Muistatko vielä tämän voltti-ihmeen? Hän palaa Veikkausliigaan ja saattaa pelata jo tänään HJK:ta vastaan - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Muistatko vielä tämän voltti-ihmeen? Hän palaa Veikkausliigaan ja saattaa pelata jo tänään HJK:ta vastaan

Turkulaisyleisön vanha lemmikki palaa Veikkausliigaan.

29.6.2015 11:01

Muistatko vielä Serge N’Galin?

Kamerunilaishyökkääjä pelasi teini-ikäisenä Interissä 2004–2005, teki 11 maalia 27 liigaottelussa ja hurmasi yleisön nopeudellaan, urheilullisuudellaan ja näyttävillä maalituuletuksillaan.

Interin fanien ”Naskaliksi” ristimä N’Gal tapasi juhlia osumiaan näyttävillä volttisarjoilla.

Serge N’Galin volttituuletukset hurmasivat vuonna 2005.­

Kamerunin nuorisomaajoukkueissa ja Pekingin olympiakisoissa pelannut N’Gal lähti Suomesta pian isommille futisareenoille, Ranskan kakkosliigan Brestiin. N’Gal on pelannut myös Portugalin pääsarjassa U.D. Leiriassa ja Espanjan kakkosliigassa Gimnastic de Tarragonassa.

Viime vuosina N’Galin ura on kuitenkin hiipunut. Hän on edustanut vaisuin tuloksin algerialaista USM Algeria, portugalilaista Académica de Coimbraa ja Espanjan kolmannen sarjatason La Rodaa.

Nyt N’Gal hakee uutta nousua uralleen Turusta. 29-vuotias kärkimies on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen Interin kanssa ja hän saattaa pelata jo tänään mestari-HJK:ta vastaan.

– N’Gal on 18 pelaajan joukossa kokoonpanossa, kertoo Interin joukkueenjohtaja Jani Meriläinen.

N’Galin paluu tulee kreivin aikaan. Inter menettää Mika Ojalan Saksaan ja kärkimiehet Vahid Hambo ja Guy Gnabouyou ovat loukkaantuneita.

ISTV näyttää ottelun Inter–HJK suorana lähetyksenä maksullisessa Extra-palvelussa. Lisätietoja tästä linkistä.

Serge N’Gal saattaa pelata jo maanantaina HJK:ta vastaan. Vastustaja on 10 vuoden takaa tuttu. 2005 häntä yrittivät pysäyttää Markus Halsti ja HJK:ssa nytkin pelaava Veli Lampi.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?