Jatkuuko Veikkausliigan mestarisuosikin lento Töölössä? - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Jatkuuko Veikkausliigan mestarisuosikin lento Töölössä?

HIFK saa vieraakseen kotimaisen liigan suurimman mestarikandidaatin SJK:n.

SJK ja HIFK kohtaavat tänään Helsingissä.­

28.9.2015 10:46

ASETELMA: HIFK on saanut tärkeitä pisteitä kahdesta viime ottelusta. Ensin se nöyryytti reilu viikko sitten FC Lahtea vieraskentällä murskaamalla isännät peräti 5–0, viime keskiviikkona se tasasi pisteet maalittomassa ottelussa sarjajumbo KTP:n kanssa kotikentällään. Sitä ennen joukkue rypi kolmen ottelun tappioputkessa, jonka se katkaisi tyylikkäästi Lahdessa.

Stadilaiset tarvitsevat edelleen pisteitä varmistaakseen sarjapaikkansa. Sen takana sarjataulukossa ovat ainoastaan VPS, Jaro ja KTP.

Maanantain otteluun tähtirinnat ovat selkeitä altavastaajia, kun vastustajana on mestaruusjahdin kannalta tämän hetken vahvin joukkue SJK. Seinäjokiset ovat voittaneet seitsemästä viime pelistään viisi ja pelanneet kahdesti tasan. Viimeisimpänä Simo Valakarin käskyttämä seura kaatoi kotonaan kuusi kertaa peräkkäin Suomen mestaruuden voittaneen HJK:n tylysti 3–0.

HIFK on hävinnyt SJK:lle kahdesti tällä kaudella yhteismaalein 1–6. Edellisessä kohtaamisessa SJK oli isäntänä ja vei täyden pistepotin nimiinsä kirkkaalla 4–1-voitolla. Silloin joukkueen sankari oli hyökkäävä laituri Akseli Pelvas, joka iski kaikki neljä osumaa. Pelvas on maalipörssissä kolmantena 11 osumalla.

SJK:lla on ollut viime kauden tapaan hankaluuksia murtautua vastustajan alaspäin valuvan puolustuslinjan läpi. Jos HIFK:n puolustusnelikko pysyy tarpeeksi tiiviinä, eivätkä välit keskikenttäpelaajiin veny liian pitkiksi, joukkue voi onnistua pitämään vierailijat aisoissa. Silloin avaintekijäksi nousevat vastahyökkäykset, joissa etenkin ripeä laituri Joni Korhonen on parhaimmillaan.

POISSAOLIJAT: HIFK:lta sivussa Tuomas Mustonen (reisi). SJK:lta sivussa Richie Dorman (pohje).

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

HIFK (4-4-2): Johansson – Jurvainen, Aho, Väisänen, Vesala – Korhonen, Bäckman, Halme, Peltonen – Salmikivi, Sihvola.

SJK (4-2-3-1): Aksalu – Tahvanainen, Aalto, Gogoua, Savic – Hetemaj, Laaksonen – Pelvas, Tuco, Allan – Riski.

KOMMENTTI: ”SJK on ollut meille vaikea vastustaja, mutta emme me ihan myllyssä ole olleet. Meidän pitää olla alusta asti hereillä. Jos nukutaan, he kyllä rokottavat. Olen luottavainen, koska näytimme Lahdessa pystyvämme haastamaan kärkijoukkueet.” Ville Salmikivi, HIFK.

SEURAA HÄNTÄ: Jani Honkavaara päätti vaihtaa maalivahtia HIFK:n kolmen pelin tappioputken jälkeen. Suurimmaksi osaksi tähtirintojen maalia tällä kaudella vartioinut Carljohan Eriksson joutui tekemään tilaa 31-vuotiaalle virkaveljelleen Mika Johanssonille. ”Veikko” on kiittänyt Honkavaaraa luottamuksesta pitämällä maalinsa puhtaana kahdessa viime pelissä, ensin FC Lahtea ja sitten KTP:tä vastaan. Johansson ei avaa peliä yhtä hyvin jalalla kuin Eriksson, mutta on kilpailijansa tavoin hyvä torjuja ja astetta varmempi ulostuloissaan.

TÄTÄ ENNEN: SJK on voittanut kauden kaksi aikaisempaa liigakohtaamista HIFK:ta vastaan yhteismaalein 6–1. Kaudella 2012 molemmat joukkueet pelasivat vielä Ykkösessä. Silloinkin kaikki kolme peliä päättyivät seinäjokisten eduksi yhteisosumin 8–1.

AIKA JA PAIKKA: Maanantai 28.9. klo 18.30. Sonera-stadion, Helsinki.

Täältä näet ottelun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?