Eija

Veikkausliiga

Torstaina kolmen ottelun Veikkausliigakierros – lue ennakot täältä!

Julkaistu:

Veikkausliiga
Kotimaan pääsarjassa pelataan torstaina kolme ottelua.

Otteluennakko: HJK-FC Inter – Klubi isännöi loukkaantumissumasta kärsivää turkulaisryhmää

Sarjan kärkipään joukkueet kohtaavat torstaina Helsingissä.

ASETELMA: Edellisessä ottelussaan 2-2-tasapeliin surkean alkukauden pelanneen VPS:n vieraana jäänyt HJK on esiintynyt kauden ensimmäisissä yhdeksässä ottelussa vaihtelevasti. Se on voittanut kamppailuista viisi ja hävinnyt vain kerran, mutta siitä huolimatta helsinkiläisiltä ei ole vielä nähty odotetunlaista dominointia pelikentällä.

Klubin urakka ei ainakaan helpotu viime ottelusta, kun vastaan asettuu hyvää alkukautta pelaava FC Inter. Turkulaiset ovat voittaneet kahdeksasta kamppailustaan neljä ja hävinneet Klubin tavoin vain kerran. Inter on tehnyt sarjassa 17 maalia, eli eniten kaikista joukkueista.

Kun Interin talvi – ja alkukauden hyökkääjäkomeetta Vahid Hambo loukkaantui vajaat kaksi viikkoa sitten, moni pelkäsi, ettei joukkueesta löydy ratkaisijoita. Joukkue takoi kuitenkin heti seuraavassa ottelussa neljä maalia KTP:n verkkoon. Seuraavassa pelissä onnistumista saatiin odottaa aina 87. peliminuutille asti, kunnes Joni Aho tasasi 1–1-lukemat pilkulta KuPS:aa vastaan.

Kaksikko Hambo–Mika Ojala on ollut isossa roolissa Interin hyökkäyspäässä. Hambo on varmuudella pois torstain ottelusta, mutta sen sijaan Ojala on pelikunnossa. Klubi on keskittynyt erikoistilanteiden puolustamiseen, mutta Inter on tällä kaudella osoittanut niissä vaarallisuutensa. Erikoistilanteet ovat nimenomaan Ojalan heiniä, ja niistä joukkue on onnistunut rankaisemaan vastustajaansa kuluvalla kaudella.

Inter lähtee otteluun altavastaajana - varsinkin, kun sen avauskokoonpanon pelaajista on sivussa noin puolet.

POISSAOLIJAT: HJK:lta sivussa Nikolai Alho (reisi), Gideon Baah (reisi), Formose Mendy (reisi) ja Ousman Jallow (reisi). Interiltä sivussa Jukka Lehtovaara (reisi), Kalle Kauppi (polvi), Vahid Hambo (takareisi), Eric Matoukou (jalkavamma), Diogo da Costa, Kaan Kairinen (huilivuoro) ja Ari Nyman (pelikielto).

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

HJK (4-2-3-1): Örlund – Sorsa, Heikkinen, Moren, Lampi – Schüller, Lod – Savage, Tanaka, Zeneli – Havenaar.

FC Inter (4-4-2): Bahne – Kanakoudis, Hämäläinen, Belica, Aho – Onovo, Qvick – Duah, Njoku, Lehtonen – Gnabouyou.

KOMMENTTI: ”Tietty lähdetään voittoa hakemaan, varsinkin kun vastassa on HJK. Pyrimme aina kaatamaan mestarisuosikin. Olemme tehneet paljon maaleja ja itseluottamus on noussut koko joukkueella tässä kauden mittaan aika paljon. Jatketaan samalla tavalla.” Kaan Kairinen, FC Inter.

SEURAA HÄNTÄ: Ranskalaispelaaja Guy Gnabouyou on ollut positiivinen yllättäjä alkukaudella. Kuudessa pelaamassaan ottelussa hän on iskenyt neljä liigamaalia. Edellisen kerran Interiä kaudella 2013 edustanut Gnabouyou palasi täksi kaudeksi Turkuun käytyään pelaamassa ensin Kreikan ja sitten Puolan pääsarjoissa. Kokemus näyttää kasvattaneen 25-vuotiasta hyökkääjää pelaajana oikeaan suuntaan.

