Konkurssiin mennyt Veikkausliigan mestariseura palaa edustusjalkapalloon – sarjapaikka löytyi Kolmosesta - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Konkurssiin mennyt Veikkausliigan mestariseura palaa edustusjalkapalloon – sarjapaikka löytyi Kolmosesta

Veikkausliigan vuoden 2005 mestari MyPa sai paikan Kaakkois-Suomen kolmosessa.

Myllykosken Pallolla on takanaan hieno menestyshistoria. Vuonna 1992 seura voitti Suomen cupin. Joukkueessa pelasi muun muassa Jari Litmanen.

7.11.2016 21:41

Perinteinen jalkapalloseura Myllykosken Pallo pelaa ensi kaudella Kolmosta. MyPa juniorit ry sai sarjapaikan Inkeroisten Purhalta, jonka kanssa MyPa teki yhteistyötä jo kaudella 2016 muun muassa valmennus- ja tapahtumajärjestelyissä.

MyPalle ei myönnetty Veikkausliiga-lisenssiä kaudelle 2015 talousvaikeuksien vuoksi. Seuran hallitus päätti 20. helmikuuta 2015 hakea yhdistyksen konkurssiin. MyPan juniori- ja harrastejoukkueiden toimintaa jatkoi MyPa juniorit ry.

– Naapuriseura Purho tarjosi meille tätä vaihtoehtoa. Kausi 2016 toimittiin yhteistoiminnassa. Sopimus sisälsi, että kauden päätteeksi haetaan sarjapaikan siirtoa Purhalta MyPa juniorit ry:lle, MyPan puheenjohtaja Pekka Kolehmainen kertoi.

Vuonna 2005 MyPa juhli Veikkausliigan mestaruutta. Pokaalia nostamassa Tuomas Haapala ja Toni Huttunen.

Seura haki viime kaudelle jo sarjapaikkaa Nelosesta, mutta Kaakkois-Suomen piiri hylkäsi hakemuksen.

– Tähän asti meillä ei ollut edustusjoukkuetta, olemme toimineet pelkästään junioripohjalta. Jokaisella seuralla on oltava edustusjoukkue, muuten toiminta ennen pitkää näivettyy, Kolehmainen sanoi.

MyPa ei lähde hakemaan nousua takaisin huipulle vauhdilla, vaan pääosassa on toiminnan vakauttaminen.

– Totta kai lähdemme tavoitteellisesti ja kilpailullisesti pelaamaan joka ainoa ottelu, mutta lähdemme vakauttamaan toimintaamme. Jokainen sarjataso tuo tullessaan aina taloudellista rasitetta, Kolehmainen sanoi.

20 vuotta sitten MyPa oli Suomen jalkapallon mahtitekijöitä. Toppari Sami Hyypiän hierontahetkeä seurasivat laituri Joonas Kolkka ja valmentaja Harri Kampman.

MyPa on saavuttanut yhteensä yhdeksän mitalia Veikkausliigassa ja voittanut kolme Suomen Cupia. Seuran menestyshistoria oli yksi syy toiminnan elvyttämiselle.

– Tällä seutukunnalla on niin hienot jalkapalloperinteet. Ihmiset ovat kaivanneet täällä edustusjalkapallotoimintaa ja nyt tarjoamme sitä ensisijaisesti kolmosdivisioonatasolla ja sen jälkeen katsomme mihin rahkeet vuosien saatossa riittävät, Kolehmainen sanoi.

– Emme ole vielä ajatelleet, kuinka pitkälle pääsemme. Emmekä ole laatineet mitään tiukkoja aikatauluja, mutta lähdemme pelaamaan kunnioittaen seutukunnan vahvoja jalkapalloperinteitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?