HIFK onnistui taas loppuhetkillä – ”Olemme henkisesti todella vahvoja” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

HIFK onnistui taas loppuhetkillä – ”Olemme henkisesti todella vahvoja”

Kuopion Palloseura oli lähellä vierasvoittoa, mutta HIFK iski taas loppuhetkillä. Ottelu päättyi 1–1.

25.5.2015 22:57

Artikkelin pääkuvana olevalla videolla huippuhetket molemmista veikkauliigaotteluista: FC Inter–IFK Mariehamn videolla ajassa 00.14–04.16 ja HIFK–KuPS videolla kohdasta 04.17 eteenpäin.

KuPS siirtyi ottelussa 1–0 johtoon 22. minuutilla. Petteri Pennasen antama kulmapotku pomppi aina takatolpalle asti, jossa KuPSin senegalilaispuolustaja Diallo Babacar ohjasi pallon rinnallaan maaliin.

– Yksi puolustajistamme oli siinä kulmassa väärällä puolella miestä ja kulma tuli koko ryhmityksen läpi takatolpalle, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertasi tilannetta.

Ottelu sai jännittävän käänteen 35. peliminuutilla, kun KuPSin Joachim Osvold sai punaisen kortin potkaistuaan HIFK:n puolustaja Matias Hännistä tilanteen jälkeen. Ottelun erotuomari Tero Nieminen näki tilanteen vierestä, mutta kävi varmistamassa asian vielä neljänneltä erotuomarilta.

– En nähnyt sitä tilannetta, mutta se muutti pelin luonnetta. Ensinnäkin pelasimme vieraskentällä, toiseksi yhden miehen vajaalla ja kolmanneksi olimme johtoasemassa. Se oli haastava tilanne, KuPSin päävalmentaja Marko Rajamäki kertoi.

HIFK sai nauttia yhden miehen ylivoimatilanteesta lähes tunnin, jonka aikana KuPS tyytyi puolustamaan.

Kotiyleisö sai haluamansa 86. minuutilla, kun Otto-Pekka Jurvaisen erinomainen matala keskitys tavoitti Pekka Sihvolan, joka ohjasi pallon ohi KuPSin maalivahdin Tomi Maanojan.

– Ei se ole helppoa pelata miehen ylivoimalla. KuPS ryhmitti hyvin puolustusalueen ja maalinedustan, joten tilaa oli vähän, Sihvola sanoi ja jatkoi:

– Saimme luotua niin paljon paikkoja, että oli vaan ajankysymys, milloin maali tulee. Ihan puhdasta tilastotiedettä. Maali oli todella tärkeä. Harmi, että se tuli vaan niin lopussa. Uskon, että olisimme saaneet vielä toisen, jos ensimmäinen olisi tullut hieman aiemmin.

HIFK on ollut tällä kaudella ottelun loppuhetkillä todella vahva ja tehnyt viimeisen 15 minuutin aikana useita maaleja. Mistä tämä johtuu?

– Olemme henkisesti todella vahvoja. Olemme HIFK-perhe ja luotamme omaan juttuumme aina loppuun asti. Sillä pääsee tässä sarjassa pitkälle, koska aika monet pelit ratkaistaan viimeisen vartin aikana, Sihvola sanoi.

HIFK–KuPS 1–1 (0–1) 22. Babacar Diallo 0–1 86. Pekka Sihvola 1–1.

Erotuomari: Tero Nieminen. Yleisöä: 2562.

KOKOOPANOT: HIFK: Mika Johansson, Pauli Kuusijärvi, Jukka Sinisalo (77. Eero Peltonen), Jukka Halme (86. Fredrik Lassas), Pekka Sihvola, Otto-Pekka Jurvainen, Youness Rahimi, Jani Bäckman, Matias Hänninen (71. Nnaemeka Anyamele), Ville Salmikivi, Joni Korhonen. KuPS: Tomi Maanoja Tomi, Saku Savolainen, Petteri Pennanen (70. Miikka Elo), Chibuike Nnah (63. Stephen McCarthy), Toni Markic, Charles Trafford (90. Urho Nissilä), Patrick Poutiainen, Dani Hatakka, Babacar Diallo, Joachim Osvold (35. ua), Tuomas Rannankari.

IS Extra näyttää Veikkausliigan kauden 2015 kaikki 198 ottelua suorina lähetyksinä. Tutustu ja tilaa palvelu tästä linkistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?