Vaimon töniminen oli viimeinen pisara suomalaisvalmentajalle - "Tulkoon tönimään minua" - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Vaimon töniminen oli viimeinen pisara suomalaisvalmentajalle - "Tulkoon tönimään minua"

KuPSin päävalmentajan paikan jättänyt Esa Pekonen sai tarpeekseen, kun katsomossa istuneelle vaimolle alettiin huudella.

KuPS antoi potkut valmentajalleen Esa Pekoselle torstaina.­

24.4.2014 19:11

Kotiyleisö vaati äänekkäästi Esa Pekoselle potkuja KuPSin kotiavauksessa Jaroa vastaan. Pietarsaarelaiset hakivat 4-1-vierasvoiton.

Se ei ollut uutta Pekoselle, mutta se oli, että hänen vaimoaan tönittiin katsomossa. Perheen poika lähti pelistä itkien.

- Silloin mentiin tietyn rajan yli, ajattelin että tämä ei ole enää kivaa, Pekonen sanoo Ilta-Sanomille.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Yle Urheilu.

- Valmentajalle saa huudella, mutta ei ulkopuolisille. Se oli ihan idioottimaista käytöstä. Tulkoon tönimään minua, Pekonen puuskahtaa.

Kyse on yksittäistapauksesta, eikä ex-valmentaja halua moittia kuopiolaisyleisöä yleensä. Päinvastoin.

- Mielipiteitä on aina tultu herkästi kertomaan, eikä siinä mitään. Kuopio on siitä hyvä kaupunki, että jalkapallo kiinnostaa ja se koetaan tärkeänä.

Keskiviikkona KuPS hävisi sarjanousija SJK:lle vierasottelussa 0-2. Sieltä kotiin ajellessa Pekonen alkoi olla kypsä jättämään tehtävänsä. Samaa asiaa ajateltiin myös seurajohdossa.

- Yön yli sitä mietin, en paljon nukkunut. Alkoi tuntua että minulla ei ole enää annettavaa tälle jutulle. Yhdessä päätettiin joukkueenjohdon että tämä on paras ratkaisu kaikille osapuolille.

Pekonen ehti toimia KuPSissa kahdeksan vuotta, ensin urheilutoimenjohtajana ja sitten päävalmentajana.

- Se on tehty mitä on voitu. Olen aina sanonut räväkästi mitä mieltä olen ja se on varmasti ärsyttänyt monia. Minulle tämä on ollut hienoa aikaa, olen saanut tehdä töitä hyvien ihmisten kanssa.

Uuteen pestiin Pekonen ei aio kiirehtiä.

- Nyt vedän henkeä ja katselen mitä rupean tekemään. Ei minulla ole välttämättä hinkua olla liigajoukkueen valmentaja, 17-vuotiaasta asti jalkapallolla itsensä elättänyt Pekonen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?