ISTV näyttää kaikki Veikkausliigan ottelut suorana - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

ISTV näyttää kaikki Veikkausliigan ottelut suorana

ISTV näyttää ensi kaudella kaikki Veikkausliigan ottelut. 198 ottelusta vähintään 50 tehdään viiden kameran tuotannolla selostuksineen. Tarkoitus on poimia niihin kierroksen huippukamppailuja.

Kuka haastaa HJK:n? ISTV näyttää koko veikkausliigakauden 2015 suorana.­

25.2.2015 11:00

Ottelut ovat nähtävissä suorana ISTV:ssä. Sopimus on kolmivuotinen tästä kaudesta lähtien.

– Satsaamme voimakkaasti kotimaiseen jalkapalloon. Liikkuvan kuvan lisäksi panostuksia tehdään monilla rintamilla, Ilta-Sanomien kustantaja ja vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja lupaa.

Sadeoja näkee kotimaisessa jalkapallossa uinuvaa potentiaalia.

– Näemme ISTV:n osalta niin, että suomalaisessa jalkapallossa on huomattavaa kasvupotentiaalia, ja olemme nyt sitä tukemassa. Ei tämä silti hyväntekeväisyyttä ole. Olemme kotimaisen jalkapallon puolella, mutta jotta se olisi tervettä, tuotteiden pitää olla hyviä ja toiminnan kannattavaa, Sadeoja linjaa.

– Meidän tehtävämme ei ole markkinoida mitään, mutta tehtävämme on tehdä kiinnostavia sisältöjä.

Ilta-Sanomien kaupallisen johtajan Kari Monosen mukaan Veikkausliigan brändiä ja tarinaa pitää luoda vahvemmin, missä myös ISTV on nyt entistä aktiivisemmin mukana.

– Kyllähän tällä projektilla pitää pystyä nostamaan Veikkausliigan kiinnostavuutta. Tämä on oikeasti sellainen sopimus, jossa sekä me että Veikkausliiga voittavat, Mononen sanoo.

ISTV:llä on ollut hyviä kokemuksia esittämistään Ykkösen sekä SJK:n otteluista. Nyt ISTV:llä on ensimmäistä kertaa liikkuvan kuvan yksinoikeus verkossa kokonaisesta sarjasta. Veikkausliigan myötä livepelien ja -tapahtumien määrä kasvaa räjähdysmäisesti.

– ISTV on jo nyt todella iso. Näytämme melkein sata liveottelua vuodessa. Kun siihen laitetaan mukaan Veikkausliiga, se tekee noin 300 urheilutapahtumaa suorana vuodessa, Mononen iloitsee.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa on erittäin tyytyväinen uuteen sopimukseen.

– Tämä on tulevaisuutta. Ihmiset liikkuvat yhä enemmän kannettavat laitteet mukanaan. Nyt joka ikinen peli on saatavilla siellä, missä ihmiset ovat, Marjamaa sanoo.

Veikkausliiga on sopinut myös Ylen kanssa, että kanava näyttää kauden aikana seitsemänä viikonloppuna futiskierroslähetyksen, joissa ei keskitytä pelkästään yhteen otteluun.

– ISTV:n kautta voi valita oman suosikkiottelunsa, ja Yle kattaa vähän viihteellisemmät futiskierroslähetykset.

Sadeoja näkee Veikkausliigassa yhtymäkohtia Ruotsin Allsvenskaniin, joka oli pitkään alamaissa, kunnes jalkapallopiireissä ja mediassa nähtiin, että uinuva kiinnostus olisi herätettävissä.

Sadeojan mukaan on selvää, että jalkapallo on kasvava laji Suomessa, mutta suuntautuuko kiinnostus Mestarien liigaan, MM-kisoihin ja brittifutikseen vai kotimaiseen futikseen, on kokonaan toinen asia.

– Jos Liverpoolin kannattajat saataisiin kotimaisiin jalkapallokatsomoihin, sekin auttaisi paljon, Tottenham-sympatioistaan tunnettu Sadeoja naurahtaa.

Hän on seurannut suomalaista jalkapalloa viiden vuosikymmenen ajan.

– Itse uskon siihen, että kotimainen jalkapallo on paljon mainettaan parempaa. En minä joka vuosi turhaan käy pariakymmentä veikkausliigamatsia katsomassa.

Ottelut näkyvät maksullisessa palvelussa. Ilta-Sanomat lupaa, että hinnat ovat kuluttajaystävälliset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?