Satu, Luukas

Veikkausliiga

Kotkassa isot panokset illalla – jatkuuko HJK:n taaperrus?

Julkaistu:

VEIKKAUSLIIGA
Kierroksen mielenkiintoisimmat ottelut pelataan Kotkassa ja Rovaniemellä.

Otteluennakko: KTP–HJK – kumman taaperrus jatkuu?

Viime aikoina heikosti pelanneet KTP ja HJK taistelevat tärkeistä pisteistä Kotkassa.

ASETELMA: Tunnelma HJK:n ryhmässä laski keskiviikkona entisestään, kun joukkue koki 0–3-tappion nykyiselle sarjakärjelle SJK:lle Seinäjoella. Klubi oli läpi ottelun hauton ja mauton, eivätkä maalivahti Daniel Örlundin kaksi lahjaosumaa helpottaneet vieraiden työtä.

Klubin viimeaikainen saldo on järisyttävän kehno. Kuudesta viime liigapelistä se on saalistanut vain kaksi tasapelipistettä ja hävinnyt loput.

Omat murheensa on myös Sami Ristilän valmentamalla KTP:llä, joka notkuu sarjataulukon viimeisenä. Joukkue päätti kolmen pelin tappioputkensa keskiviikkona HIFK:n vieraana, mutta suuri kiitos tuosta maalittomasta tasapelistä kuuluu kotkalaisten maalia vartioineelle Craig Hillille. Jenkkimolari venyi pariin loistotorjuntaan ja hankki seuralle pisteen.

KTP:n on käytännössä pakko saada pisteitä, jos se mielii taistella sarjapaikan säilyttämisestä. Jos taas Klubi haluaa osallistua vielä mestaruustaisteluun ja haastaa SJK:n ja RoPSin, sen täytyy ryhdistäytyä ja mitä todennäköisimmin voittaa viimeiset viisi peliään.

Kahdessa aikaisemmassa pelissä KTP on pystynyt haastamaan helsinkiläiset tyylikkäästi, mutta palkinto on jäänyt puuttumaan. Nyt kun Klubin itseluottamusta on horjutettu oikein kunnolla, ei olisi mielettömän suuri yllätys, jos KTP pystyisi tällä kertaa heittämään kapuloita stadilaisten rattaisiin.

POISSAOLIJAT: KTP:ltä sivussa Valeri Minkenen (pelikielto). Sasha Anttilaisen (nivunen) pelaaminen epävarmaa. HJK:lta sivussa Veli Lampi (alaraaja), Aapo Halme (nilkka) ja Nikolai Alho (reisi). Sebastian Sorsan (alaraaja) ja Erfan Zenelin (alaraaja) pelaaminen epätodennäköistä.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

KTP (4-4-2): Hill – Salonen, A Lody, van Gelderen, Aspegren – Äijälä, McFaul, Muinonen, Tarvonen – Wusu, Ikävalko.

HJK (4-2-3-1): Dähne – Taiwo, Heikkilä, Heikkinen, Baah – Moussi, Schüller – Kandji, Tanaka, Savage – Jallow.

KOMMENTTI: ”Klubilla eivät ole pelit kulkeneet, joten meillä on nyt hyvä paikka iskeä. Tosi tärkeä peli, toivottavasti saadaan oma pelikin rullaamaan. Kun nyt muutkin ovat voittaneet HJK:n, niin eiköhän se ole meidän vuoro. Kaksi edellistä peliä Klubia vastaan ovat olleet todella tasaisia, molemmat hävisimme Helsingissä ihan viime hetkien maaleilla.” Samuli Kaivonurmi, KTP.SEURAA HÄNTÄ: Kakkosen FC Kultsusta elokuussa KTP:n maalivahtiosastoa vahvistamaan saapunut yhdysvaltalaismaalivahti Craig Hill pelasi mainiosti HIFK:ta vastaan keskiviikkona, kun joukkueet tahkosivat maalittoman tasapelin. 27-vuotias molari on pelannut nyt kaksi peliä putkeen kotkalaisten maalilla.

TÄTÄ ENNEN: Joukkueet ovat kohdanneet neljästi kuluvalla kaudella. Liigacupin molemmissa peleissä päädyttiin pistejakoon, huhti- ja heinäkuun liigataistot Klubi voitti sen sijaan niukasti Helsingissä maalein 1–0 ja 2–1.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 27.9. klo 18.30. Arto Tolsa Areena, Kotka.

Ottelun näet täältä.

Otteluennakko: Ilves-FC Lahti – vierailijan haasteena toipuminen murskajaisista

FC Lahti koki viime ottelussaan tylyn 0–5-tappion HIFK:lle. Nyt joukkue yrittää kääntää kurssin Tampereella.

