MM-tähti ei kelvannut HJK:lle – päävalmentaja on tätä mieltä: ”Ei olisi kannattanut ottaa istumaan penkille” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

MM-tähti ei kelvannut HJK:lle – päävalmentaja on tätä mieltä: ”Ei olisi kannattanut ottaa istumaan penkille”

Veikkausliigan hallitsevalle mestarille Helsingin Jalkapalloklubille tarjottiin hiljattain uruguaylaista tähtipelaajaa Diego Luganoa. HJK:n seurajohto sanoi kuitenkin ei kiitos.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo ja joukkueenjohtaja Markku Peltoniemi eivät saaneet Diego Luganoa alaisuuteensa.­

2.4.2015 7:33

Toimitusjohtaja Aki Riihilahti perusteli päätöstä hiljattain taloussyillä. HJK ei halunnut törsätä yli pelaajabudjettinsa.

Päävalmentaja Mika Lehkosuo ei ollut seurajohdon päätöksestä pahoillaan.

– Meillä on neljä hyvää topparia ja Aapo Halme kasvamassa reservijoukkueessa. Paikalle on ylitarjontaa jo tälläkin hetkellä. Ei olisi kannattanut ottaa Luganoa istumaan penkille, Lehkosuo sanoi.

34-vuotias keskuspuolustaja Lugano oli Uruguayn kapteeni viime kesän MM-kisoissa. Hän tosin sai avausottelun jälkeen polvivamman ja oli loppukisat sivussa. MM-kisoissa 2010 hän yksi Uruguayn välieriin asti yltäneen joukkueen kulmakivistä.

Lugano siirtyi HJK:n sijaan ruotsalaiseen pääsarjaseuraan Häckeniin, jonka kanssa hän teki kesäkuuhun asti yltävän sopimuksen.

Lugano on pelannut 95 A-maaottelua Uruguayn paidassa ja edustanut seuratasolla muun muassa brassijätti São Pauloa, turkkilaista Fenerbahcea, ranskalaista PSG:tä ja Englannin valioliigan West Bromwichiä.

Diego Lugano oli Uruguayn kapteeni maan viime MM-kisojen avausottelussa Costa Ricaa vastaan.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?