Otteluennakko: Ilves–FC Lahti – Armstrongin nippu kaipaa onnistumisia - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Otteluennakko: Ilves–FC Lahti – Armstrongin nippu kaipaa onnistumisia

Kolmesta viime pelistään vain pisteen napannut Ilves saa vieraakseen lauantaina viime ottelussaan loistaneen FC Lahden.

Henri Toivomäki (kesk.) on ollut FC Lahden avainpelaajia alkukaudella.­

23.5.2015 6:13

ASETELMA: Ilves on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan onnistumatta maalinteossa. Keith Armstrong on yrittänyt kierrättää pelaajistoaan, mutta kun penkin puolelta ei löydy runkopelaajia, onnistumiset ovat olleet olemattomia.

Sen sijaan FC Lahdelta löytyy penkin puolelta leveyttä. Etenkin hyökkäyspäässä lahtelaisilla löytyy vaihtoehtoja viimeiselle kolmannekselle. Alkukauden kova ottelutahti alkaa pikkuhiljaa heijastua jokaisen joukkueen pelaajissa, jos minuutteja on kertynyt jokaisessa. Lahden keskuspuolustuksessa kaikki pelit pelannut Markus Joenmäki lienee sivussa lauantaina juuri rasituksen takia, sillä palautumisaikaa ei ole juuri liikaa suotu.

Lahti pelasi keskiviikkona vahvan pelin KuPSia vastaan ja mikä tärkeintä, se sai maalihanansa auki. Maalinteko on aiheuttanut joukkueelle vaikeuksia, eikä onneakaan ole liiaksi ollut. Nyt joukkueen itseluottamus lienee korkealla, varsinkin kun vastassa on kehnosti suoriutunut nousijajoukkue. Tammelan kentällä pelaaminen anna Ilvekselle suurta etulyöntiasemaa, sillä Lahti on tottunut pelaamaan huonokuntoisella nurmella.

POISSAOLIJAT: Ilvekseltä sivussa Henry Ugwunna (polvi), Olli Vakkala (kylki) ja Antti Koskinen (jalkavamma). FC Lahdelta sivussa Pekka Lagerblom (akillesjänne). Markus Joenmäen (rasitus) pelaaminen epätodennäköistä.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT: Ilves (4-2-3-1): Hilander – Hynynen, Nieminen, Aho, Ojanperä – Kujala, Korte – Juuti, Hjelm, Mäkijärvi – Lahtinen. FC Lahti (4-2-3-1): Moisander – Sesay, Kärkkäinen, Pasanen, Hauhia – Toivomäki, Gela – Länsitalo, Motta, Ristola – Alves.

KOMMENTTI: ”Hienoa, että saimme tehtyä useamman maalin viime pelissä. Nojasimme kuitenkin kurinalaiseen puolustuspeliin ja kaikki lähti siitä. Toivon, että pelaajilla olisi nyt sama ilme ennen ja jälkeen pelin kuin viimeksi. Keskittyminen pitää olla kohdillaan. Ilvestä vastaan pitää olla aggressiivinen ja aktiivinen. Meidän täytyy pitää peli leveänä ja liikutella palloa ahkerasti. He ovat vahvoja erikoistilanteissa ja iskevät nopeasti vastaan. Heillä on kokenut ryhmä joka pelaa selkeää peliä.” Toni Korkeakunnas, FC Lahti.

SEURAA HÄNTÄ: FC Lahden parhaimmistoon jo talvella kuulunut Henri Toivomäki on pelannut alkukauden aikana vahvasti ”Kuhnureiden” keskikentällä. Hyvän tekniikan ja peliälyn omaava Toivomäki on ottanut jo nyt askeleen eteenpäin suoriutumisessaan, mikä on tärkeää ajatellen hänen sopimukseensa kirjattua ulkomaanpykälää.

TÄTÄ ENNEN: Joukkueet kohtasivat kahdesti liigacupissa talvella. Silloin Ilves voitti molemmat taistot maalein 1–0 ja 2–1.

AIKA JA PAIKKA: Lauantai 23.5. klo 16. Tammelan stadion, Tampere.

Ilves–FC Lahti-ottelun voit katsoa suorana tästä linkistä.

VEIKKAUSLIIGAN MUUT OTTELUT VIIKONLOPPUNA: Sunnuntai klo 18.30: FF Jaro–KTP – KATSO OTTELU TÄSTÄ LINKISTÄ SJK–HJK – KATSO OTTELU TÄSTÄ LINKISTÄ

IS Extra näyttää Veikkausliigan kauden 2015 kaikki 198 ottelua suorina lähetyksinä. Tutustu ja tilaa palvelu tästä linkistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?