ASETELMA: FC Lahti sai kylmää vettä niskaansa viikko sitten sunnuntaina, kun HIFK vieraili Lahden Kisapuistossa. Helsinkiläiset ottivat ”Kuhnureista” murskaavan 5–0-voiton. Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas pyyteli anteeksi joukkueen kannattajilta pelin jälkeen, sen verran surkea mustapaitojen esitys oli.

Nyt nähtäväksi jää, pystyvätkö Korkeakunnas ja kumppanit unohtamaan viime pelin tapahtumat ja keskittymään uuteen työsarkaan, Ilveksen kaatoon.

Ilveksen voittaminen Tammelassa ei ole helpoimpia mahdollisia tehtäviä. Tamperelaiset ovat hävinneet kotonaan vain kerran.

Kotijoukkue pääsee pelaamaan paineitta, sillä se on jo säilyttänyt lähes sadan prosentin varmuudella sarjapaikkansa ensi kaudelle. Viidentenä sarjataulukossa majaileva Lahti elättelee vielä toiveita mitalisijasta, mutta sitä varten joukkueen pitäisi voittaa käytännössä jokainen viidestä viimeisestä pelistään – eikä sekään välttämättä riittäisi.

POISSAOLIJAT: Ilvekseltä sivussa Emenike Mbachu (pelikielto). Eero Korten (jalka), Antti Koskisen (nilkka) ja Samu Niemisen (nivunen) pelaaminen epävarmaa. FC Lahdelta sivussa Henri Toivomäki (nilkka), Jussi Länsitalo (polvi), Pekka Lagerblom (jalka) ja Matheus Alves (pelikielto).

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

Ilves (4-2-3-1): Hilander – Hynynen, Aho, Miettunen, Ojanperä – Kujala, Juuti – Petrescu, Ala-Myllymäki, Hjelm – Lahtinen.

FC Lahti (4-2-3-1): Moisander – Hauhia, Kärkkäinen, Joenmäki, Sesay – Gela, Tanska – Shala, Tuominen, Ääritalo – Mboma.

KOMMENTTI: ”Meillä on otteluun hyvät lähtökohdat. Kauden tavoite on pikkuhiljaa saletti eikä meillä ole hirveitä paineita. Nyt on kiva pelata, yritämme vielä nousta pari sijaa sarjataulukossa.” Jonne Hjelm, Ilves.


SEURAA HÄNTÄ: Ilveksen maalivahti Mika Hilander on ollut kauden suurimpia yllättäjiä. Kahdesti peräkkäin tällä kaudella Veikkausliigan kuukauden pelaajaksi valittu koppari on loistanut kissapaitojen maalilla ja pitänyt tolppien välin puhtaana jo peräti kymmenesti.

TÄTÄ ENNEN: Kuluvan kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa kumpikin joukkue on voittanut kerran. Ilves kuittasi nimiinsä talvella pelatut kaksi liigacupin kamppailua. Tätä ennen seurat eivät olleet kohdanneet koskaan aikaisemmin.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 27.9. klo 18.30. Tammelan stadion, Tampere.

Täältä näet ottelun.

Otteluennakko: RoPS-VPS – maalitykit vastakkain Rovaniemellä

Liigan maalipörssin kärkikaksikko kohtaa sunnuntaina viimeistä kertaa tällä kaudella.

ASETELMA: Rovaniemen Palloseuran peli näyttää olevan parhaimmillaan. Lappilaisjoukkueen hyökkäyspeli toimii etevästi, ja kokonaisuudessaan pelaajapakka pysyy erinomaisesti kasassa. Isoja heikkouksia ei vaikuta löytyvän.

Rovaniemeläiset ovat hävinneet vain yhden edellisistä seitsemästä pelistä. Joukkue on pitänyt viimeisissä kolmessa ottelussa maalinsa puhtaana ja saalistanut seitsemän pistettä. Viimeisimpänä kaatui vaikeita aikoja elävä HJK, kun Aleksandr Kokko ja Eero Markkanen varmistivat RoPSille 2–0-vierasvoiton Klubista viime sunnuntaina.

Myös VPS on pelannut kelvollisesti viime aikoina. Se on saalistanut viimeisistä neljästä pelistä kymmenen pistettä. Vaasalaisjoukkue nousi pari kierrosta sitten pois putoajan paikalta, mutta kuivilla se ei vielä missään nimessä ole. Sen on pakko saada pisteitä viimeisistä otteluistaan välttääkseen suoran putoamisen tai putoamiskarsintapelit.

