Katso video: Äijälä osui erikoisesti – ”Kaikki lasketaan”

Viime kauden pronssijoukkue FC Lahti ja sarjanousija FC KTP tasasivat pisteet sunnuntaina Lahden Kisapuistossa.

12.4.2015 19:45 | Päivitetty 12.4.2015 21:23

Artikkelin pääkuvana olevassa videossa FC Lahti–FC KTP-ottelun huippuhetket löytyät välillä 02.32–04.28.

Sunnuntain peliä oli pelattu vajaan tunnin verran, kun sarjaan täksi kaudeksi kabinettipäätöksellä noussut KTP siirtyi yllättäen johtoon.

Lahden puolustuksen purku rangaistusalueen rajalta osui suoraan Ilari Äijälää päin, ja pallo kimposi voimalla maalin oikeaan alanurkkaan ohi Lahden maalia vartioineen Joonas Merosen.

Äijälä myönsi pelin jälkeen, että erikoisessa osumassa oli kosolti onnea mukana.

– Vähän onnekas maali, mutta kaikki maalit lasketaan. Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan, ja sinne se meni, Äijälä sanoi ISTV:n haastattelussa ottelun jälkeen.

Voittoa kotkalaiset eivät kuitenkaan päässeet juhlimaan sarjan avauskamppailussa. Lahti tasoitti ottelun 75. peliminuutilla. Ylärimasta kimmonneen pallon puski verkon perukoille täksi kaudeksi lahtelaisten riveihin siirtynyt brassipelaaja Matheus Alves, joka korvasi Mika Ääritalon kentällä vain reilut kymmenen minuuttia ennen maaliaan.

Äijälä harmitteli, ettei KTP:n johto säilynyt pelin loppuun asti.

– Tietysti oltiin johtoasemassa, siinä mielessä ei voida olla täysin tyytyväisiä. Päästettiin Lahti tasoihin, mutta viime kauden mitalijoukkuetta vastaan hyvä suoritus. Haastettiin ne ihan tasapäisesti, ihan oikeutettu lopputulos, Äijälä myönsi.

Äijälä kantoi sunnuntain ottelussa KTP:n kapteeninnauhaa. Täksi kaudeksi FC Hongasta Kotkaan muuttanut pelaaja on otettu valinnastaan kippariksi.

– Iso kunnia. Meillä on monta hyvää äijää tuossa kapteenistossa. Kuka tahansa saa sen nauhan käteen, niin kyllä se aina kunnia-asia on. Tietysti näin kokeneempana kaverina – oli se kapteenin nauha kädessä tai ei – yrittää vähän rauhoitella noita nuorempia, Äijälä sanoi.

FC Lahti oli sunnuntain otteluun selvä ennakkosuosikki viime kauden menestyksen ja kotipelin turvin. Äijälä ei kuitenkaan ihmetellyt sitä, että KTP pystyi laittamaan kapuloita vastustajansa rattaisiin.

– Me tiedämme mihin pystymme ja me pystymme vielä paljon parempaan. Pyrimme hallitsemaan enemmän palloa, joissain kohti onnistuimme siinä tänään. Toivottavasti se paranee tässä kauden edetessä.

Lahden Kisapuistoon oli matkustanut suuri määrä KTP:n kannattajia. Äijälän mukaan tukijoukot toivat ekstralatauksen otteluun.

– Kyllä se on ihan huikeeta. Sielä on tullut kolme bussillista faneja. Ei tuolla kentällä voi muuta kun antaa kaikkensa, hän päätti.

FC KTP pelaa seuraavan ottelunsa Veikkausliigassa viikon päästä sunnuntaina. Silloin KuPS vierailee Kotkassa.

FC Lahti–KTP 1–1 (0–0)

59. Ilari Äijälä 0–1 75. Matheus Alves 1–1

Yleisöä: 2120.

Kokoonpanot:

FC Lahti: Joonas Meronen; Mikko Hauhia, Xhevdet Gela, Pyry Kärkkäinen, Rafael, Mika Ääritalo (64. Matheus Alves), Markus Joenmäki, Henri Toivomäki, Aleksi Ristola (81. Aleksi Paananen), Jussi Länsitalo, Leandro Motta (58. Hassan Sesay). KTP: Jere Pyhäranta; Shane McFaul, Alan Charles, Joshua Mulvany, Ville Oksanen, Tamas Gruborovics (75. Aleksi Paananen), Ilari Äijälä, Giorgi Ositashvili (88. Juuso Salonen), Felipe Aspegren (v), Samuli Kaivonurmi (90. Juho Lehtonen), Nosh A Lody, Jordi Van Gelderen.

Muut ottelut:

Inter–SJK 1–1 (1–1) 15. Philip Njoku 1–0 30. Bahrudin Atajic 1–1

Ulosajo: 29. Diogo Da Costa (Inter). Yleisöä: 3892.

Jaro–IFK Mariehamn 1–1 (1–0) 25. Johan Brunell 1–0 87. Duarte Tammilehto 1–1

Yleisöä: 992.

RoPS–HJK 1–3 (0–2) 19. Tapio Heikkilä 0–1 45. Erfan Zeneli 0–2 59. Michael Ibiyomi 1–2 72. Atomu Tanaka 1–3

Yleisöä: 1281.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?