Leverkusen osti Joel Pohjanpalon HJK:lta – ” Yksi seurahistorian merkittävimmistä siirtokorvauksista” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Leverkusen osti Joel Pohjanpalon HJK:lta – ” Yksi seurahistorian merkittävimmistä siirtokorvauksista”

Suomen jalkapallomaajoukkueen kärkimies Joel Pohjanpalo jatkaa uraansa Saksassa.

Joel Pohjanpalon pelaajaoikeudet siirtyivät Bayer Leverkusenille.­

21.3.2016 17:00

Bundesliigaseura Bayer Leverkusen käyttää osto-optionsa Joel Pohjanpaloon ja lunastaa hyökkääjän pelaajaoikeudet Helsingin Jalkapalloklubilta. Pohjanpalolla oli HJK:n kanssa sopimus marraskuun 2018 loppuun saakka.

21-vuotias Pohjanpalo on ollut loppuvuodesta 2013 lähtien HJK:sta lainalla Leverkusenissa, joka on edelleenvuokrannut hänet kakkosbundesliigaan. Pohjanpalo on edustanut Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ensin VfR Aalenia ja nyt Fortuna Düsseldorfia.

HJK:n mukaan Pohjanpalosta saatu siirtosumma on ”kaikkinensa HJK:n seurahistorian yksi merkittävimmistä”.

Leverkusen ostaa Pohjanpalon merkittävällä summalla https://t.co/L5eiK0yznR #HJK #pystitöölöön #Veikkausliiga pic.twitter.com/JI3jM0SNZp— HJK Helsinki (@hjkhelsinki) March 21, 2016

Viime kaudella Pohjanpalo teki 11 osumaa Fortunalle, mutta tällä kaudella hän on onnistunut sarjaotteluissa maalinteossa vain kerran. Huuhkajissa ”Jolle” on sen sijaan ollut tehokas. Hän teki syksyn neljässä EM-karsintaottelussa kolme maalia.

Pohjanpalon kautta Düsseldorfissa on varjostanut myös kohu pelaajan maaliskuun alun yökerhoreissusta tappio-ottelun jälkeen. Fortuna hyllytti mediassa ”Disco-Jolleksi” ristityn pelaajan viikoksi edustusjoukkueesta ja antoi hänelle 15 000 euron sakon.

Pohjanpalon sopimus Bayer Leverkusenin kanssa ulottuu kevääseen 2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?