Valmentaja Honkavaara HIFK:n nitrohetkien ihmemaaleista: ”Se mieletön rohkeus, jolla jätkät menee tilanteisiin!” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Valmentaja Honkavaara HIFK:n nitrohetkien ihmemaaleista: ”Se mieletön rohkeus, jolla jätkät menee tilanteisiin!”

HIFK:n viiden ottelun tappioton putki on jo saavutus sinänsä, mutta tapa, jolla pisteet on ryövätty on sensaatiomainen: viimeisten minuuttien maalit eivät ole jättäneet ketään kylmäksi.

2.6.2015 18:27

Katso ISTV:n Pallokerhon haastatteluohjelmasta miten HIFK:n valmentaja Jani Honkavaara on kokenut joukkueensa ihmenousut. Pallokerhossa näytetään videoklippi neljän HIFK:n tuoreimman ottelun kliimaksista.

Jani Honkavaara on HIFK:n päävalmentaja.

Ohjelmassa keskustellaan myös Honkavaaran opettajan ammatin ja liigavalmentajan työn yhdistämisen haasteista. Kontrasti enkelimäisten neljäsluokkalaisten ja stadin hulluimman futisjengin pelaajien välillä on melkoinen. (Videolla kohdasta 16:30.)

Katso tähtirintaisen pelaajan tekemä maali Interiä (videolla kohdasta 4:19), Jaroa (videolla 6:16), KTP:tä (videolla 8:34) ja KuPSia (videolla 11:15) vastaan.

Toki Sonera-stadionin punaisena vellovalla taikapäädyllä on oma myyttinen vaikutuksensa, mutta Honkavaaran joukkue todella keskittyy otteluiden viimeiseen neljännekseen.

– Lopussa kentälle tulee tilaa, olemme silloin parhaimmillamme. Se mieletön rohkeus, jolla jätkät menee noihin tilanteisiin, Honkavaara ihastelee.

– Olemme selkeästi hyökkäysvoittoinen joukkue, joka pyrkii pallon kanssa eteenpäin. Henkinen kantti tulee siitä, että olet fyysisesti hyvässä kunnossa. Pelaajat jaksaa painaa ne viimeiset juoksut ja menevät kaikkiin palloihin, Honkavaara perustelee.

Honkavaaran kahden ammatin urakka hellittää syksyllä, sillä hän kertoo hakeneensa virkavapaata koulutyöstä. Hän on siis toistaiseksi HIFK:n päätoiminen valmentaja. (Videolla kohdassa 24:00.)

Honkavaara on valmentajana ns. hyvän tyypin maineessa. Hän viihtyy työssään, kuten myös pelaajat viihtyvät hänen joukkueessaan. (Videolla 24:48.)

– En ota itseäni liian vakavasti. Osaan kuunnella pelaajia ja myötäelää. Pyrin myös karsimaan mystiikan jalkapallovalmennuksesta.

Ohjelmassa käsitellään Honkavaaran valmennusfilosofiaa (videolla 28:00), hänen kirjallisia harrastuksiaan (videolla 30:25), HIFK:n faneista (videolla 33:10), Stadin kingien väkivallasta (videolla 36:14) ja Honkavaaran Veikkausliigaurasta vuosimallia 1997 (videolla 37:50).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?