Lainapesti päättyi leikkaukseen – suomalaispuolustaja palaa Veikkausliigasta Saksaan - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Lainapesti päättyi leikkaukseen – suomalaispuolustaja palaa Veikkausliigasta Saksaan

Saksan Bundesliigajoukkue Borussia Mönchengladbachista lainasopimuksella Suomeen huhtikuussa saapunut toppari Joel Mero palaa emoseuransa luo.

Joel Meron lainapesti KTP:ssä ei mennyt odotusten mukaan.­

24.6.2015 15:23

Huhtikuun alussa kolmen kuukauden pituisen lainasopimuksen KTP:n kanssa tehnyt Joel Mero ei jatka nousijajoukkueen mukana. Viime viikolla alaraajavamman takia leikkauksessa käynyt keskuspuolustaja palaa Saksaan kuntouttamaan vammaansa.

KTP:n päävalmentaja Sami Ristilä kertoo, että Mero matkustaa takaisin Saksaan ensi viikon maanantaina. Lainan oli määrä päättyä kesäkuun lopussa, mutta hiljattain tehdyn leikkaushoidon takia pelaaja matkustaa asuinmaahansa jo hiukan sovittua aiemmin.

– Siellä alkaa pre-season ja katsotaan sitten myöhemmin, että miten kuntouttaminen lähtee käyntiin. Ensimmäinen prioriteetti on totta kai se, että Joel saa paikat kuntoon jotta voi taas aloittaa harjoittelun ja pelaamisen, Ristilä sanoo.

20-vuotiaan Meron laina-aika Kotkassa sujui kehnosti. Avauskierroksen ottelun FC Lahtea vastaan hän joutui jättämään väliin pelilupasotkujen vuoksi, muun ajan hän vietti lähes täysin sairastuvalla. Mero pelasi KTP:n 15 ottelussa vain neljässä. Peliaikaa kertyi yhteensä 110 minuutin verran.

– Nuoreksi kaveriksi hän käyttäytyi erittäin ammattimaisesti. Hän pelasi ihan hyvin silloin kun pääsi pelaamaan. Hän tuli hakemaan peliaikaa meiltä, ja nyt loukkaantumisten takia sitä ei tullut. Se on iso pettymys meille ja totta kai pelaajalle, Ristilä selittää.

– Painotan, että hän oli erittäin motivoituneesti mukana, harjoitteli sen mitä pystyi ja teki asiat viimeisen päälle.

Ristilän arvion mukaan Mero on harjoituskykyinen 3–4 viikon kuluttua. Kun nuorukainen saa itsensä kuntoon, tilannetta lainapestin suhteen katsotaan uudelleen. Ei ole mahdoton ajatus, että Mero saapuisi lainalle Kotkaan toistamiseen.

– Kiinnostusta on edelleen. Mutta kuten sanottu, katsotaan sitten mitkä ovat prioriteetit seuralla ja meidän joukkueella. Toivottavasti pelipaikka aukeaa työnantajalta, mutta jos ei, olemme siinä vieressä ja tiedämme missä liikutaan.

Mero siirtyi Borussia Mönchengladbachiin kesällä 2013 FC Lahdesta nelivuotisella sopimuksella. Reippaan kasvatti debytoi Veikkausliigassa kaudella 2012 18-vuotiaana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?