Brittilehti listasi 50 maailman suurinta lupausta – mukana suomalainen - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Brittilehti listasi 50 maailman suurinta lupausta – mukana suomalainen

The Guardianin 50:n lupaavimman vuonna 1998 syntyneen jalkapalloilijan listalle mahtui yksi suomalaisnimi.

Interin Kaan Kairinen listattiin kovaan joukkoon.

7.10.2015 15:14

FC Interin keskikenttäpelaaja Kaan Kairinen, 16, on listattu yhdeksi maailman lupaavimmista ikäluokkansa jalkapalloilijoista. Brittilehti The Guardianin listalle pääsi pelaajia 37 eri maasta.

– Erittäin hieno asia! Hän on erittäin taitava ja lupaava pelaaja. Hänellä on iso tulevaisuus edessään, FC Interin valmentaja Job Dragtsma kommentoi listausta Ilta-Sanomille.

– Hän on hyvä kehityspelaaja ja tarvitsee vielä aikaa, ennen kuin voidaan puhua pelaamisesta Euroopan huippuliigoista.

Joulukuussa 17 vuotta täyttävä Kairinen teki debyyttinsä Veikkausliigassa jo viime kaudella. Kairinen on tällä kaudella vakiinnuttanut paikkansa Interin edustusjoukkueessa ja pelannut kuutta ottelua vaille kaikissa Interin liigakamppailussa.

– Mielestäni on turhan aikaista puhua siirtymisestä ulkomaille. Hänelle on parempi pelata meillä vielä ja kehittyä täällä isossa roolissa. Hän on tekninen pelaaja, mutta tarvitsee vielä lisää voimaa ja nopeutta.

Brittilehden 50 pelaajan listalle mahtui mukaan kaikkiaan viisi pohjoismaalaista pelaajaa. Ikäluokan suurlupaus norjalainen Martin Odegaard pelaa jo nyt Real Madridissa. Hänen ja Kairisen lisäksi listalle mahtui toinen norjalainen sekä yhdet nuoret Ruotsista ja Tanskasta.

Listalla ovat myös romanialaisen jalkapallolegendan Gheorghe Hagin poika Ianis Hagi sekä kroatialaisen Liverpool-toppari Dejan Lovrenin pikkuveli Davor Lovren.

Kairinen on mukana Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa tällä ja ensi viikolla Makedoniassa, kun Suomi kohtaa isäntämaan lisäksi Italian ja Englannin EM-alkukarsintalohkossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?