HJK:n tähtipelaaja hylkäsi levytyssopimukset ja päätti panostaa jalkapalloon: "Ilmoitin, että ei kiitos" - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

HJK:n tähtipelaaja hylkäsi levytyssopimukset ja päätti panostaa jalkapalloon: "Ilmoitin, että ei kiitos"

Helsingin Jalkapalloklubista löytyy jalkapallotalentin lisäksi osaamista myös musiikkiosastolla.

Nikolai Alho

18.1.2015 13:04

Klubin 21-vuotias laitapelaaja Nikolai Alho tunnetaan jalkapallotaitojensa ohella myös upeasta lauluäänestään. HJK:n kasvatti tekikin joulukuussa 2013 levytyssopimuksen JVG-yhtyeen perustaman PME Records-levy-yhtiön kanssa.

Alhon sopimus PME Recordsin kanssa loppui viime vuoden loppupuolella. Hänellä oli PME:n lisäksi sopimus myös levy-yhtiö Warner Music Finlandin kanssa. Alho ja levytysyhtiöt sopivat yhteisymmärryksessä, ettei sopimuksia jatketa. Pelaaja halusi tehdä asiat eri tavalla, kuin molemmissa yhtiöissä olisi ne tehty.

– Ilmoitin heille, että ei kiitos, olen oppinut paljon ja on ollut siistiä, mutta tämä ei tällä hetkellä sovi minulle, Alho kertoo.

– Jos en olisi jalkapalloilija, olisin siellä. Olen jalkapalloilija ja minulla on pakko olla se oma vapaus ja oma aikataulu, sillä se menee ihan futiksen ehdoilla mitä julkaisen ja milloin.

Levy-yhtiöt olisivat halunneet Alhon tekevän enemmän suomeksi laulettuja kappaleita, sekä pyrkivät saamaan lupaavaa jalkapalloilijaa myös keikkailemaan enemmän eri tapahtumissa.

– Se on ihan ymmärrettävää ja kyllä tiesin, että tällainen tulee jossain vaiheessa. Ei ole mitään draamaa, hyvässä hengessä pistettiin hommat poikki ja sanottiin, että katsotaan joskus 35-vuotiaana kun ei ole enää futisuraa, Alho nauraa.

Musiikkibisneksen ja liigatason jalkapalloilun yhdistäminen ei olisi ollut helppoa. Aikaa olisi jäänyt niukasti esimerkiksi vapaa-aikaan, joten Alho katsoi parhaaksi vaihtoehdoksi yhdessä yhtiöiden kanssa jättää yhteistyön toistaiseksi jäihin, ja katsoa asiaa uudestaan myöhemmin.

– Futis on se ykkönen. En halua lähteä tekemään levytyssopimusta sen takia, että se kuulostaa siistiltä ja voin sanoa jengille, että minulla on levytyssopimus, Alho sanoo.

Tällä hetkellä Alho työskentelee edelleen aktiivisesti musiikin parissa. Hän perusti muutama kuukausi sitten oman, 325-median nimeä kantavan tuotantoyhtiön, jonka kautta hän tekee satunnaisesti musiikkia ja videoita. Hän julkaisi oman EP:nsä joulukuussa 2014 ja samalla myös muutama musiikkivideo tuli julki. Alhon kappaleita löytyy kosolti esimerkiksi ruotsalaisesta Spotify-musiikkipalvelusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?