Kuqin kilahdus toi taas toimitsijakieltoa – apuvalmentaja paljastaa, miksi Sheriffi käy niin kuumana - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Kuqin kilahdus toi taas toimitsijakieltoa – apuvalmentaja paljastaa, miksi Sheriffi käy niin kuumana

FC Hongan apuvalmentaja Boris Wistuban mukaan Shefki Kuqi joutuu otteluiden aikana alter egonsa vangiksi.

Shefki Kuqi elää pelissä tunteella mukana.­

26.7.2014 7:34

- Shefki on tosi kilpailuhenkinen kaveri. Hän joutui omalla pelaajaurallaan raivaamaan tiensä kovan duunin kautta, ja on myös valmentajana 100-prosenttisesti sydämellään joukkueen mukana, Wistuba perustelee IS:lle.

- 90 peliminuutin aikana alter ego ottaa hänet haltuunsa. Pelivuosinaan Shefki saattoi purkaa turhautumistaan spurtilla, mutta nyt se purkautuu eri tavalla.

13. heinäkuuta pelatun VPS -ottelun jälkeen Kuqin tunteet purkautuivat tavalla, joka poiki hänelle perjantaina kahden ottelun mittaisen toimitsijakiellon.

Palloliiton kurinpitovaliokunnan päätöksen mukaan Kuqi käytti erotuomareita kohtaan loukkaavaa ja rasistista kieltä. Viimeksi mainitusta väitteestä Wistuba on visusti eri mieltä.

- Se mitä ansaitaan, ansaitaan. Kyse ei ole siitä, huusiko hän tuomareille, vaan siitä, mitä on oikeasti huudettu.

Kyseessä oli joka tapauksessa jo toinen kerta tällä kaudella, kun Kuqille lätkäistiin toimitsijakielto.

- Tässä tapahtuu niin paljon kaikenlaista muutakin ympärillä, että paineet vaikuttavat varmasti häneen, Wistuba huomauttaa Hongan taloushuoliin viitaten.

- Mielestäni Shefki on rauhoittunut. Ja lisäkokemuksen myötä hän varmasti laantuu vielä lisää.

Wistuban mukaan Kuqin kanssa on ”tosi helppo työskennellä.”

- Hän on kiivasluontoinen, mutta myös niin suoraselkäinen, että uskaltaa sanoa asiat suoraan. En edes viitsi luetella mitä kaikkea hän tekee kentän ulkopuolella joukkueen hyväksi.

Lisää Kuqin tapauksesta viikonlopun painetussa lehdessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?