Otteluennakko: FC KTP–FC Lahti – Korkeakunnas kaipaa asennetta - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Otteluennakko: FC KTP–FC Lahti – Korkeakunnas kaipaa asennetta

FC KTP ja FC Lahti kohtaavat torstaina kotimaisen pääsarjan päivän ainoassa ottelussa.

Toni Korkeakunnas on FC Lahden päävalmentaja.­

27.5.2015 21:56

Astelma: Lahdessa eletään vaikeita hetkiä. Pallo ei ole kieltämättä juuri pomppinut Toni Korkeakunnaksen joukoille, mutta kehnoja tuloksia ei voi laittaa onnettaren piikkiin. Lahdella on ollut lähes jokaisessa ottelussa saumat pisteisiin, mutta viimeinen rutistus hyökkäyspäässä on puuttunut. Kolmesta edellisestä ottelusta Lahti on voittanut vain yhden. Viime viikonlopun 1–2-tappio Ilveksellä oli kova pala nieltäväksi. Lahti pelasi ajoittain löysästi, mutta silti sillä oli mahdollisuus jopa täyteen pistepottiin. Korkeakunnas sanoi ottelun jälkeen kaivanneensa sähäkästi käyviä jalkoja ja ennen kaikkea asennetta viheriölle. Viime pelin jälkeen ”Toke” totesi, ettei enää aio turvautua kierrätykseen, vaan pistää jatkossa parhaan miehistön kentälle joka ottelussa. Korkeakunnas lienee pitänyt ”Kuhnureiden” kopissa meteliä vetelästä pelaamisesta ja vaisusta asenteesta. Pelaajat tietävät nyt olevan korkea aika pisteiden raapimiseen, jos joukkue mielii taistella muustakin kun sarjapaikasta.

KTP:lle toukokuu on ollut vaihteleva. Se on voittanut kuudesta pelistään kaksi, pelannut sarjakakkosen SJK:n kanssa tasan ja hävinnyt kolmesti. Kotkalaisten kannalta harmilliset tappiot tulivat yhden maalin erolla ensin IFK Mariehamnille ja kaksi viikkoa myöhemmin toiselle sarjanousijalle HIFK:lle.

Kotkalaiset ovat osoittaneet pystyvänsä laittamaan hanttiin jokaiselle joukkueelle. Viime pelissään joukkue kaatoi kelvollisella esityksellä Jaron vieraskentällä.

Kuluvalla kaudella KTP:n maalit ovat syntyneet suureksi osaksi erikoistilanteista tai henkilökohtaisten onnistumisten seurauksena. Keskialueen vapaapotkuissa joukkue pyrkii luomaan tilanteen heittämällä korkeaa palloa kohti Tamas Gruborovicsia, joka onkin onnistunut luomaan hässäkkää vastustajan maalille.

Toinen tapa on iskeä vastahyökkäyksistä. Pelaajat eivät epäröi heittää pystypalloja tilaisuuden avautuessa, vaan laukovat laakapalloja välillä hiukan hätäisestikin vastustajan puolustuslinjan taakse. Juho Lehtonen ei ole kärjessä nopeimmasta päästä, mutta jos hänellä on riittävästi aikaa, verkko saattaa hyvinkin heilua.

Joukkueet kohtasivat Veikkausliigan avauskierroksella Lahdessa, silloin päädyttiin 1–1-tulokseen. Lahti oli lähtökohtaisesti ennakkosuosikki, mutta itse ottelussa tasoero ei juuri näkynyt. Tällä kertaa ottelun lähtökohdat ovat tasaiset, kun kotkalaiset pelaavat kotiyleisönsä edessä Arto Tolsa Areenan uusitulla tekonurmella.

Poissaolijat: KTP:ltä Josh Mulvanyn, Shane McFaulin, Samuli Kaivonurmen ja Sasha Anttilaisen pelaaminen epätodennäköistä. Niko Ikävalkon ja Aleksi Tarvosen pelaaminen epävarmaa. FC Lahdelta sivussa Pekka Lagerblom (akillesjänne).

Oletetut avauskokoonpanot:

FC KTP (4-2-3-1): Pyhäranta – Aspegren, Van Gelderen, A Lody, Ositashvili – Heimonen, Minkenen – Äijälä, Gruborovics, Järviniemi – Lehtonen.

FC Lahti (4-3-3): Moisander – Sesay, Pasanen, Joenmäki, Hauhia – Toivomäki, Gela, Länsitalo – Shala, Rafael, Motta.

Kommentti: ”Lahtea vastaan pelaaminen voi olla kaikkea vastahyökkäyspelaamisen ja avoimen hyökkäämisen väliltä. Tällä kaudella en ole seurannut Lahtea yhtään, mutta esimerkiksi Rafael ja (Mika) Ääritalo ovat osoittaneet pystyvänsä tekemään maaleja. Meidän ei pidä kuitenkaan miettiä vastustajaa vaan keskittyä joka kerta omaan pelaamiseen.” Tamas Gruborovics, FC KTP.

Seuraa häntä: Drilon Shala (kuvassa yllä) iski Lahden ainokaisen viime lauantain tappiollisessa ottelussa Ilvestä vastaan Tampereella. Laiturin pirteä esitys miellytti Toni Korkeakunnasta, eikä maalikaan varmasti huononna pelaajan itseluottamusta.

Tätä ennen: Lahdessa pelatussa kauden avausottelussa joukkueet päätyivät 1–1-tasatulokseen. Sitä ennen kohtaamisia oli reilun vuoden aikana kertynyt vain kaksi, molemmat harjoituspeleissä. Kummatkin ottelut päättyivät tasapeliin.

Aika ja paikka: Torstai 28.5. klo 18.30. Arto Tolsa Areena, Kotka.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?