Heräsikö HJK liian myöhään? - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Heräsikö HJK liian myöhään?

Miten ihmeessä HJK:n ilme saattoi muuttua yht'äkkiä noin paljon? kirjoittaa toimittaja Janne Kosunen Maarianhaminasta.

2.10.2015 8:10

Tuore tunne Maarianhaminan Wiklöf Holding Arenan katsomossa oli, että se oli HJK:n liigakauden paras esitys. Helsinkiläiset voittivat IFK Mariehamnin 2-0 täysin ylivoimaisella esityksellä.

Pelaamisesta paistoivat aggressiivisuus, määrätietoisuus, rohkeus ja terävyys. Pallottomat pelaajat liikkuivat aiempaa enemmän, ja pallolliset jakelivat pelivälinettä entistä määrätietoisemmin ja suoraviivaisemmin.

HJK mursi pitkin kautta rasittaneet jarrunsa ja kaavamaisuuden, samalla painavan henkisen lukon.

Neljän pisteen ero kärkijoukkue RoPSiin on valtava kolme kierrosta ennen loppua. Se tarkoittaa, että RoPS pysy varmuudella Klubin edellä voittamalla kaksi ottelua.

Kun RoPSin ja HJK:n väliin mahtuu vielä SJK, Klubin mestaruuden uusiminen ei torstain hienosta esityksestä huolimatta tunnu todennäköiseltä. Kahden joukkueen ohittaminen loppusuoralla on vaikeaa jollei mahdotonta.

Tämän myönsi Maarianhaminassa HJK:n kapteenina hyvin pelannut Rasmus Schüller, niin silmin nähden onnellinen ja helpottunut kuin voitosta olikin.

– Emme voi miettiä mestaruutta, sillä se ei ole enää omissa käsissämme, Schüller sanoi.

HJK ei kohtaa enää kärkijoukkueita. Sen kohtaloksi näyttävät kasautuvan hiljattain kärsityt peräkkäiset tappiot SJK:lle ja RoPSille. Niissä otteluissa HJK ei ollut rohkeudessaan lähellekään sillä tasolla kuin torstaina Ahvenanmaalla.

Suomen cupin viime viikonloppuna voittanut IFK Mariehamn saattoi olla HJK:ta vastaan vielä henkisessä cupkrapulassa. HJK:lta ei pidä ottaa silti mitään pois. Klubi oli tuolla esityksellä voittanut nähtyä paremmankin vastustajan.

Kysymys kuuluukin, että miksi HJK heräsi vasta nyt.

– Meillä on laatua, kunhan saamme sen ulos koneesta, Schüller sanoi.

Helsinkiläisten päävalmentaja Mika Lehkosuo ei nähnyt Klubin ilmeessä niin dramaattista parannusta kuin tämä katsomoon näytti. Hänen mukaansa valmistautuminen ei sisältänyt mitään taikatemppuja.

Ehkä HJK:n voitto sumutti katsojat? Klubi oli ennen torstaita voittanut liigassa vierasottelun viimeksi toukokuussa, ja ylipäätään viimeksi elokuun alkupuolella.

Voitto irtosi joka tapauksessa hätkähdyttävän vakuuttavasti. Tulos löi samalla paineita RoPSille ja varsinkin SJK:lle, joka oli viime ottelussaan HIFK:ta vastaan todella paha pettymys.

Jos puhutaan HJK:n kultamahdollisuuksista, on muistettava varjoista mukaan hiipinyt Inter. Turkulaisjoukkue on vain kolme pistettä Klubia perässä - ottelun tätä vähemmän pelanneena.

Kauden viimeiset kierrokset tuntuvat kerrassaan herkullisilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?