Sunnuntain mielenkiinto kiinnittyy ennen kaikkea myös molempien joukkueiden maaliahneisiin hyökkääjiin. Aleksandr Kokko johtaa liigan maalipörssiä, toisena on VPS:n Juho Mäkelä. Nyt maalirohmuilta vaaditaan onnistumisia, jotta oma joukkue yltää tavoitteisiinsa. RoPSin pyrkimyksenä on ensisijaisesti pääsy mitalisijoille, VPS:llä tällä hetkellä sarjapaikan säilyttäminen.

Sarjataulukon perusteella RoPSille voisi ennustella jopa suvereenia voittoa, mutta niin yksinkertainen asetelma ei missään nimessä ole. VPS on tällä hetkellä vahva vastustaja kelle tahansa varsinkin vahvan puolustuspelaamisensa ja yllätyksellisyytensä ansiosta. Joukkueiden välille voidaan povata tasaista vääntöä, mutta RoPS on nykyvireensä ja kotietunsa turvin suosikki.

POISSAOLIJAT: RoPSilta sivussa Jean Fridolin Nganbe Nganbe (polvi). VPS:ltä sivussa Mikko Viitikko, Cliffton Miheso (polvi), Jerry Voutilainen (pelikielto) ja Denis Abdulahi (polvi). Ville Koskimaan (aivotärähdys) pelaaminen epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

RoPS (4-2-3-1): Chencinski – Saksela, Jammeh, Obilor, Saxman – Okkonen, Yaghoubi – John, Mäkitalo, Pirinen – Kokko.

VPS (4-2-3-1): Sillanpää – Schafer, Lahti, Honkaniemi, Engström – Boxall, Lähde – Soiri, Clennon, Tamminen – Mäkelä.

KOMMENTTI: ”Vepsu on nyt kovassa iskussa. He ovat olleet meille tosi vaikea vastus kahden viime vuoden aikana, joten siitä tulee todella kova ottelu.” Aleksandr Kokko, RoPS.SEURAA HÄNTÄ: Sunnuntaina katseet kannattaa kiinnittää kahteen mieheen. RoPSin hyökkääjä Aleksandr Kokko johtaa liigan maalipörssiä 14 osumalla. VPS:n Juho Mäkelä on kaksi maalia perässä kakkossijalla.

TÄTÄ ENNEN: RoPS on voittanut vain yhden sen viidestä viime kotipelistä VPS:ää vastaan. Joukkueet ovat niissä kamppailuissa tasanneet pisteet kolmesti, kerran VPS on poistunut pohjoisesta kolmen pisteen kera.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 27.9. klo 18.30. Keskuskenttä, Rovaniemi.

Täältä näet ottelun.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Satamasilta romahti kesken Eckerö Linen matkustajien poistumisen laivasta – ”Sen piti olla nyt korjattu”

  2. 2

   Jätkäsaaren tornihotellin asiakas katsoi ikkunasta ja soitti hätäkeskukseen – poliisi löysi paikalta vain tyhjät saunatilat

  3. 3

   Karmiva kuva: Näin tosi-tv:n lihaskimput muokkaavat ulkonäköään – miesten suosima ovela konsti kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

  4. 4

   Testaa! Helppo 3 liikkeen kuntotesti paljastaa, oletko siinä kunnossa, missä sinun pitäisi ikäiseksesi olla

  5. 5

   17-vuotiaan tyttöystävänsä teippaamalla murhannut tuomittiin elinkautiseen

  6. 6

   77-vuotias Tina Turner teki yllätyspaluun – tyylikästä naista ei ollut tunnistaa: Upea muodonmuutos

  7. 7

   Hurmaava Manuela Bosco astui lavalle tv-ruudussa – muodikas läpikuultava asu: ”Ihanaa olla täällä”

  8. 8

   Kansa äänesti: Jean Sibelius on vuosisadan kulttuuripersoona – katso myös muut palkitut

  9. 9

   Ihmiskaupasta syytetty marjayrittäjä: ”Tämä on firman loppu”

  10. 10

   Ministeri avautui seksuaalisesta häirinnästä – puolituttu mies tarrasi kiinni: ”Olet perehtynyt soteen täysin rinnoin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tutut liikennemerkit muuttuvat sukupuolineutraaleiksi – katso kuvat!

