Taneli Mäkelä heittäytyi futisvalmentajan rooliin JP Siilin ohjauksessa - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Taneli Mäkelä heittäytyi futisvalmentajan rooliin JP Siilin ohjauksessa

ISTV:n Veikkausliigan mainosfilmin kuvauksissa nähtiin hurja joukko tämän kauden tähtipelaajia sekä takavuosien legendoja.

JP Siili­

1.4.2015 14:02

ISTV näyttää tulevalla kaudella kaikki Veikkausliigan ottelut. Koska panostus on merkittävä, myös markkinointi hoidetaan ammattimaisesti. Tänään keskiviikkona Helsingin Olympiastadionille kokoontui komea kaarti nykypelaajia ja menneiden vuosien legendoja.

Päivän sankari oli kuitenkin näyttelijä Taneli Mäkelä, joka esittää mainosfilmissä pääroolia. Kolmen minuutin mainoksen ohjaa meritoitunut elokuva-alan osaaja JP Siili, jonka käsialaa oli muun muassa Selänne-dokumentti.

Siilin mukaan mainoksen perusidea saatiin Oliver Stonen ohjaamasta Any given sunday -leffasta, joka valmistui vuonna 1999. Kyseisessä rainassa Al Pacino esittää amerikkalaisen jalkapallojoukkueen valmentajaa, joka pitää pelaajilleen pukukopissa tunteikkaan puheen ennen tärkeää ottelua.

– Kyseessä on yksi urheiluaiheisten elokuvien komeimmista kohtauksista, ja meidän tarkoitus on tehdä siitä suomalainen mukaelma, Siili taustoittaa.

Hänen mukaansa pääosaan haluttiin juuri Mäkelä, jolla on jalkapallotaustaa Zoomin riveistä. Lisäksi karismaattinen taiteilija on esittänyt jalkapallovalmentajaa ennenkin, sillä hänellä oli iso rooli vuonna 2005 valmistuneessa romanttisessa komediassa FC Venus.

– Halusimme valmentajaksi juuri hänet, koska Tanelin karisma ja uskottavuus kantaa komeasti tämän homman läpi.

Puffin käsikirjoitustiimi löytyy intohimotoimisto Cassiuksesta. Yritys on ehtinyt kerätä lyhyen olemassaolonsa aikana palkintoja ja kiitosta innovatiivisista mainosideoista. Luova johtaja Erkko Mannila toivoo suomalaiseen jalkapalloon raikasta ilmaa ja iloisuutta Huuhkajien masentavien esitysten jälkeen.

– Toivottavasti Veikkausliiga kiinnostaa ihmisiä, koska tarjolla runsaasti nähtävää ja uusia seuroja, Mannila.

Hänen mukaansa mainosfilmi pyrkii antamaan kotimaisella jalkapallolle uuden ilmeen.

– Iloisemman ja avoimemman. Pelistä pitää puhua ja väitellä. Hymistely ei johda mihinkään, Mannila esittää kainon toiveen.

Mannila iloitsi vanhojen pelureiden ja valmentajien saamisesta mukaan pukukoppimiljööseen. Heitä olivat entinen maajoukkueen päävalmentaja Martti Kuusela, venäläisen jalkapallokulttuurin lahja Valkeakoskelle Valeri Popovitsh, legenda Atik Ismail sekä hirviporukasta Mika Kottila. Liigapelaajien ryhmän tunnetuin nimi oli FC Lahden Petri Pasanen. Nykyisistä maajoukkuepelaajista mukana oli mm. HJK:n keskikenttämies Rasmus Schüller.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?