Miksi Uruguayn MM-tähti ei kelvannut HJK:lle? - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Miksi Uruguayn MM-tähti ei kelvannut HJK:lle?

HJK:lle tarjottiin Uruguayn maajoukkueen kapteenia.

Uruguayn Diego Lugano (oik.) pelasi kapteeninnauha kädessään kesän MM-kilpailujen avausottelussa Costa Ricaa vastaan.­

31.3.2015 17:51

HJK olisi voinut saada riveihinsä jalkapallon MM-kisoissa viime kesänä pelanneen Diego Luganon.

Uruguaylainen toppari päätyi lopulta kesäkuuhun ulottuvalla sopimuksella Ruotsin Allsvenskanin Häckeniin. Sopimukseen sisältyy optio jatkosta.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti vahvistaa Ilta-Sanomille, että Luganoa tarjottiin samoilla ehdoilla myös Klubiin. HJK sanoi tähtitopparille kiitos ei.

– Meillä on sama pelaajabudjetti, mikä on aina ennenkin ollut. Me emme muuta sitä. Meillä on neljä senioritopparia ja Aapo Halme, joka on fantastinen nuori pelaaja, Riihilahti perustelee.

– Jos menemme se edellä, että saamme jonkun nimen, hämärtyy se mitä haluamme tehdä. Myös Anthony Annan on hyvä nimi ja olisimme ehkä voineet pitää hänet, mutta silloin vaarantuu se, mitä haluamme saavuttaa, eli 23 pelaajan rungon, jossa on nuoria nousevia pelaajia.

Lugano, 34, on edustanut urallaan muun muassa Fenerbahcea ja Paris Saint-Germainia. Hän on pelannut Uruguayn paidassa 95 maaottelua, parhaana saavutuksenaan Etelä-Amerikan mestaruus 2011. Hän oli tuolloin joukkueen kapteeni.

Viime kesän MM-kisoissa Lugano pelasi Uruguayn avausottelun kapteeninnauha kädessään, mutta joutui jättämään kisat kesken loukkaantumisen takia. Hänen tavoitteenaan on päästä takaisin huippukuntoon ennen kesän Copa Americaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?