TÄTÄ ENNEN: HJK on voittanut neljä sen viidestä edellisestä kotiottelusta FC Interiä vastaan. Kaudella 2013 Klubi nöyryytti turkulaisia lukemin 6-0.

AIKA JA PAIKKA: Torstai 21.5. klo 18.30. Sonera-stadion, Helsinki.

Otteluennakko: FC KTP-HIFK – Logiikka vastaan vauhti


FC KTP uskoo vastustajan liikuttamiseen ja pallonhallintaan, HIFK puolestaan suunnanmuutospelaamiseen ja jatkuvaan eteenpäin menoon.

ASETELMA: KTP:n Sami Ristilä on ottanut valmentajana isoja askeleita eteenpäin. Joukkue yrittää pelata järkevää ja loogista jalkapalloa, jossa tapahtuu toisteisia asioita pelin jokaisessa vaiheessa. Alkukaudesta KTP:n peli on tästä huolimatta ajoittain mennyt roiskimiseksi. Sen johdosta kontrolli on kadonnut, linjojen etäisyydet kasvaneet liian suuriksi ja vastustajat ovat rankaisseet. Pyrkimykset ovat kuitenkin ehdottomasti oikeansuuntaiset, ja kotikentän uusi keinonurmialusta tukee pelitapaa erinomaisesti.

HIFK jätti Jaroa vastaan erittäin sekavan kuvan itsestään, vaikka nappasikin kolme pistettä. Joukkueen pallollinen pelaaminen oli todella vaatimatonta. Kun topparit saivat pallon, kukaan ei tiennyt mitä pitäisi tehdä. Keskikentän keskellä ei tapahtunut rotaatiota, ja laiturit sekä hyökkääjät seisoivat viimeisessä linjassa. Topparin ainoat vaihtoehdot prässin alla olivat pitkä pallo samaan sektoriin tai palautus maalivahdille, joka potkaisi yhdellä kosketuksella pitkän taistelupallon. HIFK:n on pakko organisoida pelaamisensa jatkossa paremmin. Jos sen ainoa toimintamalli on nopea puskeminen samaa sektoria eteenpäin, kesästä ja syksystä tulee vielä pitkä. Valmennustiimille tuli myös yllätyksenä Jaron korkea, maalivahtiin asti ulottunut prässi. On pakko kysyä, miten se on mahdollista?

Tiedossa on tasainen ottelu, mutta KTP on kotikentällään lievä ennakkosuosikki paremmin organisoidun pelitapansa ansiosta.

POISSAOLIJAT: KTP:ltä sivussa Samuli Kaivonurmi, Shane McFaul, Aleksi Tarvonen (mykoplasma) ja Felipe Aspegren (pelikielto). Sasha Anttilaisen pelaaminen on epävarmaa. HIFK:lta sivussa Tuomas Mustonen, Esa Terävä, Ville Taulo ja Tommi Vesala. Nnaemeka Anyamelen pelaaminen on epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

FC KTP (4-4-1-1): Pyhäranta – Ositashvili, Van Gelderen, A Lody, Äijälä – Oksanen, Minkenen, Heimonen, Järviniemi – Gruborovics – Lehtonen.

HIFK (4-4-2): Eriksson – Hänninen, Aho, Kuusijärvi, Jurvainen – Korhonen, Lassas, Halme, Rahimi – Salmikivi, Sihvola.

KOMMENTTI: ”Meidän täytyy pitää kiinni SJK-pelin organisoidusta puolustuspelistä. Aiemmissa otteluissa linjojemme väleissä oli aivan liikaa tilaa.” Jere Pyhäranta, KTP.

SEURAA HÄNTÄ: 20-vuotias Youness Rahimi on nopealiikkeinen ja varsinkin pienellä alueella erittäin sähäkkä pelaaja. Hän tulee jatkuvasti erittäin hyvin laidalta sisään kymppialueelle. Sen jälkeiset ratkaisut, murtosyötöt ja laukaukset, ovat sen sijaan toistaiseksi olleet suorastaan heikkoja.

