HJK tekemässä jättikaupan – ”Suomessa ei olla maksettu lähellekään tuollaisia summia”

Julkaistu:

Veikkausliiga
HJK on käyttämässä kolumbialaisen tähtihyökkääjänsä Alfredo Morelosin osto-option. Se ei silti tarkoita välttämättä sitä, että pelaaja pelaisi Klubissa ensi kaudella.
Viime veikkausliigakaudella hopealle jäänyt HJK on tekemässä jättihankintaa: Klubi on käyttämässä osto-optionsa kolumbialaishyökkääjää Alfredo Morelosiin, joka pelasi seurassa viime kaudella lainasopimuksella kotimaansa Independiente Medellínistä.

20-vuotiaan Morelosin debyyttikausi Suomessa oli menestys. Lempinimellä ”El Búfalo” tunnettu kärkimies iski helsinkiläisseuralle 16 osumaa ja jäi vain osuman päähän liigan maalikuninkuuden voittaneesta SJK:n Roope Riskistä.

Morelosin Suomeen välittänyt pelaaja-agentti Jonne Lindblom kertoo, että HJK on käyttämässä osto-optionsa nuorukaiseen. Sitä vastoin hän epäilee, että pelaajan ura jatkuisi Suomessa.

– Tällä hetkellä pidän epätodennäköisenä, että Morelos pelaisi ensi kaudella täällä. On hyvin todennäköistä, että HJK käyttää osto-option ja myy hänet saman tien eteenpäin, Lindblom kertoo.

Lindblomin mukaan HJK:n täytyy vahvistaa ratkaisunsa joulukuun puolivälin tienoilla.

Ilta-Sanomat ei onnistunut tavoittamaan HJK:n toimitusjohtajaa Aki Riihilahtea kommentoimaan asiaa. Hän kertoi Helsingin Sanomille noin kuukausi sitten seuran olevan kiinnostunut Morelosin hankkimisesta.

– Pelaaja on osoittanut tasonsa. Meillä on myös käsitys hänen arvostaan. Olen optimistinen, että pääsemme ratkaisuun, Riihilahti sanoi silloin HS:lle.

Siirtosumma Suomi-futiksen ennätys

Morelos ei siirry HJK:n pelaajaksi pikkurahalla: siirtosumma olisi Lindblomin käsityksen mukaan ylivoimaisesti suurin suomalaisseuran koskaan maksama siirtokorvaus yksittäisestä pelaajasta.

– Jos Klubi lunastaa hänet, puhumme sellaisista summista, ettei Suomessa ole koskaan maksettu lähellekään sellaisia summia. Klubinkin tarkoitus on myydä hänet heti kun mahdollista, koska kuten tiedetään, joka pelaajahankinta on tavallaan myös riski. Pelaaja voi loukkaantua vaikka ensimmäisissä harjoituksissa. Klubi haluaa pistää hänet heti liikkeelle.


Siirtomarkkinoilla on tällä hetkellä vielä hiljaista tammikuun siirtoikkunan alla, mutta Morelosista on silti tullut tarjouksia. Viime viikolla yksi tehtiin Belgiasta.

– Katsotaan, pystyykö belgialaisseura nostamaan tarjoustaan. Keskustelemme edelleen usean seuran kanssa. Näillä näkymin Kiinasta on tulossa kaksi tarjousta. Ne ovat pelaajalle taloudellisesti sitä luokkaa, että siinä olisi hyvin vaikea sanoa ei. Puhutaan isoista rahoista. Tarjouksen pitäisi tulla Kiinasta viikon sisällä, Lindblom paljastaa.

– Itse haluaisin, että hän jäisi Eurooppaan, mutta kaikki on vielä auki.

Morelosin pelaajaoikeuksista 70 prosenttia kuuluu Independientelle, loput 30 prosenttia seuran akatemialle. Omistajat ovat periaatteessa samaa seuraa, mutta toimivat erillään.

– Onnistuimme neuvottelemaan Klubille hyvän paketin akatemian kanssa. He laskivat hintaa lähes puolella, Lindblom kertoo ja alleviivaa, ettei HJK ole maksanut Independientelle vielä lanttiakaan siirtoon liittyen. Hän kertoo, että Klubi maksoi Morelosista aiemmin ainoastaan ”pienen korvauksen” viime kauden lainapestin vastineeksi.

Independienten edustusjoukkueen osuudestaan pyytämä siirtosumma on sen sijaan ollut selvillä siitä asti, kun Morelos lainattiin Klubiin Medellínistä helmikuussa.

Lindblomin mukaan hän on neuvotellut Morelokselle pelaajasopimuksen ensi kaudeksi HJK:hon. Hän ei silti usko, että diili astuisi voimaan – koska maalitykki viedään isompiin ympyröihin joka tapauksessa ennen kotimaisen kauden alkua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt