Sarjajärjestelmä kuohuttaa: Veikkausliigan ja Palloliiton sukset ristissä - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Sarjajärjestelmä kuohuttaa: Veikkausliigan ja Palloliiton sukset ristissä

Jalkapallon Veikkausliiga on tiedottanut kannastaan liittyen liigan uuden sarjajärjestelmän päättämisprosessiin.

17.10.2014 9:57

Veikkausliigan seurojen yhdessä julkaiseman tiedotteen mukaan liigan seurat on sivuutettu päätöksentekoprosessissa, jossa ratkotaan Veikkausliigan tuleva sarjajärjestelmä. Liigaseurojen mukaan heidän omalla näkemyksellään sarjajärjestelmästä ei välttämättä ole merkitystä lopullisen päätöksen kannalta.

Seurojen mielestä päättyvä prosessi ei ole noudattanut hyvän hallintotavan mukaista avointa ja demokraattista päätöksentekoa.

Alla liigan tiedote kokonaisuudessaan.

Veikkausliigan seurojen tiedote

Suomen Palloliiton liittohallitus päättää ensi maanantaina 20.10.2014 muutoksista suomalaisen jalkapallon huippusarjojen (Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen) sarjajärjestelmään. Valitettavasti nyt päättyvä prosessi ei ole noudattanut hyvän hallintotavan mukaista avointa ja demokraattista päätöksentekoa.

Sarjajärjestelmää ja sitä koskevia kysymyksiä ratkomaan perustettiin keväällä 2014 Palloliiton toimesta erillinen työryhmä, johon Veikkausliiga sai nimetä edustajansa. Työryhmän muista edustajista oli tietoa tarjolla rajoitetusti eikä sen valitsemisperusteista saatu tietoa. Työryhmä päätyi esittämään Palloliitolle kahta vaihtoehtoista esitystä Veikkausliigan tulevasta sarjajärjestelmästä. Veikkausliigan hallitus käsitteli vaihtoehtoja kokouksessaan 3.10. ja päätyi yksimielisesti suosittelemaan toista esitystä. Nyt Veikkausliigan seuroille on viestitty, että näiden yksimielistä kantaa ei ole välttämätöntä ottaa huomioon. Veikkausliigan seurojen toimintaedellytyksiä koskevissa päätöksissä on huomioitava seurojen kanta. Seurat kantavat taloudellisen riskin ja vastaavat käytännön toiminnasta. Veikkausliigan suomalaiset ammattilaisseurat kasvattavat pelaajia maajoukkueiden käyttöön. Huippujalkapallotoimintaa on pyritty tähän saakka kehittämään Palloliiton johdolla. Ammattilaisjalkapallon osalta paras asiantuntemus on kuitenkin niissä seuroissa, jotka ammattilaistoimintaa päivittäin harjoittavat. Suomessa ammattilaisjalkapallotoiminnan harjoittaminen on haastavaa. On perusedellytys, että ammattilaisseurat voivat päättää oman toimintansa taloudellisiin edellytyksiin vaikuttavista asioista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?