Veikkausliigan huippuottelu RoPS–HJK – ilmoittautuuko RoPS mestaruustaistoon? - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Veikkausliigan huippuottelu RoPS–HJK – ilmoittautuuko RoPS mestaruustaistoon?

Voittamalla kärkiottelun rovaniemeläisillä on mahdollisuus oikeasti laittaa painetta HJK:lle.

RoPS haastaa illalla HJK:n.­

10.7.2015 9:21

OTTELUN ASETELMA: RoPS on ollut suorastaan huikeassa vireessä kolmen ensimmäisen tappioon päättyneen Veikkausliigakierroksen jälkeen. Valmentaja Juha Maliselle pitää nostaa hattua, sillä hän on 56-vuotiaana kyennyt uudistumaan ja hyväksymään, että jalkapallossa ei voi menestyksekkäästi ottelusta toiseen prässätä korkealta 90 minuutin ajan. Nyky-RoPS kykenee vaihtelemaan prässitasoaan sujuvasti ottelun sisällä.

Juha Malinen­

Joukkue pyrkii myös ajoittain kontrolloimaan otteluita pallonhallinnan kautta, vaikka syöttömäärät/ottelu ovatkin edelleen alhaisia. RoPS on tehnyt tällä kaudella 22 maalia, joista peräti 15 erikoistilanteista.

HJK:n otteet eivät ole viime aikoina vakuuttaneet. Joukkue kyllä pitää palloa huomattavasti vastustajiaan enemmän, mutta pelin avaus- ja rakenteluvaihe tökkii. Edellisen kierroksen paikallisottelussa HIFK:ta vastaan sen alakerta kierrätti palloa liian kaukana vastustajasta, jolloin HIFK:n ryhmitystä ei saatu riittävästi liikkeelle. Tällöin Klubi ei pääse etenemään haluamallaan tavalla linja kerrallaan. Myös johtoaseman pitäminen ja ottelujen tappaminen ovat tuottaneet vaikeuksia.

POISSAOLIJAT: RoPS:lta ovat varmuudella sivussa Jean Fridolin Ngambe Ngambe (polvi) ja Tomer Chencinski (olkapää). HJK:lta puuttuvat Nikolai Alho (reisi) ja Formose Mendy (alaraajavamma).

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT

RoPS (4-3-3): Ricardo – Okkonen, Obilor, Jammeh, Saxman – Hradecky, Yaghoubi, Mäkitalo – Saksela, Kokko, Pirinen.

HJK(4-2-3-1): Öhrlund – Sorsa, Heikkilä, Moren, Baah – Kolehmainen, Schüller – Savage, Tanaka, Zeneli – Havenaar.

 

KOMMENTTI: ”Tulee varmasti taistelupeli. RoPS tulee alusta asti kovaa ja jopa rymistellen. Parista heikosta tuloksesta me otamme voimaa ja palaamme voittojen tielle.” Toni Kolehmainen, HJK.

 

SEURAA HÄNTÄ: Maalipörssiä 10 osumalla johtava Aleksander Kokko on tehnyt kaikki maalinsa tämän hetken viittä sarjataulukon viimeistä joukkuetta vastaan. Kykeneekö hän viimein osumaan myös kärkijoukkuetta vastaan? Myönteinen vastaus esitettyyn kysymykseen ei riipu vain Kokon suorittamisesta, vaan RoPS:n hyökkäyspelin rakenteen toimivuudesta yhtä sarjan organisoiduinta puolustusta vastaan.

TÄTÄ ENNEN: Joukkueet ovat kohdanneet tänä vuonna jo neljä kertaa. Liigacupin alkulohkossa HJK voitti RoPS:n Oulussa pelatun kotiottelun 2–0 ja Helsingissä pelattiin tasan 2–2. Liigacupin finaalissa Rovaniemellä Klubi oli parempi maalein 2–0 ja viikkoa myöhemmin Veikkausliigan avauskierroksella HJK voitti 3–1.

AIKA JA PAIKKA: Perjantai 10.7 klo 18.30. Rovaniemen Keskuskenttä.

Illan ottelun näet täältä.

Toni Kolehmainen­

Aleksandr Kokko­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?