IFK:lle jälleen huippukaappaus

Maarianhaminassa valmistellaan tosissaan HJK:n haastamista Veikkausliigan mestaruustaistelussa.

Petteri Forsell palaa IFK Mariehamnin riveihin.

1.2.2014 15:29

IFK Mariehamn tiedotti tänään solmineensa 1+1-mallisen sopimuksen Petteri Forsellin kanssa.

Forsell palaa seuraan nyt kolmannelle komennukselle. Hän nousi kansalliselle huipulle vuosina 2010-12 ja pelasi seurassa uudelleen lainalla viime kaudella. Pelit sujuivat hyvin, mutta polvivamma pilasi ison osan kaudesta.

- En usko, että kukaan sanoisi ei Petteri Forsellin tasoiselle pelaajalle Suomessa, seurapomo Peter Mattsson kertoo tiedotteessa.

- Petterillä on nyt hyvä mahdollisuus saada ura uudelleen käyntiin.

Forsell etsi ahkerasti seuraa ulkomailta sen jälkeen kun hänen sopimuksensa turkkilaisen Bursasporin kanssa purettiin viime vuonna. Ulkomailta ei tärpännyt, joten entuudestaan tuttu IFK oli Forsellille luontainen valinta. Maarianhaminassa hän löysi henkisesti ja pelillisesti kodin sen jälkeen, kun ammattilaisuran alku oli ollut vaikea.

- Pekka (IFK:n valmentaja Pekka Lyyski) jalosti minusta sen pelaajan, mikä minusta pitikin tulla. Maajoukkueeseen nousu on ykköstavoite, ja jos se tarkoittaa sitä, että pelaan puoli vuotta tai vuoden IFK:ssa, se ei ole minulle ongelma, Forsell kertoi Ilta-Sanomille tammikuussa.

Mattsson kertoo, että seuran ulkopuoliset rahoittajat varmistivat siirron toteutumisen. IFK on satsannut rajusti ensi kauden joukkueeseen. Tulivoimaa löytyy, sillä viime kaudella tehopörssiä hallinneet Diego Assis ja Dever Orgill sekä heitä myöhemmin tuuramaan tulleet Luis Solignac, Josef Ibrahim ja Bernardo Ribeiro jatkavat seurassa.

Forsellin paluun myötä IFK:n hyökkäysmateriaali on niin laadukas, että sillä pannaan kampoihin jo aivan sarjan kärjessä. IFK on sijoittunut kahdella viime liigakaudella neljänneksi ja pelasi viime vuonna historiansa ensimmäiset europelit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?