TPS hyvästeli jumbopaikan - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

TPS hyvästeli jumbopaikan

Alkukaudella rämpinyt TPS ja nousijajoukkue SJK janosivat kumpikin ahnaasti lisäpisteitä keskinäisestä kamppailustaan.

12.5.2014 21:14

Kotijoukkue pelasi Turussa vahvan ensimmäisen puoliajan. Sen turvin se lopulta otti kolme pistettä 2-0-voitolla. Samalla TPS jätti jumbopaikan KuPS:lle.

TPS:n ensimmäinen maali kotikentällä näki päivänvalon 27. minuutin pelin jälkeen. Puolustaja Igor Jovanovic puski sen Wayne Brownin antaman kulmapotkun jälkeen. Brown puolestaan ampui 2-0-osuman komeasti yläkulmaan.

Toinen jakso oli SJK:n painostusta ja TPS:n menestyksellistä puolustustaistelua. Sen viimeisenä lukkona oli hyvin maalissa torjunut Jukka Lehtovaara.

- Oli hieno ottaa ensimmäinen kotivoitto. Pari minun torjuntaani oli aika vaistonvaraisia, mutta nyt nekin onnistuivat, iloitsi TPS:n kapteeni Jukka Lehtovaara.

- Meidän peli oli aika samanlaista kuin aikaisemmissakin otteluissa, mutta nyt lopulta tulivat maalitkin ja tärkeät pisteet, tyytyväinen TPS-valmentaja Mika Laurikainen tuumi.

SJK:n valmentaja Simo Valakari antoi tunnustusta kotijoukkueelle.

- Päästimme ensimmäisellä puoliajalla TPS:n pelaamaan vahvuuksillaan, vaikka tiesimme heidän vaaralliset vastahyökkäyksensä. Meidän kirimme sortui ennen kaikkea syöttöharhoihin ratkaisevissa paikoissa, Valakari manaili.

TPS-SJK 2-0 (2-0)

27. Igor Jovanovic (Wayne Brown) 1-0 38. Wayne Brown (Jesper Brechtel) 2-0

Erotuomari: Dennis Antamo Yleisöä: 1 746

Kokoonpanot TPS: Jukka Lehtovaara, Miro Tenho, Ville-Valtteri Starck, Alexander Ray De John, Igor Jovanovic (v), Matej Hradecky, Jesper Brechtel, Wayne Brown (v), Mikko Hyyrynen (71. Leroy Maluka v), Juho Lehtonen (89. Santeri Peltola), Patrik Lomski (57. Thomas Agyiri)

SJK: Teemu Penninkangas, Justin Moose, Johannes Laaksonen (58. Carlos Lopez), Mihkel Aksalu, Zeljko Savic, Matti Lähitie, Richard Dorman (45. Toni Lehtinen), Timo Tahvanainen (45. Josu v), Gert Kams, Marco Matrone, Juho Lähde

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?