Hongan toimitusjohtaja Mika Lehkosuon potkuista: Lähtö olisi tullut muuallakin välittömästi - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Toimitusjohtaja Lehkosuon potkuista: Lähtö olisi tullut muuallakin välittömästi

FC Honka antoi perjantaina potkut päävalmentaja Mika Lehkosuolle. Syyksi seura ilmoitti Lehkosuon vuosia jatkuneet taloudelliset väärinkäytökset, jotka olivat paljastuneet Hongan sisäisessä tarkastuksessa.

Honka erotti Mika Lehkosuon perjantaina.­

9.2.2014 20:19

Toimitusjohtaja Tero Auvisen mukaan väärinkäytökset ovat olleet sellaisia, ettei vaihtoehtoa ollut.

- Jos tämä olisi tapahtunut missä tahansa isossa yrityksessä niin lähtö olisi tullut samalla tavalla välittömästi, Auvinen painotti IS:lle sunnuntaina.

Hän ei halunnut tarkentaa syytösten sisältöä enempää.

- Olemme saaneet asianajotoimistoltamme sellaiset ohjeet, joten en voi kommentoida. Mika Lehkosuo tietää kyllä, mistä on ollut kyse.

IS ei sunnuntaina tavoittanut Lehkosuota.

"Hölmö temppu pelaajilta"

Hongan hallitus teki Auvisen mukaan viikolla päätöksen Lehkosuon sopimuksen irtisanomisesta. Päävalmentaja kutsuttiin kuulemistilaisuuteen, jossa hänelle olisi asiasta kerrottu.

- Lehkosuo ei saapunut sinne, joten lähetimme tiedon asiasta hänen juristilleen. Minulla olisi ollut halu sovitella tätä asiaa, mutta nyt ei vaihtoehtoja jäänyt.

Hongan johdon ja Lehkosuon välit ovat olleet kireät jo pitkän aikaa. Lehkosuolla on ollut Hongasta saatavia, joita hän on joutunut hakemaan käräjäoikeuden kautta. Asian nosti julkisuuteen Helsingin Sanomat tammikuun lopussa. Summa on noin 35000 euroa.

Espoolaiset pelasivat lauantaina liigacupin ottelun Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Jatkopaikka varmistui 1-1-tuloksella. Suurimman huomion pelissä keräsi kuitenkin Hongan pelaajien protesti seurajohtoa vastaan. Pelaajat olivat peittäneet Hongan logon teipillä pelipaidoistaan.

- Olihan se pojilta hölmö temppu, koska heillä ei ole mitään tietoa Lehkosuon sopimuksen purkamisen syistä. En minä missään tapauksessa olisi pelaajilta tällaista toivonut. Ei tästä silti ole tarkoitus suurempaa hässäkkää järjestää.

- Pelaajilla on ensi viikko lomaa, joten rauhoitetaan nyt tilannetta, Auvinen pyöritteli.

Edessä oikeustaistelu?

Vesa Vasara toimi Hongan valmentajana Rovaniemellä. Hongassa on ollut IS:n tietojen mukaan haluja putsata pöytää enemmänkin, mutta Vasaran sopimuksen purkaminen tulisi talousvaikeuksissa olevalle seuralle kalliiksi. Toistaiseksi Vasara kuitenkin valmentajana jatkaa.

- Mun tietääkseni kyllä. Vesan kanssa on tarkoitus puhua lähiaikoina ja kartoittaa vähän hänen omia ajatuksiaan.

Auvinen on ollut Hongan toimitusjohtajana vasta vuoden alusta alkaen. Aika on ollut melkoista turbulenssia.

- Ei tässä ole mulle ongelmaa. Tiesin kyllä, mihin tulen, Auvinen sanoi.

- Tämän hetken ongelmat johtuvat aikaisemmin tehdyistä hölmöistä ja heikoista päätöksistä. Itse en ole ollut niitä tekemässä. Jos sellaisia jossain vaiheessa eteen tulee, niin asia on erilainen. Minulla on hyvä tuki omistajilta ja nyt pitää vaan tehdä kovasti töitä.

Syytökset Lehkosuota kohtaan olivat niin poikkeuksellisen kovia, että asia saattaa edetä oikeuteen saakka.

Onko teillä olemassa näiden syytösten tueksi täysin aukotonta näyttöä, toimitusjohtaja Auvinen? - Mä sanon vaan sen, että ei me olisi lähdetty tähän, ellei asiaa olisi tutkittu.

Hongan pelaajat protestoivat Lehkosuon potkuja lauantaisessa liigacupin ottelussa RoPSia vastaan. He teippasivat pelipaidan rinnassa olleen seuralogon piiloon.­

Vesa Vasaran (vas.) tulevaisuus Hongassa on epävarma.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?