Keskiviikkona kahden pelin ilta – lue Veikkausliigan ennakot täältä! - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Keskiviikkona kahden pelin ilta – lue Veikkausliigan ennakot täältä!

Keskiviikkona Veikkausliigassa pelataan kaksi ottelua.

Roope Riski teki kaksi maalia viikonloppuna VPS:ää vastaan.­

26.8.2015 9:00

SJK-KuPS – isännät hyökkäävät Riskillä

Tappioputkensa voitolla sunnuntaina katkaissut SJK saa keskiviikkona vieraakseen vahvasti viime ajat pelanneen KuPSin.

Asetelma: SJK onnistui sunnuntaina päättämään kolmen ottelun tappiokierteensä, kun se voitti sarjajumbo VPS:n maalein 3-1. Joukkueen suurin onnistuja ottelussa oli lainalla norjalaisesta FK Haugesundista Seinäjoella pelaava Roope Riski, joka heilutti verkkoa kahdesti.

Voitto oli SJK:lle elintärkeä. Ennen VPS-ottelua se ei ollut tehnyt maalia yli 360 minuuttiin. Nyt kun joukkue onnistui iskemään useamman osuman ja kaappaamaan voiton, pelaajien on ollut vapaampaa valmistautua uuteen koitokseen KuPSia vastaan.

KuPS on pelannut jo kuusi tappiotonta sarjaottelua putkeen. Kalakukkokaupungin ykkösjoukkue on jäänyt kolmessa viime pelissään tasapeliin, vaikka tarjolla olisi ollut enemmän. Joukkue on saanut luotua aiempaa enemmän maalintekopaikkoja, mutta viimeistely on ontunut.

Keskiviikkona vastakkain asettuvat sarjan parhaimmistoon kuuluvat puolustukset. SJK joutuu tosin pelaamaan ilman ykköstoppariaan Cedric Gogouaa, joka sai kahden keltaisen myötä punaisen kortin VPS:aa vastaan.

Edellisen kohtaamisen SJK voitti peräti 5–0. Tällä kertaa samanlaisten lukemien on vaikea uskoa syntyvän, kun KuPS on esittänyt kelpo otteita monta kertaa perätysten. SJK on kotiedun turvin pienehkö suosikki, mutta KuPSilla on sauma yllättää.

Poissaolijat: SJK:lta sivussa Cedric Gogoua (pelikielto) ja Jesse Sarajärvi. Wayne Brownin pelaaminen epävarmaa. KuPSilta sivussa Petteri Pennanen (polvi) ja Miikka Ilo (pelikielto). Juha Hakolan pelaaminen epävarmaa.

Oletetut avauskokoonpanot:

SJK (4-2-3-1): Aksalu – Tahvanainen, Milosavljevic, Aalto, Savic – Laaksonen, Hetemaj – Dorman, Tuco, Pelvas – Riski.

KuPS (4-2-3-1): Maanoja – Hatakka, Markic, Diallo, Rannankari – Sohna, Trafford – Nissilä, Poutiainen, Bowen – Sirbiladze.

Kommentti: ”En näe mitään syytä, miksi emme pystyisi voittamaan heitä. Jos jatkamme samalla sydämellä ja intensiteetillä, meillä on kaikki mahdollisuudet kaataa SJK.” Tuomas Rannankari, KuPS.

Seuraa häntä: SJK:n hyökkääjä Roope Riski iski viime ottelussa kaksi maalia VPS:n verkkoon. Vikkelä kärkimies aiheuttaa huolta vastustajan puolustukselle oikea-aikaisilla juoksuillaan ja terävyydellään.

Tätä ennen: SJK ei ole vielä hävinnyt kertaakaan kuopiolaisille liigassa. Neljästä edellisestä kamppailusta Kerho on voittanut kaksi, kahdesti on pelattu tasan.

Aika ja paikka: Keskiviikko 26.8. klo 18.30. Keskuskenttä, Seinäjoki.

