Tähtimaalivahti Jukka Lehtovaara fanien rajusta lakanasta: "Ei tuntunut erityisen pahalta" - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Tähtimaalivahti fanien rajusta lakanasta: "Ei tuntunut erityisen pahalta"

Huhtikuun alussa pelattu Turun paikallisottelu herätti tunteita.

Jukka Lehtovaara vaihtoi TPS:n Interiin.­

15.4.2015 13:51

Vaikka Turun Palloseura tippuikin viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta sarjaporrasta alemmas Ykköseen, Turun paikalliskamppailu nähtiin siitä huolimatta heti huhtikuun alussa. Toinen turkulaisjoukkue FC Inter arvottiin Suomen cupissa TPS:n vastustajaksi, ja turkulaiset jalkapallon ystävät saivat ilonaiheen.

Suurin mielenkiinto FC Interin 3-1-voittoon päättyneessä ottelussa kiinnittyi seuraan täksi kaudeksi siirtyneeseen maalivahtiin Jukka Lehtovaaraan. Lehtovaara siirtyi Interiin juuri paikalliskilpailija TPS:sta, jossa hän toimi aikaisemmin seuran kiistattomana ykkösmaalivahtina ja kapteenina.

TPS:n kannattajat olivat valmistautuneet Lehtovaaran kohtaamiseen. Fanit olivat taiteilleet otteluun isokokoisen lakanan, johon oli kirjoitettu teksti: "Kerran kapteeni, nyt ikuisesti petturi. Haista v***u L*htovaara."

TPS -faneilta terveiset Interin maalivahdille. Lehtovaara vaihtoi kilpailijan riveihin TPS:n pudottua ykköseen. pic.twitter.com/Ke7OkUkgmX— Puoliaika.com (@Puoliaika) April 2, 2015

Jos kuva/twiitti ei näy kunnolla selaimessasi, näet kuvan lakanasta täältä.

Lehtovaara, 27, seurasi kyseisen kamppailun Interin vaihtopenkiltä, kokeneen Magnus Bahnen kantaessa torjuntavastuun.

Lehtovaara debytoi Veikkausliigassa TPS:ssa jo kaudella 2006 ja edusti seuraa aina siitä asti. Vuoden liigamaalivahdiksi kolmesti (2007, 2009, 2010) valittu turkulainen ei ottanut turhan vakavasti sitä, että häntä ennen uskollisesti kentän laidalla kannustaneet fanit olivat nyt kääntyneet häntä vastaan.

- Kyllä me rupesimme nauramaan niiden kanssa, jotka vieressäni istuivat. Ei se mielestäni ollut mitenkään paha. Varmasti oli ihan odotettavissa ja jos joku tuollaisia haluaa kirjoittaa, niin siinäpähän kirjoittaa. Ei tuntunut mitenkään erityisen pahalta, Lehtovaara sanoo.

Lehtovaara ymmärtää fanien tuohtumuksen, olihan paikalliskilpailijan riveihin kaksivuotisella sopimuksella kuitenkin yllätys monelle.

Joka tapauksessa Lehtovaara aikoo mennä tällä kaudella katsomaan TPS:n kotiotteluita, kun Palloseura pelaa Ykkösessä.

- Kyllä ajattelin mennä. Siellä pelaa kuitenkin muutama hyvä tuttu, enkä ole tainnut koskaan käydä katsomassa Ykköstä. Ihan varmasti siellä tulee mielenkiintoisia matseja. En ole vielä miettinyt, että mennäänkö lippalakki-aurinkolasi-systeemillä vai miten, mutta eiköhän siellä ihan rauhassa saa futista katsoa. En ehkä kuitenkaan mene sinne fanikatsomoon istumaan, Lehtovaara sanoo naurahtaen.

Lehtovaaran elämä Turussa ei ole hänen omien sanojensa mukaan juuri muuttunut seuravaihdon myötä.

- Ei ole kukaan tullut oikeastaan missään vaiheessa sanomaan mitään. Kaikki kenen kanssa olen jutellut siitä seurasiirrosta, ovat sen ymmärtäneet - niin vanhat pelikaverit kuin muutkin. Ehkä fanaattisimpien ihmisten reaktio on ollut kaikista voimakkain, mutta niinhän se kuuluukin. Se on ihan hyvä, että futis herättää tunteita. Jos mitään tunteita ei olisi tuosta noussut, niin ehkä sekään ei olisi hyvä asia.

Jukka Lehtovaara vartioi FC Interin maalia viime sunnuntaina Veikkausliigan avauskierroksen ottelussa SJK:ta vastaan. Hän teki ottelussa useita loistotorjuntoja ja piti vajaalla miehistöllä tunnin ajan pelanneen turkulaisjoukkueen mukana pelissä.

FC Inter pelaa tällä viikolla kaksi kotiottelua. Torstaina se saa vieraakseen Rovaniemen Palloseuran Suomen cupin kuudennen kierroksen ottelussa, sunnuntain sarjapelissä vastaan asettuu nousijajoukkue Ilves.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?