Antti Muurinen arvioi Veikkausliigan mestariehdokkaiden valmentajat - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Antti Muurinen arvioi Veikkausliigan mestariehdokkaiden valmentajat

Veikkausliigan kaikkien aikojen menestynein valmentaja Antti Muurinen kertoo mielipiteensä tämän kauden mestarikandidaattien luotseista.

Antti Muurinen tuntee hyvin Veikkausliigan mestariehdokkaiden valmentajat: SJK:n Simo Valakarin, RoPSin Juha Malisen ja HJK:n Mika Lehkosuon (kuvassa vas.).­

23.10.2015 14:48

Valmentaja Antti Muurinen tuntee hyvin Veikkausliigan mestariehdokkaiden valmentajat. Hän on valmentanut urallaan Mika Lehkosuota (HJK) ja Simo Valakaria (SJK). Juha Malinen (RoPS) on hänelle tuttu kilpakumppani jo vuosikymmenten takaa.

– ”Bana” (Lehkosuo) ja Simo ovat erinomaisia jalkapallon edustajia, erittäin tyylikkäitä ja fiksuja valmentajia. He tekevät kaiken erittäin huolella ja hyvin. Videopalavereja on varmasti enemmän kuin laki sallii, Muurinen sanoi.

Muurinen valmensi Lehkosuota HJK:ssa ja A-maajoukkueessa, jossa myös Valakari pelasi.

Muurinen ja Malinen kohtasivat liigassa valmentajina jo 1994.

– Pitää onnitella Juhaa. Häneltä löytyy intohimoa, ja hän on ihan ykköstyyppi joukkueen sytyttäjänä. Hän on kääntänyt tällä kaudella kokemuksellaan vaikeudet voimavaraksi, Muurinen sanoi.

Mestariehdokkaidet valmentajat:

Simo Valakari, SJK

Ikä: 42

Valmentajana: Toinen kausi Veikkausliigassa. Debyyttikaudella hopeaa.

Muuta: Pelaajana huippuvuodet Skotlannissa, Englannissa ja Yhdysvalloissa. Veikkausliigassa kaksi pronssia. 32 A-maaottelua.

Juha Malinen, RoPS

Ikä: 57

Valmentajana: 17:s kausi Veikkausliigassa. Yksi hopea ja neljä pronssia.

Muuta: On valmentanut pääsarjan maratontaulukon top-7:n seuroista peräti viidessä (TPS, Haka, KuPS, MyPa ja RoPS). Työskenteli valmentajana Kazakstanissa 2007.

Mika Lehkosuo, HJK

Ikä: 45

Valmentajana: Kymmenes kausi Veikkausliigassa. Yksi mestaruus, kolme hopeaa.

Muuta: Pelaajana Veikkausliigassa kaksi mestaruutta, kaksi hopeaa ja kolme pronssia. 17 A-maaottelua.

Veikkausliigan mestaruus ratkeaa sunnuntain päätöskierroksella. ISTV Extra näyttää kaikki kuusi ottelua suorana lähetyksenä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?