6 syytä, miksi SJK voittaa mestaruuden - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

6 syytä, miksi SJK voittaa mestaruuden

IS listasi syitä, miksi Seinäjoen Jalkapallokerho juhlii ensimmäistä Suomen mestaruuttaan sunnuntaina.

24.10.2015 8:02

1. Kaikki on omissa käsissä

SJK:n ei periaatteessa tarvitse edes voittaa Jaroa. Jos HJK ja RoPS kompuroivat vieraspeleissään, mestaruuspokaalia nostellaan Seinäjoella.

Tasapelikin varmistaisi suurella todennäköisyydellä sen, ettei HJK mene ohi, sillä SJK:n maaliero on ylivertainen. RoPSin ja HJK:n pitää kaikissa tapauksissa voittaa omat kamppailunsa.

2. Jaro sopii SJK:n pelitapaan

Seinäjokelaisilla on molempien veikkausliigakausiensa aikana ollut vaikeuksia joukkueita vastaan, jotka pudottavat puolustuslinjansa hyvin alas ja antavat aloitteen SJK:lle. Jaro ei ole tällainen joukkue, vaan se hyökkää välillä jopa uhkarohkeasti.

Lisäksi Jaron on pakko voittaa, mikäli se mielii karsijan paikalle. Tämän takia joukkue hyökännee entistäkin rohkeammin, mikä avaa SJK:lle tilaa.

3. Sarjan paras maalivahti

Kolmatta kauttaan SJK:ssa pelaava Mihkel Aksalu on sarjan paras maalivahti. Viron maajoukkuetorjuja on pelannut joka kaudella vähintään 14 nollapeliä – tällä kaudella peräti 15. Maaleja hänen taakseen on tehty ainoastaan 22.

Aksalun filosofia on se, että hyvä maalivahti ohjaa puolustusta niin hyvin, ettei hän joudu edes torjumaan.

Akseli Pelvas laukoi SJK:n avausmaalin viime viikonloppuna. FC Interin Henri Lehtonen ei pystynyt estämään laukausta.­

4. Tehokas kärkiduo

Akseli Pelvas on iskenyt laitahyökkääjän tontiltaan 14 maalia ja taistelee Veikkausliigan maalikuninkuudesta. Kesken kauden Norjasta tullut Roope Riski on osunut seitsemän kertaa vain 12 ottelussaan.

Kaksikolla synkkaa kentällä, vaikka he ovat siviilissä erilaisia persoonia. Helsinkiläinen Pelvas on hillitympi, turkulainen Riski puhelias luonnonlapsi.

5. Simo Valakari

Kun Simo Valakari saapui Seinäjoelle haastateltavaksi SJK:n valmentajapestiin 2012, häntä katseltiin epäillen. Stadilaisella oli päällään erikoiset vaatteet ja korvakorut korvissaan. Se ei ollut ihan tyypillinen valmentajahabitus. Haastattelun aikana hän vakuutti SJK:n johdon ja on vakuuttanut sen jälkeen suomalaisen jalkapallon seuraajat.

Valakari on suurin yksittäinen nimittäjä SJK:n menestyksessä. Isän kuolema pari viikkoa sitten on varjostanut valmentajan syksyä, mutta se on selvästi yhdistänyt myös joukkuetta.

6. Jopo ei karkaa

Into Seinäjoen keskuskentällä on kova ja ylilatauksen vaara olemassa, sillä seuran mahdollinen ensimmäinen Suomen mestaruus on vain 90 minuutin päässä.

Jopo ei kuitenkaan karkaa. Se ehdittiin viedä jo. Roope Riskin menopeli varastettiin Seinäjoen rautatieasemalta, ja Riski on joutunut olemaan jalkamiehenä Veikkausliigan päätösviikon.

Veikkausliigan päätöskierros pelataan sunnuntaina klo 13 alkaen. Kaikki pelit ovat nähtävissä IS Extra -palvelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?