  2. 2

   Mies yritti iskeä plusmalli Marjaanaa yökerhossa – ei saanut vastakaikua: lyttäsi järkyttävällä tavalla

  3. 3

   Testaa! Helppo 3 liikkeen kuntotesti paljastaa, oletko siinä kunnossa, missä sinun pitäisi ikäiseksesi olla

  4. 4

   17-vuotiaan tyttöystävänsä teippaamalla murhannut tuomittiin elinkautiseen

  5. 5

   TM: Näin käy, jos Audin, Seatin, Skodan tai VW:n öljyä syövän moottorin jättää korjaamatta – ja lisää vain halvinta mahdollista öljyä

  6. 6

   Jane voitti lotossa jättipotin 17-vuotiaana – tuhlasi rahat rintoihin ja peppuun: Jakaa netissä kuvia ylpeänä

  7. 7

   Elvis Presleyn harvoin julkisuudessa nähdyt kaksos-lapsenlapset ihastuttivat – poseerasivat äidin rinnalla suloisina

  8. 8

   Olympiavoittaja rikkoi hiljaisuuden 27 vuoden jälkeen – kertoi joutuneensa 15-vuotiaana lajilegendan raiskaamaksi

  9. 9

   Entinen F1-kuski Johnny Herbert vertaa Mika Saloa ja Mika Häkkistä – ”Kun hänen kanssaan puhui, ajautui riitaan”

  10. 10

   77-vuotias Tina Turner teki yllätyspaluun – tyylikästä naista ei ollut tunnistaa: Upea muodonmuutos

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Dopingtuomion saaneen Therese Johaugin ulkoinen olemus on jotain aivan muuta kuin kaksi kuukautta sitten – katso kuvat

  2. 2

   Huomaatko erikoisen yksityiskohdan? 19-vuotiaan Lisan viaton bikinikuva kummastuttaa Instagramissa

  3. 3

   Tutut liikennemerkit muuttuvat sukupuolineutraaleiksi – katso kuvat!

  4. 4

   Onko tässä erikoisin hääkuva ikinä? Kreikkalaiskappeli kielsi ulkomaalaisparien häät rivon kuvan seurauksena

  5. 5

   Aku Hirviniemi katosi vuosi sitten äkisti julkisuudesta – nyt hän kertoo, mitä silloin tapahtui: ”Tuijotin vain tyhjyyteen”

  6. 6

   Jopa miljoonia uhreja – kävitkö vuoden sisällä suositulla pornosivustoilla?

  7. 7

   Tällaisen elämän miljardööri Niklas Herlin eli – muistokirjoitus

  8. 8

   Madonnaa, 59, syytetään räikeästä kuvanmuokkauksesta – tuoreet kuvat kertovat totuuden: ”Tämä on jo noloa”

  9. 9

   Matti Ahde kertoo sairaudestaan ja yhä jatkuvista hoidoista – ”Tilanne on vakava”

  10. 10

   Niklas Herlin on kuollut

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Satamasilta romahti kesken Eckerö Linen matkustajien poistumisen laivasta – ”Sen piti olla nyt korjattu”

  2. 2

   Jätkäsaaren tornihotellin asiakas katsoi ikkunasta ja soitti hätäkeskukseen – poliisi löysi paikalta vain tyhjät saunatilat

  3. 3

   Karmiva kuva: Näin tosi-tv:n lihaskimput muokkaavat ulkonäköään – miesten suosima ovela konsti kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

  4. 4

   Testaa! Helppo 3 liikkeen kuntotesti paljastaa, oletko siinä kunnossa, missä sinun pitäisi ikäiseksesi olla

  5. 5

   17-vuotiaan tyttöystävänsä teippaamalla murhannut tuomittiin elinkautiseen

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Tutut liikennemerkit muuttuvat sukupuolineutraaleiksi – katso kuvat!

  2. 2

   Mies yritti iskeä plusmalli Marjaanaa yökerhossa – ei saanut vastakaikua: lyttäsi järkyttävällä tavalla

  3. 3

   Testaa! Helppo 3 liikkeen kuntotesti paljastaa, oletko siinä kunnossa, missä sinun pitäisi ikäiseksesi olla

  4. 4

   17-vuotiaan tyttöystävänsä teippaamalla murhannut tuomittiin elinkautiseen

  5. 5

   TM: Näin käy, jos Audin, Seatin, Skodan tai VW:n öljyä syövän moottorin jättää korjaamatta – ja lisää vain halvinta mahdollista öljyä

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Dopingtuomion saaneen Therese Johaugin ulkoinen olemus on jotain aivan muuta kuin kaksi kuukautta sitten – katso kuvat

  2. 2

   Huomaatko erikoisen yksityiskohdan? 19-vuotiaan Lisan viaton bikinikuva kummastuttaa Instagramissa

  3. 3

   Tutut liikennemerkit muuttuvat sukupuolineutraaleiksi – katso kuvat!

  4. 4

   Onko tässä erikoisin hääkuva ikinä? Kreikkalaiskappeli kielsi ulkomaalaisparien häät rivon kuvan seurauksena

  5. 5

   Aku Hirviniemi katosi vuosi sitten äkisti julkisuudesta – nyt hän kertoo, mitä silloin tapahtui: ”Tuijotin vain tyhjyyteen”

  6. Näytä lisää