Lauantaina Veikkausliigassa kaksi peliä – lue otteluennakot täältä! - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Lauantaina Veikkausliigassa kaksi peliä – lue otteluennakot täältä!

Molemmat stadilaisjoukkueet ovat tulessa lauantaina.

HJK ja HIFK ovat tulessa tahoillaan lauantaina.­

25.7.2015 7:33

Otteluennakko: FF Jaro–HIFK – löylytetty HIFK hakee tulosta Pietarsaaresta

SJK:lle viime viikonloppuna selvin lukemin hävinnyt HIFK yrittää palata pistekantaan.

ASETELMA: HIFK:n ja Jaron kuluvan kauden kohtaamiset ovat olleet tasaisia. Tähtirinnat kaappasivat avausosasta täyden pistepotin 3–2-lukemin, toisessa kamppailussa päädyttiin maalittomaan tasapeliin. Tulokset – ja itse pelin kulku – kertovat siitä, kuinka tasaisesta otteluparista on kyse.

Alexei Eremenko sr. on Jaron päävalmentaja.­

Taktisesti joukkueet ovat erilaisia. Alexei Eremenkon käskyttämä Jaro pyrkii pitämään palloa keskikentällä ja pelaamaan sen nopeasti hyökkäyspäähän aiheuttaakseen puolustusvelvoitteita vastustajalle. HIFK sen sijaan pelaa pallon todella usein laidalle, josta peliväline keskitetään maalin edustalle. Palloa pelataan ajoittain myös keskelle, josta esimerkiksi Jukka Halme ja Fredrik Lassas pääsevät hyödyntämään hyvää laukaustaan.

Lauantain pelistä ei panoksia puutu. HIFK on sarjassa kahdeksantena 20 pisteellä, Jaro sijan alempana pisteen erolla ja ottelun enemmän pelanneena.

Molemmat joukkueet päästivät neljä maalia viime ottelussaan. HIFK hävisi SJK:lle 1–4, Jaro puolestaan IFK Mariehamnille tiukan taiston jälkeen niukasti 3–4.

POISSAOLIJAT: Jarolta sivussa Walter Moore (pelikielto). Jonas Emetin, Mathias Kullströmin ja David Carlssonin pelaaminen epävarmaa. HIFK:lta sivussa Tuomas Mustonen (reisi), Otto-Pekka Jurvainen (jalkaterä) ja Ville Salmikivi. Ville Taulon pelaaminen epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

FF Jaro (4-2-3-1): Öst – Vaganov, Brunell, Kadio, Reginaldo – Dixon, Opiyo – Paintsil, Rivera, Virtanen – Veteli.

HIFK (4-4-2): Johansson – Anyamele, Kuusijärvi, Aho, Vesala – Korhonen, Halme, Lassas, Peltonen – Rahimi, Kastrati.

KOMMENTTI: ”Vaikka tilanne oli Seinäjoella jo reilusti kotijoukkueen hyväksi, näytimme, millainen joukkue olemme ja painoimme asenteella loppuun. Jaro vieraissa tulee varmasti olemaan hankala ottelu, mutta tiedän, että pystymme parantamaan huomattavasti SJK-pelistä." Eero Peltonen, HIFK.

 

SEURAA HÄNTÄ: HIFK:n hyökkääjä Kastriot Kastrati iski kahdessa ensimmäisessä tällä kaudella pelaamassaan ottelussa kaksi maalia ja nousi heti otsikoihin. Kahdessa viime pelissä ”Kassu” on jäänyt maaleitta. Aloitti SJK:ta vastaan, mutta vaihdettiin pois heti puoliajalla. Kärkimies on vielä puolikuntoinen, sillä loukkaantuminen vaivasi häntä koko kevään.

TÄTÄ ENNEN: Toukokuun sarjakohtaamisen HIFK vei kotonaan maalein 3-2, kuukautta myöhemmin pelattu kamppailu päättyi maalittomaan tasapeliin.

AIKA JA PAIKKA: Lauantai 25.7. klo 16. Keskuskenttä, Pietarsaari.

Täältä näet ottelun.

Otteluennakko: HJK-KTP – europelihaasteeseen valmistautuva Klubi isännöi levänneitä kotkalaisia

Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen avausosan ensi keskiviikkona kotikentällään pelaava HJK palaa lauantaina liigapelien pariin.

