Palloliitto pohtii kovaa sanktiota Veikkausliigan nousijaseuralle – ”Jos rangaistus tulee, meidän kautemme on paketissa” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Palloliitto pohtii kovaa sanktiota Veikkausliigan nousijaseuralle – ”Jos rangaistus tulee, meidän kautemme on paketissa”

PK-35 Vantaa saattaa menettää pisteitä maksamatta jääneiden palkkojen vuoksi.

PK-35 Vantaan pelaajien päät ovat olleet painuksissa tällä kaudella paitsi tappioiden niin myös palkkarästien vuoksi.­

5.8.2016 13:32

Palloliitto tekee tänään perjantaina päätöksen siitä, rankaiseeko se Veikkausliigan jumbona olevaa PK-35 Vantaata. Seuralta on kauden aikana jäänyt maksamatta pelaajapalkkioita ja muita maksuja. Tästä sanktiona voivat olla esimerkiksi pistemenetys tai pelaajasiirtojen rajoittaminen elokuun siirtoikkunassa.

– Pitää olla jotain seuraamuksia siitä, ettei velvoitteita ole hoidettu, se on selvää. Mutta seura ei ole aiheuttanut näitä ongelmia vaan henkilöt seuran sisällä, PK-35 Vantaan tuore päävalmentaja Pasi Pihamaa sanoi IS:lle.

Ilmeisesti Pihamaa viittaa ex-valmentaja ja omistaja Shefki Kuqiin sekä tämän seuraan tuomiin espanjalaisvahvistuksiin. Heidän kuukausipalkkansa olivat jopa 5 000–6 000 euroa, minkä lisäksi heillä oli IS:n tietojen mukaan asunto- ja autoetuja. Pihamaan mukaan syy huonoista sopimuksista ei lankea silti yksin PK:n kontolle.

Shefki Kuqi siirtyi aiemmin viikolla Interin päävalmentajaksi. Hänen myrskyisästä aikakaudestaan jäi PK:lle kovat maksettavat.­

– Nämä ovat sopimuksia, jotka tehtiin jo Hongassa. Ne sopimukset siirtyivät PK:hon. Toki on myös niin, että (PK:n puheenjohtaja Markku) Hynninen ne hyväksyi. Mutta diilit ovat siltä ajalta.

Pihamaan mukaan – ja hän painottaa kyseessä olevan hänen oma tulkintansa – kassavaje syntyi, kun espanjalaispelaajien sopimukset ostettiin ulos. Muiden pelaajien palkkoihin ei enää riittänyt rahaa.

– Espanjalaisten sopimusten ulos ostamisesta tuli ymmärtääkseni kerralla liian kovat kulut. Ihan järjetöntä tosin oli alun alkaenkaan maksaa tuollaisia korvauksia tuon tason pelaajille, saatana! Teemme samanlaista tulosta 200 euroa kuussa tienaavilla pelaajilla, Pihamaa puuskahtaa.

Pasi Pihamaa kritisoi voimakkaasti seuran espanjalaispelaajien kalliita sopimuksia.­

Kovimmillaan sanktio voisi olla jopa PK-35 Vantaan veikkausliigalisenssin peruminen, mutta näin ankaraa rangaistusta ei Palloliiton seuralisenssipäällikön Mikko Aitkosken mukaan ole koskaan langetettu. Aitkoski kertoi, että pistemenetyksen ja siirtosanktion lisäksi mahdollisia rangaistuksia ovat sakko tai uhkasakko.

– Jos meiltä viedään pisteitä tai emme saa hankkia uusia pelaajia, niin meidän kautemme vähän ikään kuin on paketissa, Pihamaa tuskailee.

Palloliitto tiedottaa päätöksestään perjantai-iltapäivänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?