VPS-FC Lahti – uusinta reilun viikon takaa

VPS ja FC Lahti kohtaavat keskiviikkona toistamiseen kymmenen päivän sisällä. Edellinen kamppailu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Asetelma: Joukkueet eivät päässeet selvyyteen voittajasta kymmenen päivää sitten, kun pisteet tasattiin 0–0-tasapelillä Lahden Kisapuistossa. Nyt molemmilla ryhmillä on edessä uusi yritys.

Lahti ei ole onnistunut iskemään VPS:n verkkoihin maaliakaan kauden kahdessa kohtaamisessa. Vaikka vaasalaisjoukkue on sarjan jumbona, peliään huomattavasti viime aikoina petranneilla ”Kuhnureilla” ei ole varaa ylimielisyyteen.

Toni Korkeakunnas voi olla tyytyväinen miehistönsä viimeaikaisiin otteisiin. Seitsemästä viime liigapelistä lahtelaiset ovat hävinneet vain yhden, voittaneet neljä ja pelanneet kahdesti tasan. Joukkue on enää neljän pisteen päässä kolmossijaa hallussaan pitävästä SJK:sta. On siis hyvinkin mahdollista, että viime kauden pronssijoukkue nousee loppukauden aikana taistelemaan jälleen mitaleista.

VPS:n tilanne näyttää sen sijaan vaikealta, kun sillä on jäljellä vielä 11 peliä. Vepsun ero toiseksi viimeisenä majailevaan KTP:hen on seitsemän pistettä, mutta pelejä Petri Vuorisen miehistöllä on kaksi vähemmän pelattuna. Karsijan paikalle – ja ylemmäksikin – on täydet mahdollisuudet selviytyä, kunhan pisteitä tulee systemaattisesti.

Vepsulle pakkovoittomainen Asetelma on jo tuttu, mutta paineitta ei myöskään FC Lahti pääse otteluun. Kotijoukkue yrittää sinnikkäästi taistella säilymisestä sarjassa, kun taas Lahti haluaa tarrata kiinni europaikkaan.

Poissaolijat: VPS:lta sivussa Ville Koskimaa (pelikielto), Mikko Viitikko (nilkka), Steven Morrisey (polvi), Karl-Filip Eriksson, Denis Abdulahi (polvi) ja Clifton Miheso (polvi). Teemu Honkaniemen pelaaminen epävarmaa. FC Lahdelta sivussa Jussi Länsitalo (takareisi) ja Drilon Shala (jalkapöytä).

  Oletetut avauskokoonpanot:

VPS (4-2-3-1): Sillanpää – Schafer, Lahti, Honkaniemi, Engström – Björk, Boxall – Soiri, Seabrook, Voutilainen – Mäkelä.

FC Lahti (4-2-3-1): Moisander – Hauhia, Kärkkäinen, Joenmäki, Sesay – Gela, Toivomäki – Paananen, Kuningas, Ääritalo – Alves.

Kommentti: ”Maalinteko on ollut tänä vuonna vähän isompi ongelma. Tai ylipäätään se, että olemme päässeet edes tekopaikoille. Uskon, että kun viime pelistä on pari tehtyä maalia alla, se helpottaa. Hyökkäyspäämme pelaajille ei ole enää niin isoa apinaa selässä. Se (voitto) tulee kyllä, kunhan painamme hommia.” Markus Joenmäki, FC Lahti.

Seuraa häntä: VPS:n Juho Mäkelä iski sunnuntaina SJK:ta vastaan jo kauden kymmenennen osumansa. Hän on toisena liigan maalipörssissä, kaksi rysää RoPSin Aleksandr Kokkoa perässä.

Tätä ennen: Viidestä edellisestä kamppailusta FC Lahti on voittanut kaksi, VPS yhden ja kahdesti on pelattu tasan. Tällä kaudella lahtelaiset eivät ole onnistuneet iskemään maaliakaan Vepsua vastaan.

Aika ja paikka: Keskiviikko 26.8. klo 18.30. 23.4. klo 18.30. Hietalahden stadion, Vaasa.

Veikkausliigan maalipörssin kakkosnimi Juho Mäkelä on VPS:n vaarallisin pelaaja.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?