Veikkausliigaseura värväsi brassivahdin – nähneet pelaavan vain videolla - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Veikkausliigaseura värväsi brassivahdin – nähneet pelaavan vain videolla

Rovaniemen Palloseuran ja Helsingin IFK:n välistä Veikkausliigan ottelua oli seuraamassa mies Brasiliasta.

Ricardo on RoPS:n uusi maalivahti.­

29.4.2015 23:00

Maalivahti Ricardo katsasti keskiviikkona tulevan työnantajansa otteita. RoPS julkaisee 22-vuotiaan maalivahdin loppukauden kattavan kontrahdin torstaina.

RoPS joutui maalivahtiongelman eteen ykkösvahti Tomer Chencinskin loukkaannuttua jo liigan ensimmäisellä kierroksella. Olkapääleikkauksesta toipuvan Chencinskin paluuta kentille voi odotella aikaisintaan elokuussa.

Pikakomennuksella napapiirille saapui viime kaudella Myllykosken Pallon maalilla torjunut Ville Iiskola, mutta matematiikan lehtori ei halua jatkaa Rovaniemellä 3. toukokuuta päättyvän sopimuksensa jälkeen. Iiskolan perheessä on tammikuussa syntynyt vauva, eikä hän pysty irrottautumaan reissutöihin.

– Brassivahti tulee meille Luiz Antonion suosittelemana. Hän on isokokoinen maalivahti, ja Antonio vakuuttaa, että hän on jopa liian hyvä Suomen kentille, vähintään Allsvenskan-tasoa, RoPSin puheenjohtaja Risto Niva kertoo.

Puheenjohtaja uskoo uuden hankinnan olevan riittävän tasokas liigaveskariksi.

– Olemme tosin nähneet hänen pelaavan vain videolla.

Luiz Antonio, pelaajana kaksinkertainen Suomen mestari ja myös kahdesti Veikkausliigan maalikuninkuuden voittanut hyökkääjä valmentaa nykyisin Brasiliassa. Suomessa hän on toiminut viimeksi Oulun Palloseuran päävalmentajana.

Ricardon (Ricardo Henrique Schuck Friedrich) aiempi seura on Ituano, joka pelaa Sao Paolon osavaltion mestaruussarjaa. Nuori veskari sai tyytyä seurassa kakkosmaalivahdin rooliin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?