on punapaidoille erittäin merkittävä asia. Väyrynen, 35, on edelleen yksi koko liigan parhaista pelaajista, jollei peräti paras.

HIFK myös menetti kaksi kokenutta pelaajaa, kun topparit Tuomas Aho ja Jukka Sinisalo lopettivat aktiiviuransa.

Helsinkiläiset aloittivat uuden vuoden harjoitusjaksonsa maanantaina. He pelaavat vuoden ensimmäisen virallisen ottelunsa uudistetussa Suomen cupissa 21. tammikuuta Grankulla IFK:ta vastaan.

– Liigacup jäi pois ohjelmasta, joten on hyvä, että ohjelmassa on tosi pelejä keväälläkin, päävalmentaja Muurinen sanoi.

Sekä hän että puheenjohtaja Kankkunen antoivat ymmärtää, ettei joukkueeseen ole odotettavissa enää merkittäviä pelaajahankintoja.

– Meillä on kasassa hyvä runko. Joukkue on sekoitus kokemusta ja hyvin nuoria pelaajia. Varmaan vielä kartoitetaan pelaajia, mutta talous on tosi tiukka, Muurinen sanoi.

Veikkausliigan kausi 2017 alkaa huhtikuun alkupuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?