Liiganousija HIFK aikoo kolminkertaistaa budjettinsa - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Liiganousija HIFK aikoo kolminkertaistaa budjettinsa

Veikkausliigaan noussut HIFK aikoo myydä seuran osakkeita kannattajilleen.

HIFK juhli lauantaina nousua Veikkausliigaan kotiyleisönsä edessä.­

6.10.2014 6:05

HIFK Soccerin puheenjohtaja René Österman sanoi vain reilu kuukausi siten Urheilusanomien haastattelussa, että seuran on realistista tavoitella liiganousua vasta 3-5 vuoden päästä.

Kuinkas sitten kävikään. HIFK kiri hurjan loppukauden kirin ansiosta ohi Ykköstä koko kauden johtaneen KTP:n ja varmisti viimeisellä kierroksella nousun Veikkausliigaan.

- Viisivuotissuunnitelma muuttui sitten kertaheitolla. Haasteita pitää olla, ja nyt niitä todellakin tuli, Österman sanoi sunnuntaina juhlittuaan koko yön.

Haaste on ennen kaikkea taloudellinen. HIFK:n 250000 euron budjetti oli Ykköseenkiin varsin maltillinen.

- Raha on iso asia. Ei se mikään mahdottomuus kuitenkaan ole. Seuran markkina-arvo kymmenkertaistui liiganousun myötä. Yhteistyökumppaneiden haku on nyt helpompaa, Österman uskoo.

- Myös yleisömäärät nousevat. Meillä on 1-2 kotipeliä HJK:ta vastaan. Niistä on mahdollista tehdä kesäklassikoita. Sitä odotetaan todella paljon.

Östermanin mukaan HIFK tähtää budjettinsa kolminkertaistamiseen. Tällä kaudella liigan pienin kokonaisbudjetti oli Interin ilmoittama 870000 euroa.

HIFK:n tilanne on sikäli hyvä, että seura on velaton. Tästä kaudesta seura tekee Östermanin mukaan nollatuloksen tai pienen tappion.

Loppuvuoden aikana HIFK aikoo järjestää osakeannin, jolla se kerää rahaa organisaationsa vahvistamiseen. Östermanin mukaan määräävä osuus seurasta jää silti HIFK Soccer ry:lle.

- Osakeannista on ehdottomasti tarkoitus tehdä avoin niin, että myös fanit pääsevät omistamaan seuraa.

Suuri kysymysmerkki on HIFK:n ensi kauden pelipaikka. Östermanin kanta asiaan on selvä: hän toivoo HIFK:n pääsevän HJK:n vuokralaiseksi Sonera-stadionille.

- Kustannus siitä on suunnilleen tiedossa. Pelasimme siellä vuosi sitten Ykkösen nousukarsintaottelun Kemiä vastaan.

Toinen vaihtoehto on Olympiastadion, jolla HIFK pelasi tällä kaudella kolme kotiottelua. Östermanin mukaan pelaaminen esimerkiksi Vantaan Myyrmäessä on poissuljettu vaihtoehto.

- Meidän identiteettimme on Töölön ympäristössä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?