Veikkausliiga: TPS:n sankari Jukka Lehtovaara iloitsi voitosta - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

TPS:n sankari: "Meitä on pidetty ihan vitsinä"

Maalivahti Jukka Lehtovaara oli TPS:n sankari, kun joukkue haki sensaatiomaisen 1-0-voiton Veikkausliigan mestarilta HJK:lta lauantaina.

TPS:n kapteeni Jukka Lehtovaara loisti HJK:ta vastaan.­

26.4.2014 21:08

TPS:n kapteeni Lehtovaara teki ottelussa 11 torjuntaa. Joukkoon mahtui mm. viime hetken loistopelastus, jolla Lehtovaara pysäytti Sebastian Sorsan kovan laukauksen.

Loppuvihellyksen jälkeen Lehtovaara juoksi suoraan TPS:n fanijoukon eteen juhlimaan. Hetki oli tunteikas.

- Tepsin ympärillä on ennen kauden alkua ollut kaikenlaista myllerrystä ja meitä on pidetty ihan vitsinä. Kolme ekaa matsia näyttivät jo, että olemme veikkausliigajoukkue, Lehtovaara sanoi.

TPS hävisi kuitenkin kolme ensimmäistä peliään 0-1. HJK:ta vastaan syntyi siis kauden avausmaali ja tuli kauden avausvoitto.

- Se tuntuu nyt kyllä hemmetin hyvältä. Olen ylpeä koko joukkueesta. Tulimme tänne, emme pelänneet HJK:ta ja otimme kolme pinnaa, Lehtovaara jatkoi.

Ison tappion viime kaudella tehnyt TPS leikkasi rajusti budjettiaan tänä vuonna ja nuorensi joukkuettaan. Ennen kautta TPS arvioitiin ylivoimaiseksi putoajasuosikiksi, mutta vierasvoitto HJK:sta kertoo muuta. TPS ei ole ainakaan heittopussi.

- Pelaamme ehkä rohkeammin kuin viime kaudella. En tiedä, johtuuko se siitä, että media on pedannut meille paineettoman tilan, mutta me pelaamme ennakkoluulottomasti, Lehtovaara sanoi.

Lehtovaaralla oli myös näkemys siitä, mikä oli vikana HJK:n pelissä.

- Siinä oli (Demba) Savagen ja (Erfan) Zenelin kokoinen aukko. Olemme olleet aina aivan kusessa heidän kanssaan täällä. Kun he nyt puuttuivat, HJK:n peli oli hitaampaa. He eivät oikein saaneet meidän pakettiamme auki. Savage ja Zeneli ovat olleet pelaajia, jotka ovat yksin kuskanneet palloa laidoista ja luoneet siten tilaa muualle, Lehtovaara analysoi.

Lehtovaaraa, 26, pidettiin pitkään yhtenä Suomen lupaavimmista maalivahdeista. Hänen urakehitystään ovat haitanneet loukkaantumiset. Tänäkin vuonna selkävaiva häiritsi pahoin talven harjoituskautta. Nyt Lehtovaara on kuitenkin jopa hämmästyttävän hyvässä kunnossa.

- Tämä oli nyt kolmas matsini viime kauden jälkeen. On toki joitain juttuja, jotka tulevat vain pelaamisen myötä, mutta olen yllättävän hyvin päässyt taas mukaan pelirytmiin. Ei valmistautuminen toki ollut optimaalinen, Lehtovaara sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?