TÄTÄ ENNEN: Molemmat joukkueet pelasivat kaudella 2014 Ykkösessä ja kohtasivat kolme kertaa. KTP voitti molemmat kotiottelunsa maalein 2-0 ja 3-0, HIFK omansa 4-1.

AIKA JA PAIKKA: Torstai 21.5. klo 18.30. Arto Tolsa Areena, Kotka.

Otteluennakko: VPS-FF Jaro – Pohjanmaan liigan ottelu numero kolme


VPS sai viimein pistetilinsä auki sunnuntaina. Nyt sillä on mahdollisuus kuroa muita häntäpään ryhmiä kiinni.

ASETELMA: VPS puristi itselleen avauspisteen Suomen mestarilta HJK:lta aktiivisella prässillä, kaksinkamppailuvoimalla ja heittämällä kaikki sivurajat ja vapaapotkut vastustajan rangaistusalueelle. Se luottanee samaan yksinkertaiseen reseptiin Jaroakin vastaan. Prässi tuottaa Jaron pelitavasta johtuen joitakin riistoja hyvillä alueilla.

Jaro tulee pelaamaan samalla tavalla kuin aina ennenkin heikkokuntoisesta Hietalahden kentästä huolimatta. Alexei Eremenkon joukkue tekee kentän isoksi ja pyrkii etenemään lyhyin syötöin ylivoimia muodostaen. Tästä tulee pitää kiinni läpi ottelun Vaasassa. Edellisessä ottelussa HIFK:ta vastaan asia toimi varsinkin ensimmäisellä jaksolla pelinavausvaiheessa suorastaan erinomaisesti, ja helsinkiläiset joutuivat juoksemaan pallon perässä kuin pässit narussa. Saatuaan pallon keskikentälle pietarsaarelaiset heittelivät jostain syystä liian usein osoitteettomia diagonaalipalloja ja käytännössä antoivat pallon pois. Toisella jaksolla se loppui, ja Jaro hallitsi peliä totaalisesti 2–2-tasoitukseensa asti. Sen jälkeen potkiskelu alkoi uudelleen, tällä kertaa suoraan puolustuksesta samaan sektoriin. Seurauksena oli HIFK:n 3-2-voittomaali.

Jaron täytyy huolehtia ottelussa myös kenttätasapainostaan, muuten VPS:n suorassa juoksussa nopeat kärjet juoksevat Jaron pallonmenetysten jälkeen liian usein läpi. Jos joukkue onnistuu tässä, se on vahvoilla. Jos ei, VPS vie voiton.

POISSAOLIJAT: VPS:ltä sivussa Jerry Voutilainen, Steven Morrissey ja Karl-Filip Eriksson. Tony Björkin (pohje), Admir Catovicin (pohje) ja Charles Bantangan (lähentäjä) pelaaminen on epävarmaa. Jarolta David Carlssonin, Reginaldon ja Denisin pelaaminen epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

VPS (4-4-2): Sillanpää – Honkaniemi, Koskimaa, Lahti, Ayisi – Soiri, Kula, Abdulahi, Tamminen – Seabrook, Mäkelä.

Jaro (4-2-3-1): Öst – Kullström, Vaganov, Brunell, Sara – Paintsil, Kadio – Opiyo, Rivera, Moore – Dixon.

KOMMENTTI: ”Meidän pitää ehdottomasti säilyttää HJK-pelin aktiivinen prässi. Kenttätasapainon ja erityisesti puolustuslinjan edessä olevan alueen puolustamista pitää puolestaan parantaa.” Ville Koskimaa, VPS.

SEURAA HÄNTÄ: VPS:n keskikenttä. Vaasalaisten keskikentän keskustan pelaaminen on alkukaudesta ollut erittäin heikosti organisoitua. Jos Jaron prässi halutaan kontrolloidusti purkaa, pitää keskimmäisten pelaajien liikkumiseen saada selkeä logiikka ja toisteisuus.

