FC Honka antoi potkut Mika Lehkosuolle

Julkaistu: , Päivitetty:

Mika Lehkosuo on saanut lähteä veikkausliigaseura FC Hongan päävalmentajan paikalta.
FC Honka väittää, että Lehkosuon työntekoon liittyvissä kuluissa on epäselvyyksiä.

- Sisäisissä tutkimuksissa on päävalmentaja Mika Lehkosuon osalta löytynyt useiden vuosien ajalta vakavia taloudellisia väärinkäytöksiä, joiden johdosta Lehkosuon työsuhde on purettu välittömästi, seura tiedottaa kotisivuillaan.

Hongan valmentamisesta ottaa väliaikaisesti vastuun urheilutoimenjohtaja Vesa Vasara, seura jatkoi.

Tämän tarkempia tietoja ei ollut saatavissa kummaltakaan osapuolelta. Honka ilmoitti kotisivuillaan, ettei kommentoi Lehkosuon irtisanomista enempää, koska asiaa hoitamaan on palkattu asianajotoimisto. Lehkosuo puolestaan ei vastannut puhelimeensa eikä hänelle jätettyyn soittopyyntöön.

Lehkosuo ehti valmentaa Honkaa vuodesta 2005, ja viime kesänä Honka pidensi Lehkosuon sopimuksen jatkumaan kauden 2017 loppuun asti.

Sekä Lehkosuon historia Hongassa että jatkosopimus olivat kotimaisessa jalkapalloliigassa poikkeuksellisen pitkiä.

Helsingin Sanomat uutisoi viime viikolla, että Lehkosuo hakee oikeusteitse palkkasaataviaan Hongan taustayhtiöltä Pallohongalta. Lehkosuo on toimittanut haastehakemuksen Espoon käräjäoikeuteen.

Haastehakemuksen mukaan Lehkosuo ei ole saanut palkkojaan marras-joulukuussa 2013, ja sen lisäksi hänellä on saamatta veronalaisia bonuksia yli 15 000 euroa sekä puhelin- ja matkakuluja yli 2 000 euroa. Hänen saatavansa ovat yhteensä 34 392 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt