SJK:n Valakari voitti mestaruuden kuolleelle isälleen – ”Mä lupasin viedä tämän faijalle” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

SJK:n Valakari voitti mestaruuden kuolleelle isälleen – ”Mä lupasin viedä tämän faijalle”

Seinäjoen Jalkapallokerhon valmentajalle Simo Valakarille uran ensimmäinen mestaruus oli tunteellinen hetki.

SJK:n valmentaja Simo Valakari oli pelaajiensa syleilyssä avausminuutilla tulleen 1–0-maalin jälkeen.­

25.10.2015 15:16

SJK:n valmentaja Simo Valakari oli ikionnellinen seuran ensimmäisen mestaruuden varmistuttua. SJK nappasi liigatittelin lyötyään päätöskierroksella Jaron 2–0.

– Tämä on palkinto siitä matkasta, minkä olemme tehneet. Siitä, mitä nuo jätkät tänäänkin laittoivat sinne. Se kertoo siitä, mitä meidän kausi on ollut: se on ollut taistelua. Välillä on ollut vaikeita aikoja ja välillä on ollut tosi hienoja aikoja. Mitä nuo jätkät tekivät kentällä, on ihan uskomatonta, Valakari kertoi ISTV:n haastattelussa.

– Mun valmennustiimi on käsittämättömiä jätkiä. Ne pitää mut maan pinnalla, ne haastaa mut, ne on loistavia jätkiä ja ne on tosi hyvä futisjätkiä, tosi viisaita. Tossa on nyt palkinto siitä kaikesta.

Pari viikkoa sitten menetit isäsi. Oliko tämä myös hänelle?

– Oli. Pojat päättivät, että tämä pelattiin faijalle. Faija katsoi tuolla vielä. Mä lupasin viedä tämän faijalle. Tämä on elämää, me juhlitaan elämää nyt. Tämä oli paras palkinto mitä voi olla, Valakari sanoi.

Veikkausliigan päätöskierroksen tulokset:

SJK–Jaro 2–0 (1–0) HIFK–Inter 2–0 (2–0) IFK Mariehamn–VPS 2–0 (0–0) KuPS–HJK 0–1 (0–0) KTP–Ilves 1–2 (0–0) FC Lahti–RoPS 1–4 (0–2)

Veikkausliigan kauden 2015 lopullinen sarjataulukko:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?