TÄTÄ ENNEN: Talvella liigacupin alkulohkossa VPS voitti molemmat keskinäiset kohtaamiset maalein 1–0 ja 2–1. Viime kaudella Veikkausliigassa molemmat voittivat kertaalleen ja kerran pelattiin tasan.

AIKA JA PAIKKA: Torstai 21.5. klo 18.30. Hietalahden stadion, Vaasa.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   2,5-vuotias kertoi äidille isän uudesta ystävättärestä – perheenisän salasuhde paljastui yllättävällä tavalla

  2. 2

   Tohtori osti alkoholitonta kuohuviiniä ja joutui näyttämään paperit – tästä Alkon erikoisessa säännössä on kyse

  3. 3

   Hotellihuoneen likaisin asia ei ole se, mitä luulet – yksi esine on todellinen bakteeripesä: ”Vältä kontaktia!”

  4. 4

   Mies ihmetteli uusien ”ystävien” anteliaisuutta – pian selvisi katala juoni ja yli 21 000 euron laskun oikea maksaja

  5. 5

   Selviytyjistä ulos juoniteltu Noora Karma bikineissä – paljastaa kuvauksissa riutuneen kroppansa: ”Luisevana, likaisena ja haisevana”

  6. 6

   Madonna poseeraa liki tunnistamattomana uudessa kuvassaan – huoli ulkonäöstä heräsi heti: ”Mitä ihmettä olet tehnyt?”

  7. 7

   Jenni, 36, elää kulissiliitossa: ”Jos olisin tehnyt päätökset itse, olisin rakentanut elämäni eri tavalla”

  8. 8

   Jääkieli tuo Siperian hirmupakkaset Etelä-Suomeen – meteorologi: ”Voi olla jopa -30 astetta”

  9. 9

   Jäätanssijan puku petti kriittisellä hetkellä olympialaisissa – murtui kyyneliin: ”Pahin painajaiseni”

  10. 10

   Kiira Korven Arthur-rakas viettää polttareitaan Portugalissa – juhlahumussa mukana Cheek, Elastinen ja Uniikki: ”Olen niin onnekas”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Jäätanssijan puku petti kriittisellä hetkellä olympialaisissa – murtui kyyneliin: ”Pahin painajaiseni”

  2. 2

   Eurojackpot-voittajista ei ole kuulunut vieläkään: epätavallinen hiljaisuus vahvistaa yhtä teoriaa porukasta

  3. 3

   Jääkieli tuo Siperian hirmupakkaset Etelä-Suomeen – meteorologi: ”Voi olla jopa -30 astetta”

  4. 4

   Hotellihuoneen likaisin asia ei ole se, mitä luulet – yksi esine on todellinen bakteeripesä: ”Vältä kontaktia!”

  5. 5

   Suomalaiskirurgi pamautti suorat sanat nykyajan kauneusleikkausbuumista – kertoi epämiellyttävän tosiasian silikonirinnoista, joka voi yllättää monia

  6. 6

   Madonna poseeraa liki tunnistamattomana uudessa kuvassaan – huoli ulkonäöstä heräsi heti: ”Mitä ihmettä olet tehnyt?”

  7. 7

   Katsojat hämmentyivät: Selviytyjät Suomi -kisailija kätki koskemattomuusamuletin varmaan paikkaan – juontaja selvensi sääntöjä Twitterissä

  8. 8

   Terhi Kokkoselta salaperäinen kirjoitus – kommentoi ensimmäistä kertaa Vain elämää -ohjelmaa

  9. 9

   Enni Rukajärvi ei pelännyt sanoa tiukkaa kantaansa rehellisesti – sai paljon palautetta lausunnoistaan

  10. 10

   4-vuotias näki härskin töherryksen Siwan seinässä – omalaatuinen tulkinta pani äidin suupielet koville

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Kuka on tuo pieni poika huoneessasi?” 4-vuotiaan hyytävä kysymys sai videopuhelun toisessa päässä olleen äidin niskavillat pystyyn

