Veikkausliiga: FederBet väittää TPS:n ottelua manipuloiduksi - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Järjestö väittää TPS:n ottelua manipuloiduksi

Belgiassa toimiva vedonlyöntimanipulaation vastainen järjestö FederBet epäilee Turun Palloseuran ja ruotsalaisen Hammarbyn välisen harjoitusottelun tulosta järjestetyksi.

5.6.2014 14:44

FederBet julkaisi verkkosivuillaan raportin, jossa se listaa manipuloiduiksi epäiltyjä otteluja tältä ja viime vuodelta. Pitkässä listassa on mukana yksi suomalaisseuraa koskeva peli.

FederBetin mukaan 22.3.2014 pelatun ottelun Hammarby-Inter Turku tulos oli järjestetty kotivoitoksi. Kyseistä ottelua ei koskaan pelattu, mutta TPS kohtasi samana päivänä Hammarbyn. 

TPS:n toimitusjohtaja Juha Reini sai torstaiaamuna runsaasti soittoja lehtimiehiltä, jotka kertoivat kyseisen ottelun päätyneen FederBetin listalle.

- Minulle ei tullut sitä ennen tietoa mistään, Reini kertoi IS:lle.

Tapahtuneesta kuultuaan Reini infosi välittömästi TPS:n valmennusjohtoa asiasta, ja ohjeisti heidät selvittämään ottelun tapahtumat perinpohjaisesti pelaajien kanssa.

Reini ei itse ollut paikan päällä maaliskuun 22. päivänä pelatussa ottelussa, mutta uskoo pelaajiensa pelanneen reilun pelin säännöillä.

- Olen enemmän kuin luottavainen.  Meidän joukkue on sen verran nuori ja raikas, että kyllä pelaajat varmasti ajattelevat sitä omaa juttuaan ja haluavat mennä eteenpäin, hän puolusti omiaan.

TPS:n johto aikoo selvittää tapahtunutta lisää sitä mukaan kun asiasta saadaan lisää tietoa. Reini soitti aiemmin tänään Suomen Palloliittoon saadakseen lisätietoja, mutta liitossa ei kuitenkaan oltu vielä kuultu asiasta.

FederBet kertoo perustavansa tietonsa kansainvälisen vedonlyöntimarkkinan liikkeiden analyysiin. Italialaisvetoinen järjestö on saanut jäsenikseen muun muassa Espanjan liigan ja joitain italialaisia jalkapalloseuroja, mutta FederBet ei ole vielä kovin tunnustettu tai luotettavaksi tiedetty toimija.

Turkulaisseuran sekoittaminen toiseen ei anna hyvää kuvaa järjestön ammattitaidosta.

Katso ottelun kooste täältä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?