Tiesitkö nämä asiat kuumasta kärkiottelusta – viimeksi ratkaisu kabinetissa - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Tiesitkö nämä asiat kuumasta kärkiottelusta – viimeksi ratkaisu kabinetissa

Mestarisuosikki HJK on voittanut viimeksi elokuussa, RoPS viime maanantaina. RoPSilla on silti sunnuntaina painava tilasto murrettavanaan.

20.9.2015 10:39

IS nosti esille pointteja sunnuntain kuumasta kärkiottelusta HJK–RoPS.

Kello 16 alkavan ottelun voit katsoa suorana lähetyksenä tästä linkistä.

1) RoPSin voitto hylättiin

RoPS oli viime syksynä Helsingissä HJK:ta parempi maalein 3–0. Rovaniemeläiset peluuttivat ottelussa pelikiellossa ollutta Mika Mäkitaloa, minkä takia tulos käännettiin myöhemmin kabinetissa HJK:n 3–0-voitoksi.

RoPSin murheellinen tappioiden sarja HJK:n vieraana siis jatkui. Tätä liigatilastoa RoPSin ei kannata katsella ennen iltapäivän ottelua:

2014: HJK–RoPS 3–0 2013: HJK–RoPS 3–0 ja HJK–RoPS 2–0 2011: HJK–RoPS 5–0 ja HJK–RoPS 5–1 2009: HJK–RoPS 4–0 2008: HJK–RoPS 3–2 2005: HJK–RoPS 7–0

HJK ja RoPS ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Rovaniemellä. HJK voitti ensimmäisen ottelun huhtikuussa 3–1, ja RoPS toisen heinäkuussa 2–1.

RoPS on vieraillut tällä kaudella Helsingin Sonera-stadionilla kahdesti aikaisemmin. Sen molemmat ottelut HIFK:ta vastaan päättyivät 1–1.

Osaa RoPS myös voittaa isoja otteluita Helsingissä. Joukkue kaatoi kaksi vuotta sitten Sonera-stadionilla pelatussa Suomen cupin loppuottelussa KuPSin 2–1.

2) Parhaat vastakkain

HJK on ollut tällä kaudella liigan paras kotijoukkue, RoPS liigan paras vierasjoukkue.

Klubin kotisaldo kirjataan lukemin 10 voittoa, neljä tasapeliä ja yksi tappio. Tuo tappio tuli viime kotiottelussa Interiä vastaan. RoPS saldo reissuilta on kuusi voittoa, neljä tasapeliä ja neljä tappiota. Joukkue voitti maanantaina KTP:n Kotkassa vakuuttavalla esityksellä 4–0.

HJK voi hakea henkistä tukea kotisaldostaan, mutta kuntopuntarissa sen tilanne on surkea. Se on viiden ottelun kuntopuntarilla mitattuna liigan surkein joukkue: vain kaksi pistettä. HJK on voittanut Veikkausliigan ottelun viimeksi yli kuukausi sitten, elokuun alkupuolella kotonaan Lahtea vastaan.

3) Valmentajavertailu

HJK:n Mika Lehkosuo, 45, on voittanut valmentajana yhden Suomen mestaruuden (2014) ja kolme hopeaa.

Mika Lehkosuon HJK yrittää kivuta takaisin Veikkausliigan piikkipaikalle.­

RoPSin Juha Malisen, 57, saldo on yksi hopea ja neljä pronssia. Malinen on yltänyt mitalille viimeksi MyPassa 2002 – samana vuonna Lehkosuo juhli hienon pelaajauransa viimeistä Suomen mestaruutta HJK:ssa.

4) Kuka ratkaisee?

Tilastojen valossa RoPSin onnistuminen on Aleksandr Kokon varassa. Kokko johtaa liigan maalipörssiä 13 osumallaan. Yksi näistä oli voittomaali Klubin verkkoon heinäkuussa. RoPSin toiseksi paras maalintekijä on ollut laitapakkina pelannut Juha Pirinen viidellä osumallaan.

HJK:lta puuttuu selkeä ykköstykki, mutta ratkaisijoita on löytynyt leveämmältä sektorilta kuin RoPSilta. Kärki kirjataan: Atomu Tanaka 8, Erfan Zeneli 7 ja Demba Savage 6.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?