  2. 2

   Joni-isä toimi lapsensa kanssa kuten Suomessa on tapana – Ranskassa paikalle hälytettiin poliisi

  3. 3

   Enni Rukajärveltä napakka vastakuitti mitalisijalta pudonneen norjalaisen kitinään

  4. 4

   Sprinttifinaalin vauhti liikaa Ristomatti Hakolalle, kulta meni Norjaan – IS seurasi olympiatapahtumia hetki hetkeltä

  5. 5

   Norjalaisvalmentajalta katkeraa puhetta Enni Rukajärven pronssilaskun pisteistä – ”Moni muukin on samaa mieltä kanssani”

  6. 6

   Antti, 40, kävi nettitreffeillä parinsadan naisen kanssa – ”hörröpörrö” ja 7 muuta naistyyppiä tulivat toistuvasti vastaan

  7. 7

   Eeli Tolvasen hirmuvire jatkui Norjaa vastaan, Antti Aalto onnistui mäkikarsinnassa – IS seurasi olympiatapahtumia hetki hetkeltä

  8. 8

   34 800 suomalaista saa pian kirjeen Kelalta – keskimäärin 1 300 euron lasku odottaa

  9. 9

   Sambatanssijan stringit putosivat kesken kulkueen – yritti korjata tilannetta salamavalojen räiskeessä

  10. 10

   40 vuotta täyttävä Heli Palsanmäki paljastaa: Laihdutti 55 kiloa ennen julkisuutta

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   2,5-vuotias kertoi äidille isän uudesta ystävättärestä – perheenisän salasuhde paljastui yllättävällä tavalla

  2. 2

   Tohtori osti alkoholitonta kuohuviiniä ja joutui näyttämään paperit – tästä Alkon erikoisessa säännössä on kyse

  3. 3

   Hotellihuoneen likaisin asia ei ole se, mitä luulet – yksi esine on todellinen bakteeripesä: ”Vältä kontaktia!”

  4. 4

   Mies ihmetteli uusien ”ystävien” anteliaisuutta – pian selvisi katala juoni ja yli 21 000 euron laskun oikea maksaja

  5. 5

   Selviytyjistä ulos juoniteltu Noora Karma bikineissä – paljastaa kuvauksissa riutuneen kroppansa: ”Luisevana, likaisena ja haisevana”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Jäätanssijan puku petti kriittisellä hetkellä olympialaisissa – murtui kyyneliin: ”Pahin painajaiseni”

  2. 2

   Eurojackpot-voittajista ei ole kuulunut vieläkään: epätavallinen hiljaisuus vahvistaa yhtä teoriaa porukasta

  3. 3

   Jääkieli tuo Siperian hirmupakkaset Etelä-Suomeen – meteorologi: ”Voi olla jopa -30 astetta”

  4. 4

   Hotellihuoneen likaisin asia ei ole se, mitä luulet – yksi esine on todellinen bakteeripesä: ”Vältä kontaktia!”

  5. 5

   Suomalaiskirurgi pamautti suorat sanat nykyajan kauneusleikkausbuumista – kertoi epämiellyttävän tosiasian silikonirinnoista, joka voi yllättää monia

  6. Näytä lisää
  1. 1

   ”Kuka on tuo pieni poika huoneessasi?” 4-vuotiaan hyytävä kysymys sai videopuhelun toisessa päässä olleen äidin niskavillat pystyyn

  2. 2

   Joni-isä toimi lapsensa kanssa kuten Suomessa on tapana – Ranskassa paikalle hälytettiin poliisi

  3. 3

   Enni Rukajärveltä napakka vastakuitti mitalisijalta pudonneen norjalaisen kitinään

  4. 4

   Sprinttifinaalin vauhti liikaa Ristomatti Hakolalle, kulta meni Norjaan – IS seurasi olympiatapahtumia hetki hetkeltä

  5. 5

   Norjalaisvalmentajalta katkeraa puhetta Enni Rukajärven pronssilaskun pisteistä – ”Moni muukin on samaa mieltä kanssani”

  6. Näytä lisää