Tuleeko kohuhankinta KuPSiin vai ei? ”Hän pelaa meillä, tai sitten ei pelaa missään seuraavaan kahteen vuoteen” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Tuleeko kohuhankinta KuPSiin vai ei? ”Hän pelaa meillä, tai sitten ei pelaa missään seuraavaan kahteen vuoteen”

Toppari Azubuike Egwuekwen siirto Kuopion Palloseuraan hämmentää pelaajan kotimaassa.

Kuopion Palloseura julkaisi sopimusuutisen yhteydessä kuvan Azubuike Egwuekwesta seuran paidan kanssa.­

4.1.2016 20:30

KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen vakuuttaa, että Nigerian maajoukkuepuolustaja Azubuike Egwueke edustaa savolaisseuraa ensi kaudella, vaikka pelaajan kotimaasta kantautuvat tiedot muuta väittävät.

Nigerialaisesta jalkapallosta uutisoiva Naija Made julkaisi Twitter-tilillään kovan väittämän. Egwuekwe kiisti tehneensä 1+1-vuotisen sopimuksen Suomeen.

– En tiedä mistä tarina on lähtöisin. En ole matkustanut minnekään. Olen Warrin pelaaja, tuossa tarinassa ei ole mitään perää, Egwuekwe sanoi Naija Maden mukaan.

Warri Wolves defender, Azubuike Egwuekwe has denied that he has signed for a club in Finland as was reported last week. 1/2— Naija Made (@NaijaMadeSS) January 3, 2016
Egwuekwe:"I don't know where the story in coming from. I did not travel to anywhere. I am in Warri. There is no truth in that story"— Naija Made (@NaijaMadeSS) January 3, 2016

Allnigeriasoccer.com-sivuston mukaan Egwuekwella oli pöydällään myös 250000 dollarin kausitulot taannut sopimus egyptiläisseura Al Ahlyltä.

KuPSin toimitusjohtajan Jarmo Heiskasen mukaan Maden julkaisemat kommentit ovat tuulesta temmattuja. Heiskanen sanoo, että kotimaansa pääsarjaseuran Warri Wolvesin paidasta Suomeen siirtyvän Egwueken on määrä saapua Savoon välittömästi, kunhan pelaaja on ensin saanut viisumin Nigeriasta.

– Kuulin huhun, mutta se ei pidä paikkaansa. Keskustelin hänen agenttinsa kanssa ja hän sanoi, että homma on kunnossa. Sopimus on allekirjoitettu ja nimet paperissa, Heiskanen sanoo ja kertoo, että viisumiprosessi saattaa kestää useita viikkoja.

Egwueke tulee Kuopioon tutun kontaktin kautta. Sama agentti on hoitanut KuPSille muun muassa gambialaistoppari Omar Colleyn ja lupaavan norsunluurannikkolaispakin Hamed Coulibalyn. Colley siirtyi viime kaudeksi hyvien esitysten siivittämänä Ruotsin pääsarjaseura Djurgårdeniin, Coulibalyn sopimus KuPSissa kattaa puolestaan vielä seuraavat kaksi kautta.

– Meillä oli oma edustaja Nigeriassakin läsnä, kun sopimus allekirjoitettiin. Meillä on kuva, kun Egwueke kirjoittaa sopimusta, Heiskanen kertoo.

Sosiaalisessa mediassa esiintyneet Egwueken kommentit tulivat Heiskaselle puun takaa. Seurapomo muistuttaa, että Internetissä liikkuu myös paljon huijareita, eikä kaikkea pidä uskoa.

– Jalkapallo on jännä maailma. Kaikki mitä siellä kirjoitetaan ei aina ole totta.

– Emme näe mitään muuta mahdollisuutta kuin sen, että hän pelaa meillä, tai sitten ei pelaa missään seuraavaan kahteen vuoteen, hän tokaisee.

Moni on ihmetellyt, miksi Egwuekwe siirtyy Suomeen, ja vieläpä viime vuodet liigassa kontanneeseen KuPSiin. 26-vuotias toppari on edustanut Nigerian maajoukkuetta 35 kertaa ja pelannut muun muassa MM-karsinnoissa ja Afrikan mestaruusturnauksessa. Hän kuului Nigerian joukkueeseen vuoden 2014 MM-kisoissa Brasiliassa.

Mitä ihmettä meritoitunut ulkomaalaispelaaja tekee Veikkausliigassa?

– Hänellä on ollut vähän huono historia, eikä ole aikaisemmin oikein päässyt lähtemään pois Afrikasta. Hän näki, että Suomeen tulemalla on mahdollisuus päästä Eurooppaan ja siitä eteenpäin, Heiskanen perustelee.

Warri Wolvesia Egwuekwe on edustanut vuodesta 2008 lähtien. Vielä vuosi sitten hän oli brittilehti Evening Standardin mukaan todella lähellä saada sopimuksen Englannin valioliigaseura West Hamista, mutta siirto kariutui tammikuussa 2015.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?