HJK:n legenda Peltoniemi HIFK:sta: Käyttivät joskus paljon deodoranttia

Julkaistu:

Veikkausliiga
HJK:n Markku Peltoniemi odottaa Stadin derbyjä HIFK:ta vastaan jo nyt.
HIFK varmisti nousunsa ensi kaudeksi Veikkausliigaan lauantaina. HJK pelasi liigassa sunnuntaina 1-1-kotitasapelin Honkaa vastaan.
HJK:n pitkäaikainen joukkueenjohtaja ja entinen pelaaja Markku Peltoniemi on iloinen Klubin saadessa ensi kaudeksi liigaan oikean paikallisvastustajan.

- Olen tyytyväinen, IFK:n nousu antaa väriä paikallisotteluihin. Toivon, että IFK saa organisaationsa liigakuntoon. Pelaajiahan täällä Suur-Helsingin alueella pitäisi riittää, Peltoniemi sanoi.

Espoolainen Honka on pelannut viime vuosina Klubin paikallisvastustajana, mutta ne ottelut eivät ole aina olleet koko sydämeltään derbyjä. Ei ollut sunnuntainakaan. Sitä ottelua lätisti ehkä myös se, että HJK on jo varmistanut tämän vuoden Suomen mestaruuden.

Peltoniemi muisteli 1970-lukua, jolloin HJK ja HIFK taistelivat tiukasti SM-sarjassa – Peltoniemi itse mukana kentällä HJK:n raitapaidassa.

- IFK:lla oli aina sytyttävä ja taitava joukkue. Minulle jäi vähän huonoja makuja, kun usein pyöriskelin siellä keskikentällä.

Vuosikymmeniä sitten vastakkaisasettelua lisäsi vahvat seuraidentiteetit.

- Ruotsinkielisyys vastaan suomenkielisyys. Ne (IFK) olivat aina jotenkin tyylitellympiä kuin me HJK:ssa. Niin paljon käyttivät deodoranttiakin. Nythän meidänkin pelaajamme ovat tyylikkäitä, Peltoniemi muisteli hymyssä suin.

Hän arvostaa HIFK:n vahvoja perinteitä, niin Klubin mies kuin onkin.

- Yläparvelta näin IFK:n nousun (lauantaina). Valkoinen tähti, punainen paita. Valkoisessa tähdessä on jotakin arvokasta. IFK oli pelottava joukkue ainakin 70-luvulla. Toivottavasti IFK saa nytkin vahvan joukkueen, että pääsemme pelaamaan hyviä derbyjä ensi kaudella, Peltoniemi sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt