Katso kohokohdat: Tendeng Tammelan uusi lemmikki – Ilveksen taituri hurmasi jälleen! - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Katso kohokohdat: Tendeng Tammelan uusi lemmikki – Ilveksen taituri hurmasi jälleen!

Ilveksen suosikkipelaaja tulee Senegalista.

25.5.2016 21:21

Tammelan futisyleisö on saanut uuden lemmikin senegalilaisesta pallotaiturista Emile Paul Tendengistä.

Tendeng järjesti Ilveksen kannattajille kaksi todellista herkkupalaa keskiviikon liigakamppailussa FC Lahtea vastaan.

*jutun pääkuvan videolla kierroksen huippuhetket: SJK–VPS (ajassa 00.14–), PK-35–FC Inter (03.04–) IFK Mariehamn–KuPS (06.33–) Ilves–FC Lahti (09.37–)

Hän vapautti millintarkoilla syötöillään Antti Hynysen ja Mikael Soisalon maalintekoon. Näillä osumilla tamperelaisjoukkue otti maukkaan 2–0-kotivoiton.

– Hienot oivallukset ja huikeat ratkaisut, Lahden valmentaja Toni Korkeakunnas kehui.

Soisalo sanoi suoraan, ettei siitä paikasta voinut erehtyä.

– Tendeng on yksi koko liigan parhaista pelaajista. Hän hallitsee palloa upeasti ja pystyy antamaan huippusyöttöjä kovastakin vauhdista, Soisalo suitsutti.

Ilves on tehnyt toistaiseksi kahdeksan liigaosumaa. Tendeng on viimeistellyt niistä kaksi, syöttänyt neljä ja hankkinut vielä yhden pilkun. Näin vain yksi maali on syntynyt ilman tätä kultakimpaletta.

– Yritän auttaa joukkuetta parhaani mukaan. On ihan sama, teenkö maaleja, syötänkö niitä ja hyödytänkö muuten, Tendeng tuumi vaatimattomasti.

Tendengiltä, 24, löytyy kokemusta kovemmistakin ympyröistä. Hän on pelannut yhden ottelun Senegalin kivikovassa A-maajoukkueessa ja käynyt kokeilemassa siipiensä kantavuutta sekä Ranskassa että Romaniassa. Suuri läpimurto puuttuu vielä.

Silti vertaukset italialaiseen tähtihyökkääjään Gianfranco Zolaan kertovat paljon. Tendengiltä löytyy valtavasti potentiaalia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?