Keke ei voinut jatkaa historiallisten oharien jälkeen - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Keke ei voinut jatkaa historiallisten oharien jälkeen

Ilves teki ainoan oikean ratkaisun erottaessaan päävalmentajansa Keith Armstrongin, kirjoittaa Mikko Marttinen.

7.10.2015 18:13

Ennen viime sunnuntaita Ilveksen Keith Armstrong oli vahva ehdokas Veikkausliigan vuoden valmentajaksi. Ykkösen pelejä varten kootun joukkueen nostaminen liigan keskikastiin todisti, että vuosien tauko huippuvalmennuksesta ei ollut ruostuttanut hänen kykyjään.

Sitten Armstrong teki suomalaiseen urheiluhistoriaan jäävät oharit valitsemalla MTV:n studion Seinäjoen keskuskentän sijaan. Päävalmentajan työskentely toisaalla oman joukkueen pelipäivänä on kammottava signaali niin sisä- kuin ulkopuolelle.

Ilves on korostanut puoliammattilaisimagoaan, mutta tuskinpa yhdellekään joukkueen pelaajalle sallittaisiin omat työt pelin aikana.

Ilveksellä ei oikeastaan ollut muuta mahdollisuutta kuin antaa Armstrongille potkut, vaikka hänen sopimuksensa olisi jatkunut vielä yhden kauden.

Tavallisessa työelämässä yhden päivän rokuli ei ole irtisanomisperuste, mutta urheilussa pelipäivä ei vertaudu tavalliseen työpäivään. Armstrongin teon raskautta lisää se, että hän kertoi työnantajalleen poissaolosta vasta viime hetkillä.

Ilves pelasti maineensa ja samalla myös Veikkausliigan maineen ryhdikkäällä ratkaisullaan.

Jäljelle jäävät kysymykset Armstrongin motiiveista. Hänen temppunsa oli sen verran tökerö, että herää epäilys potkujen järjestämisestä tahallaan. Odottaako kykynsä todistanutta Armstrongia muualla rahakas tarjous, jonka takia Ilveksen divaritason diilistä piti päästä eroon?

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?