KTP:n puheenjohtaja: ”Meillä on valmiudet liigatasolle” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

KTP:n puheenjohtaja: ”Meillä on valmiudet liigatasolle”

KTP:n viime kausi Ykkösessä päättyi pettymykseen, mutta FC Hongalta vapautuneen paikan myötä Kotka voidaan sittenkin nähdä ensi kaudella liigakartalla.

Julkaistu: 16.12.2014 18:24

Kotkalainen jalkapalloseura KTP on valmistautunut ottamaan Hongan paikan jalkapalloliigassa.

Kotkalainen jalkapalloseura KTP on valmistautunut ottamaan Hongan paikan jalkapalloliigassa. Vaikka asiasta ei seurassa ole virallista päätöstä, ei puheenjohtaja Jarkko Pippola näe esteitä liiganousulle.

– Seurataan rauhallisesti tilanteen etenemistä. Jos liigapaikkaa tarjotaan, asiasta pidetään kokous ja keskustellaan ja päätetään asia. En nyt heti keksi syytä miksemme ottaisi paikkaa, Pippola sanoi STT:lle.

KTP oli viime kaudella Ykkösessä toinen liigaan nousseen HIFK:n takana, joten se on täydennysmenettelyssä ensi sijalla. Hongan vaikeudetkin olivat tiedossa, joten täytenä yllätyksenä liiganousun mahdollisuus ei tullut.

– Seurassa on tietysti valmistauduttu ja tehty asiat niin, ettei suljeta mitään pois. Tätä (Hongan tilannetta) on pidetty mahdollisena, Pippola sanoi.

KTP on jo aiemmin toimittanut tarvittavat paperit liigapaikoista päättävälle liigalisenssikomitealle, kuten protokollan mukaan kuuluukin. Pippolan arvion mukaan komitea käsittelee KTP:n tiedot vasta nyt, kun asia tuli ajankohtaiseksi.

Kotkassa on jo vuosia tehty töitä liigapaikan eteen.

– Määrätietoisesti on tehty töitä askel askeleelta. Ensi kesänä on tulossa kenttäuudistuskin, joten kyllä meillä ihan hyvät valmiudet on, Pippola kertoi.

– Mutta onhan tämä sääli suomalaisen jalkapallon kannalta, että tällaisia joudutaan käymään läpi.

Tämä olisi jo toinen kerta, kun pääkaupunkiseudun joukkue tekee liigassa tilaa KTP:lle. Kotkalaisseura sai paikan kaudelle 2004, kun Jokerit vetäytyi liigasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?