HJK perusti rahaston tukemaan vähävaraisia junnupelaajiaan - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

HJK perusti rahaston tukemaan vähävaraisia junnupelaajiaan

HJK on perustanut jalkapallolegenda Aulis Rytkösen nimeä kantavan rahaston tukemaan vähävaraisten lasten harrastustoimintaa seurassa.

Rahasto on nimetty legendaarisen Aulis Rytkösen mukaan.­

9.9.2014 15:33

Rahasto alkaa ensi vuodesta lähtien jakaa 100-2500 euron suuruisia stipendejä HJK:n taloudellista tukea tarvitseville pelaajille.

Anomukset käsittelee rahaston johtoryhmä, jonka puheenjohtajaksi tulee seuran ulkopuolinen sosiaaliviranomainen.

Pesämunan säätiölle on lahjoittanut HJK:n joukkueenjohtaja Markku Peltoniemi. Hän kertoi seuran junioripuolta pyörittävän HJK ry:n saavan usein kirjeitä perheiltä, joiden varat eivät enää riitä lasten jalkapalloharrastukseen.

Jalkapallon peluun kustannukset ovat viime vuonna nousseet etenkin junioreiden huippujoukkueissa, jotka harjoittelevat paljon ja osallistuvat kansainvälisiin turnauksiin. Lapsen pelaaminen HJK:n akatemiajoukkueessa voi varustekuluineen maksaa perheelle vuosittain useita tuhansia euroja.

- Kukaan ei voi jäädä futisharrastuksen ulkopuolelle taloudellisista syistä, Peltoniemi kertoi rahaston tavoitteeksi.

Rahastoa on puuhattu jo useita vuosia. HJK ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja Pentti Markkanen kertoi, että huhtikuussa menehtynyt Rytkönen antoi mielellään siunauksensa nimensä käytölle.

- Tästä keskusteltiin Auliksen kanssa. Hän sanoi ongelmasta kuultuaan omaan tapaansa, että perkele, noin ei voi olla, Markkanen kertoi.

- Aulis piti tätä kunnianosoituksena. Hän oli aikanaan itse Kuopiossa lihakauppiaan juoksupoikana, Peltoniemi sanoi.

HJK Oy:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoi, että HJK lahjoittaa ensi perjantaina pelattavan KuPS-ottelun lipputulot lyhentämättöminä uuteen rahastoon. Rytkönen oli KuPSin kasvatti.

Lahjoituksia uuteen rahastoon voivat tehdä sekä yksityishenkilöt että yritykset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?