ASETELMA: HJK pelasi edellisen kerran tiistaina, kun se kohtasi latvialaisen FK Ventspilsin Mestarien liigan toisella karsintakierroksella. Yhteismaalein 4–1 kolmannelle karsintakierrokselle jatkava Klubi kohtaa seuraavaksi kazakstanilaisen FC Astanan keskiviikon avausosassa Helsingissä. Edellisen sarjapelinsä Klubi pelasi yli kaksi viikkoa sitten, kun se taipui sarjataulukossa niskaan hengittävälle RoPSille 1–2.

Klubin europelien jatkuminen tarkoittaa sitä, että se joutuu säästelemään pelaajiaan kansainvälisiä otteluita varten. Liigaotteluiden aikaan monille ykkösmiehille suotaneen lepohetki, ettei ylirasitusta pääse tapahtumaan. Kokoonpanossa nähtäneen myös samoja miehiä kuin viime tiistaina Ventspilsiä vastaan, mutta on todennäköistä, että useampi vähille minuuteille tällä kaudella jäänyt peluri saa vastuuta.

Kastriot Kastrati­

Helsinkiläisten päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoi perjantaina Ylen aamun tv-haastattelussa, että viime vuosina Klubissa on totuttu europelien takia kasvaneeseen otteluruuhkaan. Hän halunnee silti luottomiestensä huilaavan lauantaina, sillä hän ei varmasti ota liian isoa riskiä loukkaantumisissa antamalla näiden tahkota isoja minuutteja.

KTP:tä vastaan HJK:lla on hyvä mahdollisuus kierrättää pelaajia, sillä elokuussa edessä on europelien lisäksi myös harjoitusottelu Liverpoolia vastaan sekä Suomen cupin välierä Ahvenanmaalla IFK Mariehamnin vieraana.

KTP on saanut lomailla otteluista lähes kaksi viikkoa. Edellisessä ottelussa se oli lähellä saada pisteen kärkikahinoihin kuuluvalta SJK:lta, mutta viime hetkien takaisku pilasi illan.

Mika Lehkosuo­

Lomailu on joka tapauksessa tehnyt Sami Ristilän loukkaantumisista kärsineelle ryhmälle hyvää. HJK-ottelun alla poissaolijoita ei juuri ole.

Kotkalaisilla on nyt jos koskaan mahdollisuus repiä pisteitä Klubilta, joka todennäköisesti pelaa kakkosnipullaan. Sonera-stadionin tekonurmikaan ei ole helsinkiläisjoukkueelle ratkaiseva etu, sillä KTP on tottunut pelaamaan muovimatolla uusitulla kotistadionillaan Arto Tolsa Areenalla.

POISSAOLIJAT: HJK:lta sivussa Nikolai Alho (reisi) ja Veli Lampi. Atomu Tanakan ja Sebastian Sorsan pelaaminen epävarmaa. KTP:ltä sivussa Shane McFaul (pelikielto) sekä Samuli Kaivonurmi. Josh Mulvanyn pelaaminen epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

HJK (4-2-3-1): Sahlgren – Peiponen, Moren, Baah, Lehtinen – Kolehmainen, Malolo – Klinga, Savage, Mendy – Jallow.

KTP (4-4-2): Pyhäranta – Aspegren, Van Gelderen, A Lody, Oksanen – Järviniemi, Mulvany, Minkenen, Gruborovics,– Lehtonen, Anttilainen.

KOMMENTTI: ”Siitä tulee vaikea ottelu. Ensimmäinen peli heitä vastaan tällä kaudella oli todella hankala. Pelaamisemme on varmasti kehittynyt siitä, mutta niin on heilläkin. Voitimme viime hetken maalilla, koska he puolustivat todella tiivisti ja todella syvältä." Rasmus Schüller, HJK.

 

SEURAA HÄNTÄ: HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo suo varmasti huilivuoron ykköspelaajilleen, sillä Klubi pelaa jo keskiviikkona Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen otteluparin avausosan FC Astanaa vastaan. Todennäköisesti ”Bana” suo peliaikaa ainakin 18-vuotiaalle Obed Malololle, joka on yksi sarjan suurimpia lupauksia. Keskikentän keskellä viihtyvä Malolo on teknisesti taitava ja hänellä on hyvä pelisilmä.

TÄTÄ ENNEN: HJK on voittanut neljä viimeisestä viidestä KTP:ta vastaan pelatusta kotiottelustaan. Kerran on pelattu tasan. Joukkueet pelasivat kaksi tasapeliä (0-0, 2-2) liigacupin lohkovaiheessa talvella.

AIKA JA PAIKKA: Lauantai 25.7. klo 16. Sonera-stadion, Helsinki.

Ottelun näet täältä.

Sami Ristilä­

Obed Malolo­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?