"Shefki Kuqi rakentaa jo FC Hongan ensi kauden joukkuetta" - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Kuqi jatkamassa Hongassa

Taloushuolien keskellä rämpivässä FC Hongassa katsotaan jo eteenpäin, kun sarjapaikka Veikkausliigaan on enää sinettiä vailla. Urheilusanomat kertoo, mitä espoolaisseuran taustoilla on tapahtumassa ensi kaudelle.

Shefki Kuqi on jatkamassa FC Hongan valmentajana.­

15.10.2014 12:02

FC Honka rakentaa täydellä tohinalla ensi kauden joukkuetta ja koko organisaatiotaan, vaikka seuran tulevaisuus on jatkuvasti veitsenterällä.

- Täällä putsataan pöytää ja rakennetaan käytännössä uutta Honkaa. Ei minulla ole mitään syytä epäillä omistajien lupauksia. Muuten heräisi kysymys, miksi he olisivat sysänneet tänä vuonna niin paljon rahaa tähän. Se tuntuisi vähän absurdilta, Hongan kakkosvalmentaja Boris Wistuba sanoo.

Wistuban mukaan koko valmennuskolmikko eli hän, Shefki Kuqi ja Jose Riveiro ovat jatkamassa ensi kaudella.

Kuqi on pitänyt lukuisia palavereita omistajien kanssa ja neuvottelee pelaajien kanssa nyt jatkosopimuksista.

- Olen skeptinen niin kuin kuka tahansa muukin. Olen ollut yhdeksän vuotta Hongassa mukana ja kaikenlaista puhetta ollut. Lopetetaan ne korulauseet ja keskitytään oleelliseen. Nyt on eri kaverit puikoissa. Shefki luottaa omistajiin ja minä luotan Shefkiin. Kyseessä ei ole mikään nigerialainen sähköposti, vaan taustalla on suomalaisia ihmisiä, joilla on maineensa pelissä, Wistuba lataa.

Hänen mukaansa viime kuukausina Hongassa ovat puhaltaneet uudenlaiset tuulet, mikä näkyy myös harjoituskentällä.

- Viimeiset puolitoista kuukautta on ollut ihan erilainen draivi treeneissä. On saatu siihenkin järkeä Riveiron tulon myötä.

- Jengi kootaan vähän paremmin muutenkin. Tänä vuonna joukkue ei ollut valmis, kun koko häslinki alkoi. Sitten ruvettiin säästämään, joten kyllä sen tiesi, mikä on lopputulos. Meillä on se 50 pelaajaa pyörinyt ringissä. Se kertoo kaiken. Ei ole pystynyt tekemään mitään järkevää oikein missään vaiheessa.

Kuqi itse ei halunnut kommentoida mahdollista jatkoaan.

HJK: Rapid Wieniä vastaan loukkaantunut Nikolai Alho pystyi harjoittelemaan alkuviikosta jo lähes täysipainoisesti, joten hän on pelikunnossa viimeistään viikon kuluttua Torinossa, kun HJK pelaa kolmannen Euroopan liigan ottelunsa. Alhon paluu on erittäin tervetullut, sillä joukkue olisi aiemmissa Euroopan liigan kamppailuissa kaivannut paremmin puolustamaan kykenevää nopeajalkaista laituria.

Sen sijaan samassa Wienin kamppailussa loukkaantunut Rasmus Schüller on sivussa vielä arviolta pari viikkoa. Takareisivammasta kärsineen Mika Väyrysen pitäisi olla Italiassa pelikunnossa.

Vaisusti viime peleissä esiintynyt hyökkääjä Aristide Bance oli maajoukkuetauolla Burkina Fason matkassa. Hän ei pelaa suurella todennäköisyydellä torstaina MyPaa vastaan.

HJK:n ensi kauden joukkueen rakennustyö on käynnistynyt normaalia hitaammin joulukuuhun asti jatkuvan Euroopan liigan takia. Kasassa on reilut toistakymmentä sopimusta, mihin sisältyy myös Klubi 04:n pelaajia.

Veikkausliigaan noussut paikallisvastustaja HIFK hakee vahvistuksia riveihinsä, eikä urheilutoimenjohtaja Tuomo Saarnio pidä mahdottomana ajatuksena lainata liigan kynnyksellä olevia HJK:n nuoria punapaitoihin.

- Onhan meillä ollut monissa seuroissa lainalla pelaajia, esimerkiksi Emerik Grönroos (MyPa), Robin Lod (VPS) sekä Nikolai Alho (FC Lahti) ennen kuin löivät meillä läpi. Ei se mahdoton ajatus ole, Saarnio sanoo.

Kakkosessa yli 40 maalia Atlantikselle paukuttanut Sakari Tukiainen ei kiinnosta HJK:ta.

- Hän on hyvä maalintekijä, mutta ei kokonaisvaltaisesti sellainen pelaaja, joka ratkaisisi meidän hyökkääjätilanteemme. Veikkausliigan lisäksi meillä myös kansainvälisiä pelejä, joten hän ei ole sillä tavalla niin aktuelli ajatus.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?