Säästeleekö HJK miehiään Turussa? Seuraa näitä tänään – kolme pointtia Veikkausliigan sunnuntain kierrokselta - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Säästeleekö HJK miehiään Turussa? Seuraa näitä tänään – kolme pointtia Veikkausliigan sunnuntain kierrokselta

HJK saattaa säästellä pelaajia IFK Göteborg -otteluun. RoPS on suosikki Savossa.

HJK:n Atomu Tanaka on varmuudella sivussa ottelusta Interiä vastaan.­

31.7.2016 8:23

Kotimaisessa jalkapallon pääsarjassa pelataan sunnuntaina kolme ottelua. Ilta-Sanomat nostaa esiin kolme pointtia klo 18.30 alkavista peleistä.

1) Säästeleekö HJK miehiään torstain kamppailuun?

Ensi viikon torstaina HJK pelaa sen kauden tärkeimmän pelin. Kyseessä on Euroopan liigan kolmannen karsintakierroksen toinen osaottelu ruotsalaista IFK Göteborgia vastaan Töölön Sonera-stadionilla.

Klubilla on oiva mahdollisuus edetä kilpailun playoff-kierrokselle, sillä se otti torstaina makean 2–1-vierasvoiton IFK:sta otteluparin avausosassa.

Ottelu toi helsinkiläisille myös jobinpostia. Japanilaishyökkääjä Atomu Tanaka loukkasi nilkkansa antaessaan syötön Alfredo Morelosin viimeistelemään voittomaaliin. HJK:n pääomistaja Olli-Pekka Lyytikäinen sanoi IS:lle torstaina heti ottelun jälkeen, että näyttää siltä, ettei Tanaka pelaa vähään aikaan.

HJK tuskin riskeeraa tärkeimpien pelaajiensa pelikuntoa sunnuntaina, joten Mika Lehkosuon voidaan odottaa heittävän Interiä vastaan kentälle monia vähälle peliajalle kuluvalla kaudella jääneitä kasvoja. Todennäköisesti vain muutama torstaina pelannut pelaaja esiintyy Veritas-stadionin nurmella pyhänä.

HJK:n nykyvire on sen verran vahva, ettei sarjan hännillä tuskailevaa Interiä voida kääntää ennakkosuosikiksi millään, vaikka vierailija pelaisikin täysin erilaisella miehistöllä kuin normaalisti. Klubin kierrätys antaa isännille kuitenkin poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet saada pisteitä, jos verrataan materiaalieroja.

2) FC Lahden tappioputki jatkumassa?

Sarjan ylempään keskikastiin ennen kauden alkua ennakoitu FC Lahti on ajautumassa mukaan säilymistaisteluun. "Kuhnurit" on kerännyt 18 pelistä vain 20 pistettä ja on neljänneksi viimeisenä sarjataulukossa. Eroa sarjajumbo PK-35 Vantaaseen on seitsemän pistettä.

Lahti on voittanut edellisen kerran yli kuukausi sitten ja pelannut sen jälkeen neliä peliä ilman voittoa. Edelliset kolme ottelua ovat päättyneet tappioihin maalierolla 2–7.

On vaikeaa uskoa, että FC Lahti kääntäisi kurssinsa sunnuntaina IFK Mariehamnia vastaan – kotiottelusta huolimatta. Ahvenanmaalaiset ovat hävinneet edellisen kerran toukokuun lopulla ja pelanneet sen jälkeen seitsemän liigapeliä ilman tappiota. Peter Lundbergin joukkue johtaa sarjaa ennen sunnuntain kierrosta pisteen erolla HJK:hon.

3) Huimavireinen RoPS suosikki Savossa

Rovaniemen Palloseura teki todellisen ryhtiliikkeen sen jälkeen, kun joukkue hävisi kolme peliä putkeen toukokuussa.

Juha Malinen on saanut RoPSissa aikaan ryhtiliikkeen.­

Kesäkuusta alkaen RoPS on pelannut seitsemän peliä putkeen ilman tappioita. Joukkue on voittanut viimeiset viisi peliään, joista peräti neljä on tullut maalin erolla.

Huonosti ei ole pelannut myöskään RoPSin sunnuntain vastustaja KuPS, jonka neljän pelin tappioton putki katkesi maanantaina VPS:aa vastaan Vaasassa 0–3-lukemin. KuPS ehti pitää kolme peräkkäistä nollaa putkeen ennen tuota kamppailua.

Joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa. RoPS on neljäntenä 29 pisteellä, KuPS pelin enemmän pelanneena sijan alempana 28 pisteellä. Peli on siis merkitykseltään entistäkin tärkeämpi, kun taistellaan paikoista ensi vuoden europeleihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?