HJK:n värikäs kenraaliharjoitus - meinasi hävitä ja voittaa, mutta tuli tasapeli

rac

Julkaistu:

HJK ja KuPS pelasivat värikkään 2-2-tasapelin Helsingissä.
HJK ei saanut toivomaansa tulosta perjantai-illan liigaottelustaan, joka oli sen viimeinen ennen Euroopan liigan lohkovaiheen alkua. HJK pelaa seuraavaksi torstaina FC Kööpenhaminaa vastaan Tanskassa.

Ennakkoluuloton vierasjoukkue KuPS oli lopulta lähellä vierasvoittoa Sonera-stadionilla.

KuPS siirtyi johtoon 17. minuutilla, kun Juha Hakola tykitti irtopalloon HJK:n verkkoon vasurillaan. KuPS oli joukkueista terävämpi ja virkeämpi läpi ensimmäisen puoliajan.

Klubi nousi toisella puoliajalla erikoistilannevoimallaan.
Helsinkiläisten tehomieheksi nousi toppari Tapio Heikkilä, joka oli korvannut jo ensimmäisellä puoliajalla loukkaantuneen Valtteri Morenin. Heikkilä puski ensin tasoitusmaalin Sebastian Sorsan keskityksestä 66. minuutilla Erfan Zenelin kulmapotkun jälkeen.

Heikkilä osui toisen kerran päällään 87. minuutilla - tällä kerralla hän jatkoi Zenelin vapaapotkun maaliin.

Sinnikäs KuPS näytti hetken jäävän pääkaupungissa ilman minkäänlaista palkintoa, mutta se vielä löysi kirivaihteen lopussa. Kuopiolaisten vaihtopelaaja Miikka Ilo tökkäsi pallon HJK:n maaliin 90. minuutilla maalivahti Toni Doblasin ja puolustaja Gideon Baah’n sähläilyn jälkeen: 2-2.

Ilo pääsi tykittämään vielä lisäajalla vapaapotkun paristakymmenestä metristä, mutta sen voimavedon tielle HJK:n maalivahti Doblas ehti.

- Hyvä veto, ehkä vähän liian keskelle. Emme hakeneet täältä muuta kuin voittoa. Nyt voittoa ei saatu, ja se on aina pettymys, Ilo sanoi.
HJK:n Heikkilä ei paljon riemuinnut maaleistaan.

- Ei voi iloita, kun emme voittaneet. Olimme valmistautuneet otteluun huolella, mutta emme onnistuneet (voittamaan). Meidän pitää tehdä perusasiat (nähtyä) paremmin, Heikkilä sanoi.

HJK:ssa debytoi suomalaisille täysin uusi tuttavuus, kokenut ghanalainen Anthony Annan. Keskikenttäpelaaja pääsi kentälle vaihdosta 58. minuutilla Teemu Tainion tilalle. Hän antoi itsestään energisen kuvan.

Myös kokenut suomalaishyökkääjä Roni Porokara nähtiin ensimmäistä kertaa HJK:ssa. Hän tuli vaihdosta hyökkääjä Macoumba Kandjin tilalle 56. minuutilla.

- Lopputulos harmittaa. Odotan jatkossa voittoja. Tämä joukkue (HJK) on tottunut voittamaan, myös Euroopassa. Ei riitä, että päästiin Eurooppaan, vaan sielläkin pitää voittaa, Porokara ennakoi jo tulevaa Kööpenhamina-ottelua.

HJK-KuPS-ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 4152. Lipputulot ohjataan edesmenneen huippupelaajan Aulis Rytkösen nimeä kantavaan rahastoon, joka tukee vähävaraisia futisjunioreita.

HJK johtaa edelleen Veikkausliigaa selvästi. Sen ero kakkosena olevaan on kahdeksan pistettä.

Kärkijoukkueilla on jäljellä seitsemän ottelua tämän kauden Veikkausliigassa.

HJK-KuPS 2-2 (0-1)
17. Juha Hakola 0-1, 66. Tapio Heikkilä (Sebastian Sorsa) 1-1, 87. Heikkilä (Erfan Zeneli) 2-1, 90. Miikka Ilo 2-2.
Erotuomari: Mattias Gestranius.
Yleisöä: 4 152.
HJK: Antonio Doblas Santana (v), Valtteri Moren (14. Tapio Heikkilä), Sebastian Sorsa, Gideon Baah (v), Markus Heikkinen, Mika Väyrynen, Joel Perovuo, Erfan Zeneli, Teemu Tainio (58. Anthony Annan), Macoumba Kandji (55. Roni Porokara), Demba Savage.
KuPS: Tomi Maanoja, Toni Markic, Omar Colley, Tuomas Rannankari, Aleksi Paananen (62. Chibuike Francis Nnah), Charlie Trafford (85. Jussi Kujala), Joel Vartiainen, Ebrima Sohna (v), Juha Hakola (70. Miikka Ilo), Admir Catovic, Ats Purje.